|
Sací hadice 1coul - stačí to?, 16.6.2010 No, záleží také na tom, jaké bude převýšení, jaký potřebujete tlak a průtok. My na takovou vzdálenost na zahradě čerpáme s 1palcovou hadicí docela dobře do 4 metrů výšky, a to máme ještě slabší čerpadlo. Nad 4 metry je průtok už malý. Tlak ale... celý příspěvek > |
 |
Kterou višeň?, 9.6.2010 A jak je na tom Fanal s monilií? Naše višeň letos kvůli napadení květů nebude mít skoro žádné plody, i když byla stříkaná. U sousedů bez postřiku už nemá ani listí. Díky Umtata |
 |
|
 |
Výměna půdy, 7.6.2010 Důkladná kultivace se provádí na hloubku dvou rýčů - rigolováním. Záleží dost na tom, co na předzahrádce chcete mít: letničky budou mít mnohem skromnější požadavky na hloubku vrstvy, než třeba takové růže (minimálně 60 cm).
Pokud jsou na... celý příspěvek > |
 |
Dřevěné pražce jak ošetřit?, 7.6.2010 Myslíte, že je problém i u nosných konstrukcí? Tedy když impregnované dřevo není v přímém kontaktu s půdou a přímo na něj neprší? Uvolňovat se asi mohou pouze výpary, které sice mohou být agresivní, ale jejich koncentrace bude asi nízká. |
 |
Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 3.6.2010 Všechno co uvádíte v bodu 2 lze do kompostu dávat (já tam dávám i ty plevele, kromě pýru). Hnůj samozřejmě také v jakémkoliv množství. Pokud budete dávat slámu, potom je k ní třeba dodat dusík (sláma obsahuje především uhlík) - a k tomu by mohla... celý příspěvek > |
 |
Lignohumát, 2.6.2010 No, jde spíš o pohodlí (nebo čas). Samozřejmě, že vím, jak připravit výluh z kompostu nebo rašeliny a pak ho stejně jako přípravek typu Lignohumát nastříkat na list. Nebude to ale skladný koncentrát, který mám k dispozici, kdykoliv si... celý příspěvek > |
 |
Pěstování meruněk v nadmořské výšce 600 m, 27.5.2010 Abych se představila: Velkopavlovická (vzrostlý strom) 580 mnm, mírný severní (!) svah, u jižní strany stodoly, průměrná roční sklizeň: 15 meruněk (vynikající chuti). Strom na pozemku vysadil původní majitel a nám je ho líto pokácet, takže je hlavně... celý příspěvek > |
 |
Hydrogel?, 19.5.2010 Chemie je všechno. K chemickým procesům dochází i ve Vašem mozku. Mohl(a) byste ale vědět, že přírodní kopřiva se dle literatury opravdu pěstovat nedá: buď někde roste, nebo ne. |
 |
Hydrogel?, 19.5.2010 Chemický Alí by měl řešerši rozšířit. Jinak by věděl, že ještě lepší jsou na to plenky již použité: jsou přinejmenším zadarmo, kapacita gelu není vyčerpána a po degradaci bude záhon ještě pohnojený. Pokud si pamatuji, nějaký český výrobce již výrobu... celý příspěvek > |
 |
Hydrogel?, 19.5.2010 Půdní kondicionéry (jako jsou hydrogely) se používají léta (na internetu lze nalézt i výsledky studií VÚRV) při rekultivacích. Procenta stromků, které se ujaly, svědčí rozhodně pro testované půdní kondicionéry. Jiná je otázka, zda nejsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Netřesk, 19.5.2010 Netřesk mi roste i na místě, kde přímé slunce není nikdy. Je jen takový méně kompaktní a světleji zelený. Sama bych ho tam nevysadila. Nějak se objevil, tak ho tam nechávám. |
 |
Netřesk, 18.5.2010 No vida, to jsem nikdy neslyšela. Díky za inspiraci. Umtata |
 |
Rostliny pro zmirneni kyselosti pudy, 14.5.2010 Lupina viz. zde, ale je to krátkodobé a rostliny se musejí zapravovat. |
 |
Rostliny pro zmirneni kyselosti pudy, 13.5.2010 V malé míře tak má působit například lupina. Na Islandu se s ní snaží revitalizovat holiny, které tam po sobě nechali Vikingové. Podobně budou asi fungovat i jiné bobovité (změnou poměru uhlíku a dusíku v půdě). Změna ale asi nebude dramatická.... celý příspěvek > |
 |
Ruční ruční řetězová pila, 11.5.2010 Mám taky Pytlákovu schovanku. Ve dvojici s ní lze řezat i kmeny o velkém průměru. Celkově: spokojenost, je skladná a tichá. |
 |