|
Příspěvky uživatele - 178.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Je to buxus?, 19.5.2010 Asi Rhododendron impeditum, také jsem jej kdysi měl... V květináči v létě asi neudržíte potřebnou vlhkost substrátu bez jeho rychlého zasolování, leda že byste zaléval jen dešťovou vodou, v parnu i dvakrát denně... |  | Otočník peruánský, 19.5.2010 Já mám s heliotropiem tu zkušenost, že čím menší, tím hezčí. Hlavně po přezimování už nikdy nebylo žádná paráda, málo kompaktní, méně květů.
Ale na fotkách jsem viděl keře velikosti člověka obsypané květy. |  |
|  | Co jsem si to vypěstovala ze semínka?, 18.5.2010 Divizny nejsou jen žluté, toto je Verbascum phoeniceum, bývá i v jiných pastelových barvách. Pěkná... |  | Gardenia, 14.5.2010 Má podobné nároky jako kamelie. Chladno, polostín - přímé slunce se mi moc nezdá vhodné, vlhký vzduch, zálivka měkkou vodou, ale nepřelévat. V moderním bytě nároky obtížně splnitelné... |  | Co to může být za brouka?, 13.5.2010 Nejvíce chroustů bývalo vždycky na švestkách, i na planých trnkách. V 70. letech byly některé ožrané až dohola. |  | Co je to prosím za orchidej?, 13.5.2010 Není to orchidej, ale Netýkavka konžská - Impatiens niamniamensis. |  | Poznáte prosím někdo sukulent?, 12.5.2010 To bude něco z čeledi tlusticovitých, Crassulaceae, možná nějaká Echeveria, jsou jich stovky druhů v desítkách rodů, na internetu jsou specializované stránky s fotkami, zkuste hledat.... |  | Je to Vistarie?, 12.5.2010 Myslím, že listy vistárie si nelze ani na začátku rašení splést s jinými popínavkami kromě trubače a některých vzácnějších.
Vistárie má listy složené s jednotlivých malých lístů - jako např. akát.
Přísavník pětičetný - psí víno - má listy styl... celý příspěvek > |  | Žluté voňavé růže, 10.5.2010 Marco Polo je tak jako většina francouzských růží od šlechtitele Meilland málo odolná proti mrazu, ve Francii je v zimě tepleji než u nás.
Navíc žluté růže obecně jsou málo mrazuvzdorné - mateřské botanické druhy pocházejí ze středomoří a... celý příspěvek > |  | Nemoc mečíků, 6.5.2010 Velmi pravděpodobně to způsobily třásněnky, likvidují se špatně, lepší je koupit novou sadbu a zasadit na jiné místo. |  |
|  | Má někdo zkušenosti s množením talovínů, 30.4.2010 Paní Lído, to jste tedy šikovnější, nebo máte lepší zem, mě kvetou až tak po 5 letech, a to je rozhazují pod keři po celé zahradě již desítky let. |  | Handel = popínavá růže, 27.4.2010 Není to popívaná ale keřová, v našich podmínkách nepříliš zdravá, hodně omrzá, to co přežije zimu napadnou v létě houbové choroby - padlí a černá skvrnitost. Má krásné květy, ale moc si jich neužijete. Nedoporučuji, existují podobné, zdravější a... celý příspěvek > |  | Prosim o urceni kere nebo stromu, 23.4.2010 Vonné pelargonie jsou vesměs kultivary pocházející z Pelargonium graveolens, P. odoratissimum je jen zahradnický název. |  | Hádanka pro pěstitele dřevin, 20.4.2010 Borovice, po léta letoucí tvarovaná zaštipováním. |  | Pomozte najit nazev rostliny. Dekuji, 16.4.2010 Takže přece jen Austrálie, pan Josef měl pravdu, blahopřeji... |  |
 |
|
|
|