|
Příspěvky uživatele - 152.34
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak připravit pudu pro ovocne stromky, 19.11.2010 Nejdřív jsem si myslela, že si takhle při výsadbě stromky stabilizoval, ale cihly jsou uspořádány ve dvou soustředných kruzích a nejsou tak blízko kmeni. Protože vysvětlení neznají ani sousedé a ani ještě žijící dcera dotyčného, bude to mit asi... celý příspěvek > |  | Jak připravit pudu pro ovocne stromky, 18.11.2010 Někde jsem četla, že kvůli půdní únavě se na pozemcích, kde rostly staré vysokokmeny (tuším, že se tomu říká "selské sady") má půda nechat odpočívat až několik desetiletí, než se zase může vysadit stejný typ ovocného stromu. Já se to... celý příspěvek > |  |
|  | Oleandr - škůdci, 14.11.2010 Oleandr vylučuje latex. Nebyl během stěhování poraněn? Pokud ano, dejte pozor - latex je jedovatý (jako celá rostlina) a může dráždit kůži. Pokud jde o škůdce, naše oleandry doposud nenapadlo nic, kromě sviňušek-svilušek. Zdraví Umtata |  | Kočky v zahradě, 14.11.2010 Naše rodina má ráda kočky. Žádné ale nemáme. Máme totiž souseda, který má trvale kočky čtyři. Mají každý rok koťata, které soused topí. Kočky by nikdy nedal sterilizovat, protože se mu do zdá proti přírodě. Přírodní je topit koťata. Taktéž kočky... celý příspěvek > |  | Rybíz, 14.11.2010 Dost záleží na tom, zda se jedná o keře nebo stromky. Stromkové angrešty i rybízy mají mnohem kratší životnost než keře. Já bych stromky vyměnila a keře zmladila tak, jak píše PP. Rostlinám by také pomohlo přihnojení kombinovaným hnojivem i... celý příspěvek > |  | Hnojit na jaro nebo na podzim, 12.11.2010 No, já si o postupech profesionálních zemědělců nemyslím zdaleka jen to nejlepší. Nejslušnější k půdě a plodině bude vždy ten, komu půda patří a kdo bude zároveň konzumentem plodů, tedy (až na některé výjimky) amatér (i když může dělat chyby).... celý příspěvek > |  | Čím zamaskovať starý cihlový plot od suseda?, 11.11.2010 Ze stálezelených rostlin bude malý výběr, protože buď rostou pomalu (tis) nebo dorůstají do výšek hodně nad 3 metry (cypřišky), hlohyně je trnitá, bobkovišeň rozložitá. Snad by mohl vyhovovat nějaký poloopadavý typ ptačího zobu. Z opadavých se... celý příspěvek > |  | Účinnost kyseliny pelargonové, 10.11.2010 Ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti s herbicidním přípravkem, v němž je účinnou látkou kyselina pelargonová. Jde mi hlavně o to, zda herbicid působí i při nižších teplotách (což má být jeho výhoda). Obchodní název přípravku raději... celý příspěvek > |  | Čím zamaskovať starý cihlový plot od suseda?, 10.11.2010 Zkuste trochu blíže popsat podmínky (oslunění, nadmořskou výšku, typ půdy) a také zda míníte zalévat, udržovat řezem atd. |  | Hnojit na jaro nebo na podzim, 10.11.2010 Máte úplnou pravdu. A znalosti, které mají dnešní hoši, například o fyziologii rostlin, mě už několikrát dostaly do kolen. Sama v growshopech některé přípravky nakupuji, ale jejich cenová hladina je celkem vysoká. Stejně tak mohou být přínosná i... celý příspěvek > |  |
|  | Poraďte prosím, co je to za hmyz, 8.11.2010 Mohl by to být třeba nějaký křís. Křísi jsou zdatní skokani a na podzim se mi také snaží nastěhovat domů. Zdraví Umtata |  | Ucinny chemicky jed na plevel, 8.11.2010 Řada semen si udržuje klíčivost i několik let, takže až po roce krycí fólii sejmete, pozemek se brzy zase zazelená. Krom toho v průběhu roku doletí semena pampelišek, pcháčů a dalších. Jedině snad kdyby byl pozemek orientován na jih a byl slunečný... celý příspěvek > |  | Gazánie a jejich péče, 3.11.2010 V JAR je to častý porost krajnic u silnice. I když tam rostliny v zimě (našem létě) vydrží zelené, tak vůbec nekvetou, takže jakýsi klid asi i potřebují. Rostou tam i v oblastech, kde se zimní teploty nepohybují moc vysoko nad nulou, ale asi vydrží... celý příspěvek > |  | Veverky, 2.11.2010 S plašičem na veverky zkušenost nemám, ale elektronický plašič na myši byl myším ukradený a chodily k nám jak domů. Signál ale slyšel náš syn, a nemohl ho snést, přestože je to možná hladovec, ale určitě ne hlodavec. Umtata |  | Tmavší tráva v novém trávníku, 1.11.2010 Tam, kde je tráva tmavší, je v půdě vyšší koncentrace dusíku než v okolí. Příčin může být víc, kromě nerovnoměrného složení zeminy a nerovnoměrného hnojení se to stává, když na trávník něco/někdo vykoná malou potřebu. V půdě také může být... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|