|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Výběr rotační sekačky do 15 tis. Kč, 5.5.2011 Od června? Vždyť jej nabízí přes 10 internetových obchodů. A píšou (tedy nme všichni) : Dostupnost skladem! |  | Konference, 4.5.2011 Spíš to druhé. Soudě podle maxima postižení na dolních okrajích listů, kam steče nejvíc postřiku |  |
|  | Tragédie jménem Monília laxa, 4.5.2011 Mám podobný názor - tedy až na těch 15 roků. Šarka je mezi námi již podstatně déle. |  | Roubování peckovin za kůru, 2.5.2011 Pokud se týká jádrovin, tam je termín libovolný a interval dlouhý, od začátku pučení až dlouho po odkvětu. I tam se mi osvědčilo pozdější roubování. Výsledky jsou zhruba stejné, u roubování za nebo po květu je rašení tak rychlé, že se ujmou a... celý příspěvek > |  | Slepičince z drůbežárny - ano či ne?, 2.5.2011 Proč by měly slepičince odčerpávat z půdy kyslík? A i kdyby, doplní se z ovzduší, tam je ho dost.. |  | Použití kompostu, 2.5.2011 První, druhá a třetí trať platí spíš pro hnojení hnojem. Kompost můžete přidávat kdykoli a k čemukoli. Jak praví p. jirilan, kompostu není v půdě nikdy nadbytek. |  | Jak se zbavit včel?, 2.5.2011 Ty poštípané alergické vnučky a ženy jsou, pravda, závažný problém. Zajímavé ovšem je, že pouze jako argument proti sousedům - včelařům. Nevím o žádném majiteli zahrady, který, maje v rodině alergika, vymýtil všechny květiny či stromy... celý příspěvek > |  | Roubování peckovin za kůru, 2.5.2011 V každé příručce se dočteme, že ideální dobou k přeroubování pecovin je doba kvetení, kdy stromy mají nejvíc mízy. Za posledních několik let jsem se přesvědčil, že to není úplně pravda.
Praxe je taková, že celé jaro... celý příspěvek > |  | Mrazuvzdorný muškát, 2.5.2011 Všechny nám přes vcelku mírnou zimu vymrzly.
Líto mi ho není, kytka oproti pravým muškátům nebyla ani příliš vzhledná. |  | Co zasadit po uschlé meruňce, 2.5.2011 S tou asfyxií a podnoží to není tak jasné. Nároky na vzdušnou nepřemokřenou a přiměřeně zásobenou půdu mají meruňky na všech podnožích. Určité rozdíly mezi podnožemi jistě jsou, ale nelze je přeceňovat. Každopádně si nemůžeme myslet, že meruňka... celý příspěvek > |  |
|  | Jablůňka, 2.5.2011 Polovina obvodu kůry je množství, které zdravá jabloň pravděpodobně úspěšně zregeneruje a zahojí, byť za cenu mírného a dočasného zpomalení růstu. Udělal bych to, co radí p. Josef |  | Van, 2.5.2011 Nelze jednoznačně napsat, že když já nemám klejotok na svých třešních, tak jsou obavy z něj překonanými předsudky. Roli hraje řada okolností - stanoviště, půda, směr svahu, výška spodní vody, aj. Jsou, pravda, odrůdy odolnější... celý příspěvek > |  | Jak na Rouby?, 28.4.2011 S dlouhými rouby jsem experimentoval za kůru před lety, ale opustil jsem to.
Pokud máte opravdu silnou zakořeněnou myrobalánovou podnož a bujnou naštěpovanou odrůdu, podaří se Vám někdy vypěstovat korunku již v prvním roce i z normálního... celý příspěvek > |  | Postřiky - déšť, 28.4.2011 Pokud postřik stihl zaschnout, už jej není třeba opakovat. |  | Jak na Rouby?, 27.4.2011 1. otázka:
Pokud jsou rouby optimálně silné, používám střední část, kde jsou pupeny nejvyvinutější. Je-li roub slabý, použiji dolní část - co nejsilnější
2. otázka
Kdy se rouby probudí, nelze přesně říci. Záleží na času a druhu roubování, stavu... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|