Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hnojiva na trávník s obsahem herbicidů a kompostování trávy, 11.7.2011
Budete se divit, ale je to celkem běžné. Asi by nikdo nemíchal hnojivo s Travexem, ale třeba právě Travin je směsí selektivního herbicidu a hnojiva (a taky zeolitu).    Neslyšel jsem o otravě zvířat po zkrmení píce ošetřené herbicidem a už... celý příspěvek >
Díra v sudu, 11.7.2011
Silikon působí na železo i pozinkované dost agresivně. V místě díry v sudu je kov bez ochrany. tam začne spoj korodovat a přestane těsnit. Dokonalá není ani laminátová záplata s epoxydem,  Dvoucentimnetrovou díru zavaří zkušený svářeč... celý příspěvek >
Šárka na Radce (fotky), 11.7.2011
Zajímalo by mě, jak se šarka u meruněk podepíše na celkovém zdravotním stavu a životnosti stromu. U slivoní docela dost, dokonce i u jinak tolerantních odrůd
Sekačka pro babičku, 11.7.2011
Zadal jse si vcelku přesnou sepcifikaci. Třeba HECHT 546 XR
Sekací nebo mulčovací nůž?, 11.7.2011
Taky jsem měl zkraje ten dojem, že stará sekačka, osazená rovným nožem, která nebyla dodávaná s mulčovací záslepkou, sekla rovnější a nižší trávník než ty modrnější s univerzálním (prohýbaným) nožem. Časem jsem si ale zvyknul.
Postup po rozlomení broskvoně, 11.7.2011
Pokud se větev neulomila úplně, je jen nalomená a zbývá jí aspoň 1/2 kůry, kambia a dřeva, tak by se měla bez problémů zahojit. Asi bych jen odstranil většinu plodů a větev znehybnil. 
Díra v sudu, 11.7.2011
Igelit, barva, vteřinové lepidlo - to není dobrá volba. Když sud naplníte vodou, její tlak Vám díru obnoví.  Nejlepší je díru jednoduše zavařit. Je-li ale díra způsobená prorezavěním, je lepší sud vyhodit. Druhá dobrá možnost je převrtat díru... celý příspěvek >
Určení nemoci, 7.7.2011
V takových případech je samozřejmě zásah akaricidem na místě.
Je to strupovitost?, 7.7.2011
Tou chorobou si nejsem jistý ani zdaleka.  Rzivost jablek bývá nejčastěji fyziologická, postřiky zde nepomohou. Ale na fotce, podle mě, rzivost není. Buďto jde o poškození pilatkou jablečnou, nebo - a to spíš - o vyhojené mrazové poškození, tzv.... celý příspěvek >
Určení nemoci, 7.7.2011
Pokud není napadení kalamitní, tak s ním bojovat nemusíte. Na plodech žádné změny nedělá.
Co patří a co ne do kompostu, 6.7.2011
Vše je třeba vnímat se zdravým rozumem. Záleží na tom, jaký máte kompost (velkou hromadu v koutě velké zahrady nebo plastový kompostér na dvorku) a jak rychle jej potřebujete mít hotový. Taky jestli máte možnost odpadky promíchat se zeminou, trávou,... celý příspěvek >
Kordia je nepřekonaná, 6.7.2011
Každá tmavočervená třešeň je v plné zralosti skoro černá. Prakticky všechny třešně zrající v červenci po deštích pukají. Skoro všechny mají srdčitý tvar a proto se jim říká chrupky. Spolehlivě nelze poznat odrůdu třešně, až na výjimky, ani... celý příspěvek >
Švestka Valor - Prunus domestica "Valor", 6.7.2011
Možná je to nepořádek a šlendrián. To v tom lepším případě. Nechci lézt některým prodejcům do svědomí, ale někdy mám  pocit, že když vyprodají odrůdu, po níž je poptávka, jednoduše přepíšou cedulky na těch, co nejdou na odbyt.  Někteří... celý příspěvek >
Mačkáte 100% plodů třešní v kvasu?, 6.7.2011
S prokvašením nerozmačkaných třešní si nedělejte starosti, prokvasí bez problémů. Důležité je, aby kvas byl co nejdřív tekutý a bez vzduchu mezi plody.     Rozdíly ve velikosti a plodnosti třešňových stromů v závislosti na... celý příspěvek >
Švestka Valor - Prunus domestica "Valor", 6.7.2011
Topfirst by měl dozrát určitě dřív než v září, v Pardubicích tedy určitě. Nečetl jsem, že by by některá z giesenheimských odrůd byla neodlučitelná od pecky. Ale některé mladé stromky to dělají, zejména, když u nich při prvních úrodách nevíme kdy... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika