|
Výsadba třešně do kompostu, 2.4.2013 To už bych radši koupil kubík tříděné zeminy. Když si představím tu práci, než nasbírám pytel krtin... |
 |
Výsadba třešně do kompostu, 1.4.2013 Nemělo by to být samý kompost, protože by se pak kořeny držely v té vyměněné půdě a odmítly by se rozrůstat do toho jílu. Chtělo by to pořádnou jámu (klidně 2m průměr) a kompost promísit s vykopanou zeminou. |
 |
|
 |
Problém s paprikami, 1.4.2013 Tato vypadá hezky. Zasadit jste je mohl až po děložní lístky. |
 |
Řešení svahu, 31.3.2013 Co vy víte, třeba je to za polárním kruhem :) |
 |
Vzdálenost mezi dvěma ořešáky, 31.3.2013 Můžete použít nějakou samosprašnou odrůdu, pak by vám stačil jeden. |
 |
Řešení svahu, 31.3.2013 V jaké jste nadmořské výšce? A je svah celý den na slunci? |
 |
Jaro, 30.3.2013 To jsou dnešní fotky? |
 |
Mrazy v březnu 2013, 30.3.2013 Já se spíš bojím, že zmrznou. Před výsadbou salátu se doporučuje půdu prolít na plnou kapacitu a pak nezalévat, takže v tom problém nevidím. O ředkvičkách ani nemluvím. |
 |
Vytáhlé sazenice, 30.3.2013 Dovolím si takovou velikonoční vsuvku na odlehčení. Někdy si říkám, proč se témat o pěstování zeleniny účastní většinou pánové? (Dámským výjimkám se omlouvám.) Ale pak si uvědomím, že je to vlastně takové čistě mužské téma. Jde vlastně o soutěž, kdo... celý příspěvek > |
 |
Stará červená letní jabloň, 29.3.2013 Nicméně takové "Vilémovo kapitulační" mě docela pobavilo :) |
 |
|
 |
Jaký vybrat skleník?, 29.3.2013 No, zase tak kategoricky bych to nehodnotil, oboje má svá pro a proti.
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 28.3.2013 Omlovám se, ale nemám dost trpělivosti, abych přečetl všechny příspěvky. Máte prosím někdo zkušenosti s pěstováním "polotyčkových rajčat"? S tímto termínem jsem se setkal letos poprvé v nabídce obchodů se semeny. Zatím jsem vždy slyšel pouze o... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 28.3.2013 V této části vývoje potřebují hlavně teplo. Kelímky mám na parapetu na okně. V počáteční fázi je růst poměrně rychlý "táhnou za světlem". Poté se ale zpomalí a ze stonku vyrazí další kořínky. |
 |
Jaké odrůdy rajčat na balkon?, 28.3.2013 Na balkon mám již několikaletou zkušenost s odrůdou Vilma. Má velké množství malých a velice chutných plodů. Na podzim přenesu truhlíky do místnosti na parapet. Vloni jsem sklízel rajčata až do začátku prosince. |
 |
Pěstování rajčat 2013, 28.3.2013 Dobrý den,
mám velice dobré zkušenosti s tímto postupem. Semena rajčat máčím 8 až 10 hodin ve vodě s Lignohumátem (barva silného čaje). Poté se nechám oschnout na papírové utěrce. Takto připravená semena přenesu na navlhčený Agroperlit, přikryji... celý příspěvek > |
 |