|
Co Vaše réva 2015?, 22.6.2015 Jo, jo. Bude to ono. Něco jsem si ještě vygůglil... Zrovna včera jsem ochutnal růžové šumivé Lambrusco (je-li Lambrusco z Vitis labrusca). A barva i chuť odpovídá. |
 |
Buk choroba, 21.6.2015 Doporučuje se při rašení Karate nebo Decis, a za 10 dnů opakovat. |
 |
|
 |
Co Vaše réva 2015?, 21.6.2015  Dostal jsem několik řízků této révy. Zakořenila a roste. Bobule jsou růžovofialové, hrozen volný. Kolegyně říkala, že ji mají doma, co pamatuje. Nikomu ale moc nechutná. Mně docela ano, ale je chuťově zvláštní, to jo. Vůbec netrpí chorobami a chutná... celý příspěvek > |
 |
Buk choroba, 21.6.2015 Bejlomorka buková. |
 |
Choroba viniča, 21.6.2015 Tohle je červená spála. |
 |
Acrobat plísen bramborová a déšt, 20.6.2015 Starý a nový Acrobat se liší jen technologií zpracování - prášek nebo granule. |
 |
Popadaná jablíčka, 20.6.2015 U mně v HK pilatka jablečná řádí hodně. |
 |
Popadaná jablíčka, 20.6.2015 Tomu se říká červnový propad. Strom schazuje nadbytečné plody. A také padají červivé plody napadené pilatkou jablečnou. Proti pilatce se ošetřuje na konci kvetení. Já jsem měl letos červnový propad minimální, hodně jsem musel protrhávat. |
 |
Acrobat plísen bramborová a déšt, 20.6.2015 Systémová složka (dimethomorf) se vstřebává do hodiny, kontaktní (mancozeb) musí pořádně zaschnout. Někde jsem v minulosti vypátral, že nemá pršet po zaschnutí dvě hodiny. Týkalo se to révy, ale to snad nevadí. Ošetřuje se v 7 - 10 denních... celý příspěvek > |
 |
Odolné mšice, 19.6.2015 Pirimor nepůsobí na mšici řešetlákovou. Mospilan účinný je.
|
 |
|
 |
Mladá hrušeň napadená škůdcem či chorobou...?, 16.6.2015 Já jsem měl přesně totéž na asijské hrušni. Na podzim vysazená. Na jaře vyrašila a uschla. Vytrhl jsem ji a spálil. |
 |
Mlynárik kapustový, 14.6.2015 Tohle spíš vypadá na můru zelnou nebo kapustovou. Decis nebo Karate by měly stačit (nebo Steward, Spintor) + smáčedlo!!!
|
 |
Co Vaše réva 2015?, 14.6.2015 Mně v HK kvete zatím jen V 25-20, která je u zdi. Ostatní do týdne. Včera jsem honem dělal postřik proti padlí a peronospoře (Talent + Acrobat). Vloni byla peronospora i právě na tom interspecifickém V 25-20. V době kvetení by pršet zrovna nemuselo. |
 |
Mlynárik kapustový, 14.6.2015 Není to spíš bělásek řepový? Ten dělá dírky. A zavrtává se, pak je postřik méně účinný. Decis a Karate jsou podobné. |
 |
Škůdci na topolovce (proskurnik, slezova růže), 14.6.2015 Mrkněte na "rez slézová". |
 |