Příspěvky uživatele - 152.34

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jahody na textilní fólii, 29.3.2011
Já používám rozpustná nebo kapalná hnojiva, která přidávám do konve při zalévání. Pevná hnojiva a kompost do půdy přidávám vždy před položením textilie a jahody mám na stejném záhonu maximálně tři sezóny. Takže hlavní hnojení na začátku a dva... celý příspěvek >
Živý plot do vlhké až podmáčené půdy, 25.3.2011
Co třeba smrk? V uvedených podmínkách by se mu mělo dařit, ale udržení pěkného plotu ze smrků je pracnější než u thují.
Špatný kompost - proč?, 24.3.2011
Musí se dost zředit (tak 1:8), jinak trávník spálíte.
Jehličnatý plot na samotě u lesa, 24.3.2011
Zvažte také tis. Roste sice pomaleji, ale výsledek je se smrčky nesrovnatelný. Dobře se tvaruje, nevyholuje, nepíchá, krásně vypadá. Je ovšem jedovatý. Zuzana
Živý plot do vlhké až podmáčené půdy, 23.3.2011
Dost bude záležet na tom, zda chcete plot tvarovaný nebo volný, stálezelený nebo opadavý, jak vysoký, jaká je půda (kyselá x zásaditá), osvětlení, nadmořská výška. Nějak to blíž upřesněte.
Ořešáky versus smrčkový plot a jabloně, 23.3.2011
Bude asi dost záležet na konkrétních místních podmínkách. Odhaduji, že naše mladé ořešáky, které opravdu, ale opravdu :-) nejsou hýčkány dostatkem živin a závlahy postupují rychlostí 40 až 50 cm ročně. Obecně je úplně normální, v přírodě i... celý příspěvek >
Rašelina - velké balení, 22.3.2011
Hornbach má pobaltskou rašelinu balenou po 250 litrech. Kupuji ji každý rok na topdressing trávníku na dvoře. 250litrové balíky jsem schopna přenášet na kratší vzdálenosti sama, ve dvou to jde ale lépe. Volně loženou rašelinu někteří obchodníci... celý příspěvek >
Co zasadit na místo s malou vrstvou zeminy, 21.3.2011
Mám na takovém místě levandule, vysoký rozchodník a svantolínu. Rozchodníku se ale moc nevede. Levandule a svantolína prosperují, ale na zimu je chráním chvojím. Několik let jsme tam měli také rmen barvířský, se kterým ale moc "cvičil"... celý příspěvek >
Plesnivé jadřince?, 11.3.2011
Já jsem si toho už také všimla. U vlastních jablek to nemám, ale konkrétně u kupovaných Golden Delicious jsem to viděla. Samozřejmě by to mohlo být počáteční stádium nějakého napadení jádřince plísní (třeba Alternarium). Všechny dostupné fotky... celý příspěvek >
Ako a cim pohnojit podu pred sezonou?, 9.3.2011
Dost záleží na tom, jak zralý hnůj to bude. Obávám se, jestli na hnojení čerstvým hnojem není letos už pozdě. Pokud je ale hnůj uleželý, daly by se na čerstvě vyhnojených záhonech pěstovat tzv. "rostliny první trati", tj.... celý příspěvek >
Likvidace chrpy a oprava trávníku, 8.3.2011
Jste si jistý, zda je to chrpa? Chrpy jsou celkem subtilní rostliny, které dávají výraznou přednost osluněným místům. Také neobsahují moc vody, takže břečku v sekačce nedělají.
Likvidace akátu, 7.3.2011
Červotoč do "živého dřeva" vůbec nejde - je typickým škůdcem v budovách. S hlívou na akátu zkušenosti nemám, ale z okna se dívám na buk, na kterém jsou plodnice hlívy každoročně minimálně už 10 let. Pokud je to vzrostlý strom, byl by to... celý příspěvek >
Lignohumát, 3.3.2011
S profesionálními zemědělci asi zahrádkáře srovnávat nelze. Jejich celkový vztah k půdě i rostlinám je přece úplně jiný. Profesionální zemědělec nebo zahradník, který by uplatňoval postupy zahrádkáře by byl brzy na bankrot. Zahrádkaření je především... celý příspěvek >
Nový záhon, 3.3.2011
Já to s drny dělám podobně a podle nějaké rady v zahrádkářské literatuře ještě navršené drny proliji roztokem močoviny (asi je možný také ledek). Výsledný produkt se údajně kvalitou blíží hnoji, což se mi tak úplně nezdá, ale má pěknou... celý příspěvek >
Hlína z rybníka, 2.3.2011
Asi bych to dělala také tak. Jen ten rybník mi, sakra, chybí.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika