|
Melrose, 22.10.2011 Neviem, či pestujete odrody Golden Delicious alebo Starking. Ak Vám tieto kultivary v pohode dozrievajú, potom byste s Melrose nemal mať žiadne problémy. Rakovina je ale záležitosť skôr podpníka ako samotnej odrody. Melrose za to istotne nemôže. ... celý příspěvek > |
 |
Vzdálenost meruňky od ostatních stromů, 22.10.2011 Na podpníku St.Julien odporúčajú pri intenzívnom pestovaní rozostup v rade min.3 m. To je stále o meter viac ako odporúča prvý diskutujúci. Dva metre ja naozaj málo. Paľo |
 |
|
 |
Rakytník, roubování - už to někdo zkoušel?, 22.10.2011 Mal som rakytníky vysadené mimo záhradku asi pol metra za murovaným plotom, ktorý mal betónový základ 30x70 cm. Hĺbka 70 cm bola pre korene hračka. Asi po 3 rokoch od výsadby mi z koreňov rakytníka vyrástali letorasty aj vnútri záhradky. Paľo |
 |
Narašený česnek, 22.10.2011 Každý sa môžeme mýliť, aj autor naučnej literatúry, aj Ing. Kozák. Dôležité sú praktické skúsenosti. Viac ma mrzí že veľa odrôd vyšľachtených p.Ing.Kozákom stojí za p.d. Paľo |
 |
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 22.10.2011 Plne s Vámi súhlasím. Je to krásny a typický príklad, že aj staručká Tatra 603 dokáže aj v dnešnej dobe svôjho vodiča bezkonkurenčne prevetrať. Paľo |
 |
Nová vinička, 22.10.2011  Po ručnom prekopaní 100 m dlhého a meter širokého pásu motykou a vyzberaní buriny som povrch pôdy vyrovnal hrábľami a vysial trávne semeno. Našťastie tráva nie je ryža, takže nadchádzajúca zima klíčeniu semena neublíži. Jeden drobne upršaný deň by... celý příspěvek > |
 |
Nová vinička, 22.10.2011  Dobý deň! Po 33 rokoch pestovania zeleniny v medziradí sa konečne dostávam vďaka zverenému radu viniča k zatrávňovaniu. Neskoro, ale predsa. Najprv som sa pustil do burinovej "spúšte", ktorú po sebe zanechal svokor, keď si konečne vytrhal neskoro... celý příspěvek > |
 |
Rakytník, roubování - už to někdo zkoušel?, 22.10.2011 Odpovedi na možnosť naštepenia samca do samice alebo opačne ste dostal hneď dve. Neviem, či sa Vám ozve niekto, kto už to robil. Jednoduchšie je vysadiť v blízkosti samíc odkopok samčieho rakytníka. Nápad p.Josefa so samcom Hikul je výborný. Skúste... celý příspěvek > |
 |
Tatarova hruška, 21.10.2011 Kríženec oskoruše a hrušky je oveľa chutnejší ako samotná oskoruša. Viac by Vám o tom povedal môj spolužiak, ktorý množeniu, pestovaniu aj predaju týchto netradičných ovocnín venoval prakticky väčšinu života. Paľo |
 |
Sladká jablka, 21.10.2011 O odrode Signe Tillisch sa píše, že je to sladko nakyslá odroda pôvodom z Dánska, ktorá má krehkú silne aromatickú dužinu. Takže to nie je vyložene sladké jablko? Paľo |
 |
|
 |
Velikost stromu Rubinola a Rozela, 21.10.2011 Dobrý deň paní Mirko! Prikláňam sa k správnemu názoru p.Stana. Podpník MM111 je stredne rastnúci, používa sa často napr. v Kanade. Spoločným znakom podpníkov rady MM je ich rezistencia voči voške krvavej. Slabo rastnúca a pravidelne rodiaca Rozela na... celý příspěvek > |
 |
Narašený česnek, 21.10.2011 Od Ing.Kozáka som na Slávnostiach cesnaku v Buchloviciach kúpil sadivo Dukát, Staník a Jovan. Jediný Dukát v naších podmienkach trochu slušne rastie, ostatné dva zlyhali napriek tomu, že boli morené. Najmä tento rok to bola bieda. Paličiak Záhorský... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu - nevím co je to za rostlinu, 21.10.2011  Bufetárka mi priniesla odtrhnuté tohtoročné "čučoriedky", ktoré presype cukrom a zavára. Položil som ich na stôl a odfotil. Chuťovo pripomínajú surový baklažán. Po zavarení sú vraj chutné. Paľo |
 |
Narašený česnek, 21.10.2011 Ak ste pozorne čital moju úvahu, zistil byste, že nespájam Sulku s ekológiou. Je to anorganický fungicíd a akaricíd, ktorý obsahuje akurát pre prírodu neškodný vápnik a síru. Rád prekonám nepríjemný zápach, keď striekam vinič Sulkou proti kučeravosti... celý příspěvek > |
 |