|
Nejchutnější rajčata, 13.11.2011 Pěstuji tyčková rajčata a bez postřiku ani ránu. Díky postřiku mám ještě teď ze sklizně venku pěstovaných 7 přepravek dozrávajících výborných rajčat. Moje oblast pěstování je Polabí. Z pozorování okolí vím jak probíhá pěstování bez chemie. |
 |
Jaké vápno do kompostu?, 11.11.2011 Složky popela jsou rychlá hnojiva. |
 |
|
 |
Sladká jablka, 31.10.2011 Zvonkové jím až někdy v dubnu a je tak krásně kyselé, že po něm přímo obživnu. Tehdy nemá chybu. Je také pěkného tvaru a má nádhernou barvu. |
 |
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 31.10.2011 Čistecké mám také nejraději. Před lety dcerka ležíc na dece na zahradě pojídala jablko James Grieve a já jí nabídl Čistecké. Kousla do něho a zeptala se mě:" A co mám teď udělat s tímhle?" Jeho nevýhodou je, že plodí na konci větví.... celý příspěvek > |
 |
Švestkové víno, 24.10.2011 Máte pravdu, vždyť z kompotovaných švestek se pecky také nevyndavají. |
 |
Švestkové víno, 23.10.2011 Po převaření švestek je vypeckujete? Nebo kvasíte s peckama? |
 |
Narašený česnek, 23.10.2011 Ne všude se česneku daří. Ptejte se sousedů. |
 |
Rakytník, roubování - už to někdo zkoušel?, 23.10.2011 Výhonky rostou z kořenů. Na zahradě jsem měl plody letos poprvé a výhonky rostou jako divé. Rakytník mám na prozatímním místě a budu ho muset přesadit na místo, kde by byly neustále sekány.Na množství horší než Škumpa. |
 |
Jak se zbavit přesličky, 19.10.2011 Přesličku likviduji vytrháváním už 50let, naprosto neúspěšně. Ale používám ji na chatě na drhnutí připálených kastrolů, takže mi její menší výskyt nevadí. Čaj z přesličky by snad měl zlepšovat kvalitu nehtů. |
 |
Rakytník, roubování - už to někdo zkoušel?, 19.10.2011 To si pište, že se dostanou až k sousedům. 1 metr od plotu je blízko. Budete mít se sousedem potíže. Rakytník je nejlepší vysadit někam do divočiny. |
 |
|
 |
Skladování hrušek, 18.10.2011 Mám příšerně vlhký sklep. Některá jablka se potahují plísní, ale ty s mastnějším povrchem, třeba Idared plísni vzdorují. Špatně je na tom třeba Spartan se strupovitostí zasaženým povrchem. Chtělo by více sklep větrat. Vlhkost ano, ale s mírou. Hrušky... celý příspěvek > |
 |
Narašený česnek, 16.10.2011 Česnek jsem za 40 let pěstování nikdy nemořil. Jestliže jsou na stroužcích narašené kořínky, bylo by snad lépe už nemořit. Ale záleží na čistotě, respektive zamoření půdy. |
 |
Chladné počasí sběr paprik?, 16.10.2011 Otrhané papriky nechte doma dozrávat. Dobarví se. Namrznuté odejdou. |
 |
Jedovatý tis vedle malin, 14.10.2011 Je to zajímavý dotaz. Já bych se tolik nebál. Bobule tisu jedovaté nejsou, snad jen zrnko v nich by mohlo být jedovaté. Sám bobule, když jdu někdy kolem tisu ochutnávám, zrnko vždy vyplivnu. |
 |