|
Lze moštovat jablka napadená strupovitostí?, 26.11.2011 Přečtěte si toto vlákno. |
|
Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 25.11.2011 Sice to tady moc nepatří, ale mohl by někdo shrnout důvody proč může být slivovica(nebo jíná pálenka) ostrá? Proč prostě škrábe v krku? |
|
|
|
Zakalená slivivice, 22.11.2011 Již se zde o tomto tématu diskutovalo. |
|
Odvětrání slivovice, 21.11.2011 Dobrý den,
odvětrávám slivovicu v otevřeném demižonu. Mám ju ve sklepě společně s kysaným zelím. Zelí je v keramickém hrnci uzavřeném víkem s vodou, ale i tak je tam trochu cítit. Nemůže načichnout slivovice od zelí(nebo naopak)? |
|
Jablkovice - jak na ni?, 21.10.2011 Ještě bych měl jeden dotaz: setřepali jsme jabka na plachtu(je to už 5 dní), ale drtit a lisovat je budem až zítra. Začínají se na nich objevovat otlačeniny. Po odkrojení slupky jsou otlaky nahnědlé. Je třeba je okrajovat? |
|
Jablkovice - jak na ni?, 19.10.2011 Jaká bude výtěžnost alkoholu(50%) ze 100l moštu o cukernatosti 11(bez přídavku cukru)? Použitý zákvas vinnými kvasinkami. |
|
Jablkovice - jak na ni?, 14.10.2011 Kolik kg jablek by bylo přibližně třeba na 100l moštu? |
|
Slivovice vs. calvados, 2.10.2011 Někdo se mi snažil nabulíkovat něco o kvalitě související s řetízkováním... Nějak se mi to nezdálo a Vaše slova to jen potvrzují. Díky za potvrzení mých domněnek. |
|
Špendlíky, 31.8.2011 Můžu se zeptat proč nesmí klesnout cukernatost pod 4? Většinou se má nechávat kvas ideálně na cukernatost blížící se 0.
Letos jsme poprvé naložili asi 180l špendlíků tak bych byl nerad aby se tomu něco stalo. Máme je v bečkách s bublátkem asi 3... celý příspěvek > |
|