|
Příspěvky uživatele - 131.72
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Švestkové víno, 4.10.2011 Jestli máte recept na švestkové víno, tak šup s ním sem! Do tohoto fóra recepty na švestkové víno jednoznačně patří. Zajímají mně dále veškeré praktické zkušenosti s jeho výrobou, vč. následného skladování. V. | | Švestkové víno, 3.10.2011 Tak se zdá, že budu s výrobou švestkového vína v ČR první. To se mi ale nechce vůbec věřit... | |
| | Švestkové víno, 27.9.2011 Dobrý den všem. Již nějakou dobu si pohrávám s trochu kacířskou myšlenkou proměnit část švestek ve víno. V některých částech světa je to běžná záležitost (Čína, Japonsko). Je tu někdo, kdo již to realizoval? Václav | | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 27.9.2011 Jsem rád, že se konečně ozval někdo, kdo si dělá podomácku brandy. Rád bych se otázal, jaká byla výsledná barevnost destilátu po filtraci? A pak se také v literatuře uvádí, že použité víno by mělo být nesířené, aby se sirné sloučeniny nedostaly do... celý příspěvek > | | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 24.9.2011 Rád bych se vrátil k původní problematice. Je tu někdo, kdo kdo dává pálenky (vyjma slivovice), zvláště ty vinné či jablečné, do dřevěného sudu? Václav | | Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 24.9.2011 Tož faň. A co pálenice na Valašsku a Slovácku? | | Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 23.9.2011 Tož když sú tak dobří, tak kde ten výtvor može normální člověk okoštovat? | | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 23.9.2011 Cín - materiál pro horní jeden tisíc obyvatel. A vždy se z něj jen pilo. Viděl jste někdy třeba 50litrovou bečku na slivovici z kameniny? Jestli ano, tak řekněte kde a já velmi rád takovou raritu shlédnu... Prostě dříve (do 19. stol.) se... celý příspěvek > | | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 23.9.2011 Dobrý den. Bral jste někdy v úvahu skutečnost, že alkohol se začal ukládat do skla až v průběhu novověku (17., 18. stol.) - nesmírně vysoká cena skleněných nádob? Z uvedeného tedy vyplývá, že na bezbarvou slivovici si lidé zvykli až v průběhu... celý příspěvek > | | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 23.9.2011 Dobrý den. Díky za velmi zajímavou reakci. Použil jste dub zimní či letní? Byl české provenience? Jak dlouho jste nechal brandy ležet? Dával jste ji do sudu již ředěnou, nebo s vysokým vol etanolu? Díky. Václav | |
| | Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 22.9.2011 Dobrý den. Cílem tohoto diskuzního fóra je výměna informací, kde skutečně kvalitně vypálit zlato z našich sudů...
S pozdravem a úctou Václav
P.S. Já mám o kvalitě našich pěstitelských pálenic své pochybnosti, a to i těch z východu Moravy, a tak... celý příspěvek > | | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 22.9.2011 Dobrý den. Cílem tohoto příspěvku je rozproudit diskuzi o u nás okrajové problematice ušlechtilých destilátů prováděných z vín stařených v sudech. Mezi vína počítám jak vína révová, tak vína ovocná. Jsou tak vítáni všichni znalci či obdivovatelé... celý příspěvek > | |
|
|
|
|