|
Co je to za chorobu?, 27.5.2008 Zdravím, bohužel žádný herbicid jsem v blízkosti nepoužíval. Při prvním náznaku (asi před 5ti týdny) jsem použil Kuprikol a když se nic neměnilo tak jsem použil (asi před třemi týdny) Sulimex a stále se to zhoršuje. Standa. |
 |
brzda nože u motorvých sekaček, 26.5.2008 Zdravím, u jednoduššího systému brzdy píši "vypne se zapalování a pásová brzda zabrzdí", u konfortnějšího systému s při zabrždění motor nevypíná, třeba proto že se ze sekačkou může jezdit bez sekání nebo jí nechat blafat na volnoběh a třeba... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za chorobu?, 26.5.2008  Prosím poraďte co je to za chorobu a jak na ní. Standa. |
 |
brzda nože u motorvých sekaček, 26.5.2008 Zdravím, rotační sekačky jsou vybaveny dvěma systémy zastavení nože. U levnějších sekaček je nůž pevně přišroubován k hřídeli motoru a při zastavení sekačky s vypne zapalování a uvede se do činnosti pásová brzda která rotor zastaví. U dražších... celý příspěvek > |
 |
Kudy se může dostat do elektromotoru voda, 14.5.2008 Zdravím, ve Vašem případě když vylučujete zatopení, tak se jedná o kondenzát protože je motor umístěn v prostředí s abnormální vzdušnou vlhkostí. Jak se tam dostane - je to prosté, při praci se motor ohřeje a vzduch v něm zvětší objem a vytlačí se... celý příspěvek > |
 |
Motorový olej - sekačka s pojezdem, 29.4.2008 Zdravím. K dotazu č.1, co je podle Vás více oleje? Pokud je to pár milimertů přes maximální hladinu tak se nic neděje. Kdotazu č.2 - zřejmě zadrhává mechanizmus ovládání akcelerační klapky v karburátoru. Příčin může být několik, třeba zalehnutá... celý příspěvek > |
 |
Má u Vari motor Honda nějakou jasnou výhodu proti dvoutaktu?, 28.4.2008 Zdravím. Pouze v jednom příspěvku bylo zmíněno uchycení motoru. Myslím odlišnost mezi přírubou dvou a čtyřtaktního motoru, ale to nejpodstatnější zatím nikdo neřešil. Podle mého názoru nelze na dvoutaktní převodovku použít čtyřtakt, protože pokud vím... celý příspěvek > |
 |
Mulčování, 22.4.2008 Zdravím. Mulčování je vlastně to, že sekačka posekanou trávu dále rozdrtí a ta se potom "vsákne" do trávníku kde se biologicky dále rozloží a vytvoří hnojivo. Ale to neplatí pokud nesečete trávník často a pravidelně. Pokud si někdo myslí že... celý příspěvek > |
 |
Demontáž odstředivé spojky u Vari-Honda GCV 160, 20.4.2008 Zdravím. Pokud jste se rozhodl pro takovéto řešení, stále přehazovat motor tak by bylo lepší zhotovit na šasí sekačky kompletní držák včetně spojkového koše a nábojem nože. Pak by byla výměna snadná a nemuselo by se na motoru nic měnit. Pokud máte... celý příspěvek > |
 |
Ake su motorove pily Oleo-Mac?, 15.4.2008 Zdravím. Všichni se snaží radit jak máte startovat pilu. Ale nikdo vám neporadil jak máte odstranit příčinu onoho "kopání. Žádná pila nesmí při startování takto chovat aby se přetrhla při zpětném trhu startovací šňůra. Závada je jasná, velký... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kultivátor vs Rotavátor - jaký je rozdíl?, 10.4.2008 Zdravim. Takže všechno od začátku a polopaticky. Kultivátor je zařízení, kde se radličky (srdcové nebo lžícové) jenom tahnou pomocí nějakého rámu za traktorem, ale nerotují. Rotovátor ma nože na hřídeli která se otáčí. Já doporučuji chemicky... celý příspěvek > |
 |
problém s jednoosým malotraktorem vari, 10.4.2008 Zdravim. V předešlém příspěvku je to všechno poměrně detailně popsáno, ale chtěl bych dodat ještě jednu dosti opomíjenou maličkost která zvětší komfort jízdy. Spousta Variářů se při jízdě po silnici přetahuje s řidítky a přitom stačí tak málo, pokud... celý příspěvek > |
 |
Zadreny motor Briggs, 10.4.2008 Přebroušením klikovky a vyvložkováním futer se to samozřejmě opravit dá, ale je otázka jak na to jsou ostatní ložiska v tom motoru (ojniční, pistní, vačková atd.) Kromě ojničního se dají zkontrolovat, pokud jsou vpořádku tak bych šel do opravy.... celý příspěvek > |
 |
vyvažovačka na nože, 9.4.2008 Já to dělám tak, že ve středovém otvoru nože označím přesně (posuvným měřítkem a úhelníkem) rysku na které lehce vypiluji trojhranným jehlovým pilníken vrub. Při broušení nože si do svěráku upnu nějaký břit, třeba odlamovací a na něj při zkoušce nůž... celý příspěvek > |
 |
problém motor Briggs Stratton 15,5 HP, 6.4.2008 Já vidím řešení v zakuopení nového setrváku, nebo alespoň porovnání nového s tím opraveným, ale i 1stupeň chyby při vyrážení drážky v díře setrváku je moc.Standa. |
 |