|
Ozdobný keř - krásná neznámá, 16.5.2009 Dobrý den. Jedná se o kultivar rostliny Paeonia sufruticosa, čili dřevitá pivoňka. Koupit se dá dle mého poměrně snadno v dobrém zahradnickém podniku. Je celá řada kultivarů a jsou opravdu velmi krásné. Stanislaw:-) |
 |
Vzdálenost keřů od plotu, 15.5.2009 Dobrý den. Pokud jsem správně pochopil předcházející příspěvek, tak soused vysazoval svoje habry až potom, co je vysadil tazatel. V tom případě by to nebyl zvláštní zahradník, ale naopak ten, co hodně přemýšlel. Nicméně i tam, kde už jeden živý plot... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Půdní kondicionéry, 14.5.2009 Co ještě chcete vědět víc, než jste se dozvěděl na Vámi uvedeném odkazu? Pan doc. Salaš učí v Lednici na zahradničině dendrologii, dělal jsem u něj zkoušku z tohoto předmětu. Je to výborný odborník na tuto problematiku. Není to žádný prodejce.... celý příspěvek > |
 |
Nejedovatý živý plot, 13.5.2009 Tak můj učitel, pan ing. Hurych Václav ve své dendrologii uvádí pro Vámi požadovanou výšku toto: Berberis juliane; Buxus; Ilex aquifolium, opacca; Pyracantha cocc. Nicméně vše kromě Pyracanthy je jedované v různé míře. Takže máte výběr jasný.... celý příspěvek > |
 |
Nejedovatý živý plot, 13.5.2009 Pane Petře, nelamte si s tím až tak hlavu. Pomohl jsem vychovat 5 dětí, všechny taky velmi zvídavé a jsou tady bez újmy dodnes a dokonce už jsem 2x dědečkem. A to se profesně přírodou zabývám už 41 roků. Nicméně nepíšete, zda Váš plot má být... celý příspěvek > |
 |
Sázení brambor - kolik?, 6.5.2009 Tak to byste zasadil zřejmě trochu moc. Sázel jsem nedávno na své menší pole o rozloze 900m2 a zasadil necelých 200kg. Sázeno klasickým neseným dvouřádkovým sazečem. Stanislaw |
 |
Usychá nám meruňka, 6.5.2009 Dobrý den. Možná, že to tak bude, ale dle mého je to příliš velké poškození na monilii. Sice z fota není vidět celé to poškození, ale tipnul bych toto na apoplexii, čili mrtvici meruněk. V mém sadu na to letos doplatilo už 6 poměrně velkých stromů... celý příspěvek > |
 |
Řazení rychlosti na Vari - Honda, 4.5.2009 Dobrý den. Takové řazení vlastním už hodně dlouho. Koupil jsem jej tuším na nějaké výstavě. Páčka řazení je uchycena přímo na kleštinách řízení a odtud vede táhlo k malé objímce, která je nasazená na řadící páku v převodovce. Vše funguje naprosto v... celý příspěvek > |
 |
Na co roubovat ibišek?, 29.4.2009 Ibišky se zcela běžně roubují zimním roubováním v ruce na semenáče Hibiscus syriacus. Stanislaw |
 |
Postrekovac alebo rosic, 29.4.2009 No, přeci jen se přidám. Vlastním oba výrobky, jak rosič, tak postřikovač. Dá se s tím článkem celkem souhlasit, co však s rosičem nejde udělat, je přesný postřik herbicidem. Při použití postřikovače a kvalitní herbicidní trysky se k sousední... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zkvalitnění trávníku, 23.4.2009 Naprosto stačí. Trávy klíčí na světle, takže je to v pořádku. Dodržovat vlhký povrh a jistě vyklíčí. Stanislaw |
 |
Hydrogel?, 23.4.2009 Uděláte dobře, když necháte romilu na pokoji. Ví velmi dobře co píše. Zrovna moje přítelkyně bydlí v místě, kde je největší dešťový stín v této republice. Tam již v této době je sucho. Je třeba o tom něco vědět a potom argumentovat. Nejen blábolit.... celý příspěvek > |
 |
Hydrogel?, 23.4.2009 Nežijeme sice na poušti, ale celá řada rostlin se pěstuje v nádobách za podmínek, které moc daleko k tomu nemají. A také majitelé se nemusí vždy zdržovat na místě a přesto chtějí mít pěkné třeba balkónovky. No a tyto pěstební pomůcky jim k tomu velmi... celý příspěvek > |
 |
Sekačky od Mountfieldu, 20.4.2009 Dobrý den. Já jistě nejsem prodavačem v M, ale jejich výrobek a to ne jen jeden vlastním a pravidelně používám ke své práci. Mám dlouho sekačku od GGP, ani nevím jaký typ. Má slitinovou skříň a opravdu silný motor Brigs. Každoročně s ní pravidelně... celý příspěvek > |
 |
Pěstování magnolie, 19.4.2009 Dobrý den paní Urbanová. Nemyslím si, že jste koupila semenáček. Důvod je prostý. Magnolie se u nás množí řízkama, protože semenáčky jsou velmi choulostivé na přezimování. Už je to nějaký ten pátek, kdy jsem přesně toto téma probíral s majitelem naší... celý příspěvek > |
 |