|
Zmrzlá réva, 24.2.2010 Myslím si, že odolnost révy je ve dřevě větší, než odolnost révy v pupenech.Jak se pozná, že mi nezmrzla réva v pupenech?Po rozříznutí pupenu nesmí být na řezu hnědý, ale měl by mít žlutozelenou barvu.
rostislavik |
 |
Vega, 24.2.2010 Dozrievanie: 1.-6.7.
Stručný popis: polochrupka, dozrieva zač.júla veľmi veľké svetlé, chrumkavé, veľmi chutné plody málo citlivá na praskanie cudzoopelivá, do stredných polôh
Zdroj: crz.sk |
 |
|
 |
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 20.2.2010 Nemusíte.Vdiskuzním foru je dostatek založených diskuzí na téma " jakou na slivovicí".Např. tady,nebo tady,nebo tady. |
 |
Nářezy nad pupeny, 10.2.2010 Zdravím.Nevím jak se tomu říká odborně, já tomu říkám příznačně -měsíčkování.Vyskoušel jsem to s úspěchem i u Rubínu loni.Neměl jsem s tím ještě zkušenosti, proto jsem na terminálu udělal měsíčky na skoro každém pupenu.No mohu Vám říct, že s... celý příspěvek > |
 |
Plašič na špačky a jiné ptáky, 10.2.2010 Nemyslel jsem na ptáky, ale proti ptákům(špaček) pane Vráno.
rostislavik |
 |
Tajemná oskeruše, 4.2.2010 Například v kolonce " Drobné ovoce " |
 |
Plašič na špačky a jiné ptáky, 19.1.2010 Není to malilinko drahé? Já v současnosti uvažuji, že si pořídím síť na ptáky, která se přetáhne přes celý strom.Viděl jsem to na jednom webu, a nevypadalo to špatně.Ač jsem to v minulosti haněl, vážně o tom uvažuji.
rostislavik |
 |
Merunka Radka, 15.1.2010 Stručný popisek tady.Taky jsem si jí koupil na podzim, tak jsem zvědav jak skorá bude, a zda bude chutná, či jestli nezmrznou květy na jaře.
rostislavik |
 |
Broskvoň - jakou?, 26.11.2009 Z vlastní zkušenosti vím, že jeden velký strom čehokoli je někdy až přespříliš natož dva.Ovoce z naší renklody je každoročně v době dozrávání tolik, že jestliže nemá přijít nazmar, zpracováváme různě(do kvasu se mi nehodí).Sousedi mají jeden strom... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň - jakou?, 26.11.2009 Zdroje uvádějí Favor. morett. a Envoy i jako toleranty k PPV.
Okolo15 srpna dozrává Renkloda, proto bych chtěl umístit dozrávání broskvoň
před a za.Aby nebylo moc ovoce najednou.Vím že růst stromu jde ovlivnit taky
míň vzrůstnou podnoží např.BVA-1... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskvoň - jakou?, 25.11.2009 Mám malou zahrádku, a potřebuji poradit s výběrem dvou broskvoní.Potřebuji
1] málo nebo středně vzrůsté..
2] podle možností vysoce odolné kadeřavosti.
3] odolné mrazu.
4] rozdíl v době zrání měsíc.
5] samozřejmě výborné kvality.
Vím nejsem... celý příspěvek > |
 |
Kotel nebo vřeteno, 27.10.2009 Jsem na pochybách jestli je lepší tvar kotlovitá koruna, nebo tvarovat meruňku jako štíhlé vřeteno.Zdá se mi, že kvůli lepší obnově plodonosného obrostu bude výhodnější kotlovitá koruna.Má ale nevýhodu, že při velké násadě plodů se můžou větve... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy Pinkcot®, 26.10.2009 Máte pravdu pane Kafko.Přiznávám- okopíroval jsem ten článek z Vámi uvedených stránek.Chtěl bych té paní poradit z vlasních zkušeností, ale ty zatím zcházejí.Uvedenou odrudu jsem si pořídil na Wagenheimové letos na podzim.BTW.zrovna dnes jsem i sadil... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy Pinkcot®, 26.10.2009 Pinkcot®cotpy (cov)
Velkoplodá, velmi raná, atraktivní a spolehlivě plodící meruňka, velmi odolná k mrazu v době květu i vůči chorobám, dlouhá perioda kvetení
Původ: Bendit Escande, Francie
Strom: středně silný růst, strom je snadno... celý příspěvek > |
 |
Jakou ranou slivoň?, 25.10.2009 Mě se zatím Čačanská lepotice jeví jako dobrá volba.Sázel jsem ji v 2004 a letos měla druhou úrodu.Naštěpovaná na myru.,bez příznaků šárky, přísně tvarovaná jako vyšší štíhlé vřeteno-žádná... celý příspěvek > |
 |