|
Solo nebo echo, 17.6.2010 Lubošku, o autech je to na jiných stránkách! |
 |
Nový trávník - nezasekali jsme, jen uválcovali, 17.6.2010 Nesouhlasím. Běžně se jen vysévá na povrch a zaválcuje. Trávy klíčí pouze na světle. Pokud mají závlahu a pohlídají si ji, bude vše v pohodě. Stanislaw |
 |
|
 |
Převislý kultivar jasanu?, 10.6.2010 Fraxinus excelsior "Pendula". Proč je ale takto poškozený netuším. Tento jasan potřebuje skutečně vlhčí půdy a možná, že ta mu právě na tomto stanovišti chybí. Stanislaw |
 |
Cílené poškození stromů nebo těžba pryskyřice?, 9.6.2010 Jsou to velmi kvalitní suroviny pro chemický průmysl. Používají se na celém světě. Ty nejlepší úpravy třeba historického nábytku se dělají také pomocí látek z přírodních pryskyřic. A spousta dalších využití. Stanislaw |
 |
Cílené poškození stromů nebo těžba pryskyřice?, 9.6.2010 Jasná těžba pryskyřice. Takhle jsme to dělali pře 40i lety. Dola byl ještě zatlučený takový kovový prvek a do něj se nasadil skleněný kalíšek, a do něj ta pryskyřice stékala. Nařezávali jsme to značkovacím nožem, kterým se označovaly stromy určené k... celý příspěvek > |
 |
Usychání jilmu převislého, 8.6.2010 Dobrý den paní Hedo, tady bych možná mohl mít lepší zprávu. Těch zlatých jilmů "Ulmus minor "Wredei" jsem viděl hodně, ale žádný jsem ještě neviděl usychající. Ostatně, právě z odolných jilmů byly vyšlechtěny ty, co grafióze vzdorují.... celý příspěvek > |
 |
Usychání jilmu převislého, 8.6.2010 Dobrý den. Grafióza jilmu? Při této chorobě usychají celé větve. Zkuste si o tom něco najít a uvidíte. Pokud by to ale bylo ono, tak je zle. Stanislaw |
 |
Listnáč na velmi mokré stanoviště, 7.6.2010 Dobrý den. Já zase nesouhlasím s Vaším příspěvkem. Kromě Fagus, je vše v naprostém pořádku. tazatel má sice zamokřenou půdu, ale jen díky dešťům, není tam stagnující voda. A pokud jste ještě neviděl habr růst v pořádně zamokřeném pozemku, tak já to... celý příspěvek > |
 |
Zbytkový cukr, 7.6.2010 Loňský rok se vůbec vydařil, ale v letošním roce mám vodu ještě teď ve třech meziřadích. Vůbec se do sadu nemůžu dostat. Bude to ještě asi zajímavé. Stanislaw |
 |
Zbytkový cukr, 7.6.2010 Zdravím Vás pane doktore, řekl bych, že taková cukernatost u Durancie možná je. V loňském roce jsem záměrně měřil odrůdu Stanley a vykazovala 26° naší normy na refraktometru. Byl jsem z toho sám překvapený. Česal si ji pro... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Třešeň bittnera, 7.6.2010 Třešen Büttnerova kompakt je cizosprašná a plodí velmi spolehlivě. Dostal jsem ji před mnoha lety přímo od šlechtitele. Předpokládám, že máte právě tuto odrůdu. Stanislaw |
 |
Skalka nebo suťový záhon?, 6.6.2010 Dobrý den. Když řešíte jen pohled, tak se řiďte tím, co se Vám líbí. Pokud Vám nevadí, že valouny jsou skutečně omleté, dejte se do toho. Dají se z nich vytvořit nádherné partie, z kterých můžete mít jen a jen radost. Technicky bude spíš záležet na... celý příspěvek > |
 |
Předělat stromek?, 6.6.2010 Pan Martin píše o "Goldstaru", což je středně vzrůstná jabloň, která se záměrně štěpuje na slabě rostoucí podnože, čili po zpravokořenění bude růst velmi uspokojivý, nikoli slabší. Jakmile založí novou korunu v požadované výšce,... celý příspěvek > |
 |
Neudržovaná zahrada, 6.6.2010 Pro začátek doporučuji víc přemýšlení, než takový blábol. Co když to majiteli neumožňuje jeho tělesné postižení? Co když je to chirurg, jehož prsty musí být bezchybné, či houslista? Co když je to vedoucí pracovník, který zajišťuje práci a peníze... celý příspěvek > |
 |
Předělat stromek?, 5.6.2010 Dobrý den. Pan Martin má na mysli přihrnout tu část stromku, která je nad místem očkování a ta potom vytvoří vlastní kořeny, které budou působit daleko silnější růst, než dosud. Tohoto jevu se v dřívějších dobách kupodivu využívalo. Pro pana Martina.... celý příspěvek > |
 |