Příspěvky uživatele - 102.7

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přeroubování starších stromů, 14.1.2012
Podnože se s předstihem sázet nemusí, ale je to lepší. Ujímání roubů i přírůstky jsou kvalitnější u již zakořeněných podnoží. Samozřejmě záleží na kvalitě kořenů, půdy a péči o vysazené sazenice.    Vzhledem k tomu,  že podnože se... celý příspěvek >
Domácí šunka, 7.1.2012
Způsobů je víc, některé zby ečně hrubé vůči masu (strčit do něj prst, rozříznout a pozorovat barvu). Myslím, že se lze spolehnout na dostatečnou dobu naložení. I kdyby náhodou maso nemylo úplně proleželé, bude to vada jen kosmetická (uprostřed nebude... celý příspěvek >
Vzdálenost stromů - opylovačů, 7.1.2012
Mým problémem u jádrovin není nedostatečné opylení, nýbrž příliš velká násada a z ní plynoucí nutnost probírky. Jak jsem psal výše, počkám si na sezónu bez včelstev. Hmyzu, živícího se nektarem či pylem a tedy nechtěně opylujícího je mnohem... celý příspěvek >
Domácí šunka, 7.1.2012
V tlačenkovém střevě udit nelze - je to nepropustný plast (tuším polyetylén). Chcete-li šunku zaudit, musíte ji vyjmout z púlastu, vložit do síťky nebo prubanu (pružná bavlněná bandáž).
Hnojení ovocných stromů, 6.1.2012
To máte mistr Big pravdu. Jenže zkuste doma prosadit, aby kolem klaždého stromu po obvodu koruny vykukovalo po zahradě pár drenážních hadic.    Kořeny rostou tam, kde cítí nejvíc živin. Což bývá obvykle při povrchu a dál od kmene (je tam... celý příspěvek >
25 odrůd jabloní, 1.1.2012
Nevím, jak drsné podmínky pro jabloně mají Poláci. Ale na zahradnické fakultě MZLU se přednáší, že ze všech jablek každoročně vypěstovaných v Evropě, pochází přes 20% právě z Polska.
25 odrůd jabloní, 30.12.2011
Pamatuji si na ty stránky, škoda že se podobná doporučení nepublikují častěji.    Osobně bych k vhodností některých odrůd pro vyšší polohy měl výhrady -  např. Elstar, Jonagold, Melrose, ale to je věc názoru a místní zkušenosti. Kam... celý příspěvek >
Banánové jablko?, 30.12.2011
Přiznám, že původní nadšení pro Melodii u mě trochu pokleslo. Nevyčítám jí kyselejší chuť, ta je příjemným zpestřením mezi sladšími odrůdami. Vadí mi spíš náchylnost k rakovině, nestejně velké plody, praskání slupky kolem kalichu,  propad před... celý příspěvek >
Beforest, 24.12.2011
Vysadil jsem si stromek Beforestu plotu. Učinil jsem tak proto, že kolemjdoucí nám jablka často přes plot otrhávali a Beforest vzhledem příliš nelákal. Časem se spoluobčané inklinující ke sklizni z cizích zahrad odstěhovali a tak už to přestalo být... celý příspěvek >
Banánové jablko?, 23.12.2011
Jednoducho dali novej sorte názov podľa vlastnosti, ktorou sa nová jabloň (kvety alebo plody) odlišovala od iných Ano několik odrůd tak nazváno bylo. Gdáňský hranáč, Kožená reneta,  Červené tvrdé... Jiné mají v názvu autora (Kids, Coxova,... celý příspěvek >
Slivovice k narození syna, 23.12.2011
Nepochybně pravda. Přidal bych, že i vedení a ošetření kvasu se umí na kvalitě destilátu podepsat.
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 22.12.2011
Blaník byl na lysické degustaci již za zenitem své konzumní zralosti a to bezesporu ovlivnilo více bodů - chuť konzistenci, vůni, šťavnatost.
Orion, 18.12.2011
Ano, je to tak. Spletl jksem si odrůdy. Ta, co mě zklamala, je Meteor. Odrůdu Merkur neznám. Zní to podobně a je to na obloze.
Merkur, 18.12.2011
Omlouvám se, beru zpět.. Spletl jsem si odrůdy. Merkur neznám. Odrůda, kterou jsem popisoval a zklamala mě, se nazývá Meteor. Zní to podobně a taky je to z vesmíru.
Orion, 17.12.2011
S Merkurem mám zkušenost jen po 2 sezóny a jenom pár plodů. Nelze dělat závěry, ale u nás byly plody drobné, nevzhledné a silně strupovité. Kvůli strupovitosti nešlo ozkoušet dlouhou skladovatelnost, takže ani při ochutnání kolem Vánoc nebyl nic moc.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika