|
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 3.9.2011 Na většině hnojiv (a nejen hnojiv) je psáno na co se mají používat ale už se mnoho nepíše, kdy se nemají používat. Pokud si přečtete příbalové letáky k W-Ca a Aminocalu, tak to z toho pochopíte.
Stačí se zamyslet. Proč asi firma vyrábí... celý příspěvek > |
 |
Nahrada za švestku domácí, 28.8.2011 O částečném ulpívání dužiny Toptaste na žebrech pecky se píše i v pomologii. |
 |
|
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 27.8.2011 Já tedy cedím mošt ještě zasyrova - před sterilací. |
 |
Stará hrušeň a stavební odpad, 27.8.2011 Samozřejmě nevíme, co všechno manžel pod hrušní umývá. Ale pokud není Váš muž opravdový ekobarbar, tak bych se o zdraví stromu až tolik neobával. Hrušně obecně (neplatí pro zákrsky na kdouli) koření poměrně hluboko silným kůlovým kořenem. Voda a... celý příspěvek > |
 |
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 27.8.2011 Nezlobte se pane Paĺo, že s Vámi po delší době nebudu souhlasít. Já bych pěstitelům Wuxal suspenzi Calcium v tuto dobu k aplikaci nedoporučil. Opomněl jste ve výčtu prvků ten hlavní. Jedná se totiž z velké části o dusíkaté hnojivo na bázi ledku... celý příspěvek > |
 |
Náhrada za Desert, 27.8.2011 Desert v optimální zralosti mi chutná bezkonkurenčně, takže plnohodnotnou náhradu za něj nemám. Ano, plodnost, ani délka konzumní zralosti nejsou jeho nejsilnější stránkou. Díky tomu je obvykle stihneme sníst v optimální chuti.
... celý příspěvek > |
 |
Ockovanie, 27.8.2011 Možností je víc a výsledky, aspoň podle mých zkušeností jsou srovnatelné. Buďto očko omotám tak, že vyčnívá pupen s řapíkem. Pásku lze odstranit za 2 týdny nebo až na jaře, výsledky jsou stejné. Občas na jaře nevyraší ani očko, které se ujalo, kde... celý příspěvek > |
 |
Uchování moštu bez sterilace, 26.8.2011 Výtěžnost hodně záleží na jablkách. Tvrdé zimní mají až 2násobnou oproti letním zralým moučnatějícím. Žádné náhražky jako záclony či sítě do oken se neosvědčily, je třeba použít k tomu určené lisovací placdhetky. U košových lisů není plachetka nutná,... celý příspěvek > |
 |
Doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 25.8.2011 Co se týče agrochemie, tam bych panu Vinšálkovi věřil. Má přehled jako snad nikdo zde na fóru. Ocitoval bych přímo bezpečnostní list přípravku.
Chlorové vápno je bílá, případně slabě šedožlutá práškovitá až hrudkovitá hmota páchnoucí po chloru,... celý příspěvek > |
 |