Příspěvky uživatele - 22.243

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zapas sezony: lebeda - trava, 10.8.2010
Lebeda podle mého názoru je slabý čajíček oproti tomu, když se ve vaší zahradě zabydlí pýr, přeslička, svlačeč a nebo bršlice. Pokud se stane, že při nově založeném trávníku začne prorůstat větší množství lebedy, stačí ji nemilosrdně sekat spolu s... celý příspěvek >
Přesazení borovice černé, 10.8.2010
Já osobně bych alespoň týden, dva ještě počkal až opravdu pomine nebezpečí největších veder, které srpnem potažmo jeho koncem zpravidla končí. Jestliže máte písčitou zem, pak je tu velké nebezpečí sesypání zeminy z balu, to by znamenalo prakticky... celý příspěvek >
Stříhání červeného javoru, 10.8.2010
Pokud to není kultivar, který sám o sobě vytváří kulovitou korunu nezbývá, než jej sestříhávat do požadovaného tvaru.
Zbavení se pampelišky, 8.8.2010
Roundupem rozhodně nic nezkazíte. Já řešil podobný problém, i když se vám zdánlivě povede vydloubnout celý kořen většinou v zemi nějaký kousek zůstane a pampeliška roste jako divá - jako kdybyste ji nelikvidoval.
Stříhání červeného javoru, 8.8.2010
Pokud jde o střižení přečnívajících, či poškozených větví, lze řez provést dle aktuální potřeby, jinak se javory nechávají růst volně.
Sieberz - katalog, 7.8.2010
Na Sieberz se vykašlete, zlatý Starkl, to říkám já, ačkoli s ním taky mám rozporuplné zkušenosti, ovšem co se týče ovocných stromků - objednával jsem několikrát - nemá podle mně konkurenci.
Pochlubte se svojí zahrádkou, 6.8.2010
Možná že, jak vy říkáte paní Marie, jsou hezčí zahrady než máte vy, ale pravou nefalšovanou pochvalu si stoprocentně zasloužíte. Vaše zahrada, to je pohádka. Zahradní architekti by se za takovou zahradu vůbec stydět nemuseli, když občas vidím co... celý příspěvek >
Zahradní substrát vs. trávník, 5.8.2010
Písek zásadně křemičitý, kopaný je nevhodný kvůli většímu obsahu jílovitých částic.
Stříhání třešní, 2.8.2010
Máte-li třešeň na ptáčnici, na 4 metrech ji těžko udržíte. Mám ji také cca dva roky. jednu na Coltu odrůda Van a druhá Kordia právě na semenáči a rozdíl v růstu je velmi znát. Zatímco na Coltu se mi daří držet bez většího zásahu třešeň na výšce okolo... celý příspěvek >
Záhon s geotextílií, 31.7.2010
Nevadí pokud počkate do jara, máte-li textilii dobře zafixovanou, aby s ní vítr nedělal rotyku. Mulč, pokud je na záhoně textilie funguje pak hlavně jako dekorativní prvek než se výsadba rozroste.
Je možné přesadit vzrostlý keř rybízu?, 31.7.2010
Rybíz přesadit lze a to i starší. Podmínkou je počkat na období, kdy začne shazovat listí, čili na podzim. Kvůli přesazení je zároveň třeba hodně zakrátit nadzemní část kvůli lepšímu ujímání a to cca o dvě třetiny. Novou jámu můžete vylepšit... celý příspěvek >
Kompletní rekonstrukce zahrady, 30.7.2010
Dobrý den přeji, tak předně 1000 m2 zase není až tak obrovské, to už lze brát spíše hektarovou zahradu, ale je fakt, že na práci to bohatě stačí, ale k věci - za prvé bych doporučoval nespěchat, není kam. Kopřivy nechat znovu alespoň trochu povyrůst... celý příspěvek >
Pěstování lesních jahod na zahradě, 25.7.2010
Moje zkušenost je velmi obdobná jako u jahod velkoplodých, zahradních. Přiznám se, že jsem je nezkoušel pěstovat na textilii, protože se mi dost stávalo (u velkoplodých), že horkem se doslova upekly, takže je mám volně na záhonku a s nějakým tím... celý příspěvek >
Nebudou strádat buxusy ve svahovkách, 19.7.2010
Nezbývá než souhlasit, ačkoli by tam při pravidelném zastřihovaní a udržování malého tvaru vydržel. Do svahovek je lépe vybírat zakrslé druhy konifer a nebál bych se to proložit občas nějakou skalničkou, která onu partii zpestří.
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika