Příspěvky uživatele - 180.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sadovnická projekce, 5.11.2009
Vážený pane Skálo. Jen jsem se pousmál. Žádný zahradní kutil není mou konkurencí, naopak těmto lidem poměrně pravidelně přednáším na různých setkáních, co a jak mají dělat. Pokud byste četl pozorně můj příspěvek na který reagujete, tak je psán v roce... celý příspěvek >
Vzdálenost tůjí při výsadbě, 2.11.2009
Dobrý den. Děkuji za vyjádřený soustrast, taky to tak někdy cítím. Ale určitě je tam necpu, jen tady na této diskusi nejde postihnout vše, co těm návrhům předchází. Popíšu trošku tu poslední zahradu. Sice tam místa je dost, ale bylo to neoblomné... celý příspěvek >
Ovocná stěna z hrušní, 2.11.2009
To je paráda! Hned bych si jednu dal. Já jsem měl Boscovu ve volném tvaru, bylo to očkované na semenáči a taky jsem na první sklizeň čekal 7 roků. Bohužel, v mém případě potom silně trpěla strupovitostí, takže už ji nemám. Ale mám jiné. Pro pána H S... celý příspěvek >
Rez slivky, 2.11.2009
Dobrý den. Jestli chápu Váš dotaz, tak Vám vyrostly výmladky z podnože, což běžně dělá myrobalán. Já tyto výmladky odstraňuji až na jaře, protože to pomáhá chránit kmeny slivoní proti případnému okusu zajícem, který se jednoduše k vlastnímu... celý příspěvek >
Pecky ze švestek - a co s nimi?, 2.11.2009
Dobrý den. Jen jako zajímavost uvedu, že drcené pecky se používaly a možná i stále používají na tryskání i těch nejodolnějších kovů. Vím, že se tímto materiálem opracovávaly lopatky k tryskovým motorům. Stanislaw
Drtič nebo štěpkovač na břečtan, 1.11.2009
Prosím o sdělení, zda na našem trhu existuje drtič nebo štěpkovač, který by na jemno podrtil přebytečné větve břečtanu, kterým mám pokrytou stěnu domu a přerostlé větve pravidelně odstřihuji a dávám zbytečně do popelnice, ráda bych využila přebytečné... celý příspěvek >
Ovocná stěna z hrušní, 1.11.2009
Vážená paní Lído. Za tu dobu, co se věnuji ovocnářství jsem četl a viděl vyfocených hodně různých testů a pokusů. Jen namátkou uvedu, že se zkoušely tzv. luční sady, což byla výsadba vegetativně množených jabloní, které již druhým rokem po... celý příspěvek >
Ovocná stěna z hrušní, 31.10.2009
Vážená paní Lído. Opravdu mám pochybnosti o tom, že hrušně je dobré pěstovat ve tvaru štíhlého vřetene ve sponu 1 metr. To, že tak jdou pěstovat jabloně je v pořádku, na to jsou vhodné jabloňové podnože, ale hrušeň takovou podnož prostě nemá. Viděl... celý příspěvek >
Dobrý den. Pěstování v přísných tvarech je právě náročnější na odborné znalosti. Měl jsem kdysi hrušeň Wiliamsovu zapěstovanou jako palmetu, které se říkávalo Hungaria systém. U této hrušně to šlo v pohodě, všechno ostaní byly jabloně. Dnes bych... celý příspěvek >
Dobrý den. No, pokud byste udělal spon 1 metr, tak se Vám tam vleze 5 stromků hrušní, ale dle mého je to nesmysl. V tak štíhlém tvaru se hrušeň pěstovat nedá, pokud to nechcete jen na okrasu. Tento ovocný druh má jiné požadavky na tvarování než... celý příspěvek >
Co je to za stromky?, 30.10.2009
Dobrý den. Asi převislá třešeň je skutečně převislá třešeň. Jaký kultivar se nedá poznat protože nekvete, ale pravděpodobně to bude "Kiku - shidare". To další je Salix capra "Pendula", čili převislá vrba. Veškeré stříhání nechat na jaro. U té třešně... celý příspěvek >
Vodní kámen na listech, 29.10.2009
Převaření vody to samozřejmě hodně řeší. Stačí mrknout do varné konvice nebo na topnou spirálu v pračce a vše je jasné. Stanislaw
Vodní kámen na listech, 29.10.2009
Dobrý den. No odstraníte to tak, že listy budete otírat třeba kuchyňskou houbičkou namočenou právě v převařené, nebo destilované vodě. Je třeba to otírání opakovat, ale jistě se ten povlak podaří smýt. Samozřejmě záleží na velikostech listů. U... celý příspěvek >
Podnož PL, 29.10.2009
Dobrý den. Možná by to mohlo být pláně, tak jako to máte podobně u těch hrušní. A taky by to mohlo být označení země původu, čili Polsko. Píšu to z vlastní zkušenosti. Mám pár jabloní na pláni, ale správně je to semenáč Jaderničky moravské. A taky... celý příspěvek >
Půda ve skleníku, 29.10.2009
To snad ne? Proč by v půdě měly vymřít mikroorganizmy? Proč by měla být mrtvá? Stačilo by jen trošičku zalít a hned se jakýkoli život ukáže, pochopitelně včetně plevelů. To, že se nějaký čas nezaleje, ještě neznamená, že je půda bez života. Přesně... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika