Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak a kdy ostrihat tato, 15.4.2009
Tady jde o nesprávně provedené radikální zmlazení a tudíž nadvláda kořenového systému dělá své. Na kácení je čas a já bych to koště 2 ponechal tento rok tak. Každě další řezání provokuje růst. V dalším roce by bylo dobré odřezat sem tam sinější... celý příspěvek >
Pilatka švestková, 14.4.2009
Souhlas až po opadu většiny květných lupenů. U málokterého zásahu (úspěšného) je tak důležité jej správně načasovat. Pilatka klade vajíčko do těch malých zelených lístečků, které podpírají vlastně ty bílé květní. Tam vykousne dírku a uloží vajíčko a... celý příspěvek >
Zákrsek, špičák, polokmen, čtvrtkmen, 14.4.2009
Potěšilo mne, že jsem nezávisle od pana Vysloužila odpověděl zhruba stejně.
Zákrsek, špičák, polokmen, čtvrtkmen, 14.4.2009
Otázkou je co to je rozumná úroda. Obvykle se považuje za nějakou rozumnou úrodu úroda v pátém roce po výsadbě. No ale to ještě záleží na výšce kmene a "bujnosti" podnože. Zkrátka čím vyšší kmen a bujnější, tím pozdnější nástup do... celý příspěvek >
Střih mladé švestky - konkrétně, 13.4.2009 Obsahuje fotku
Dneska jsem vyfotil jak to vypadá když pod řezaným místem vyslepne pupen. Je zajímavé, že jsem řezal ve stejnou dobu a stejnou odrůdu (JOJO) a na jednom stromku jich vyslepne několik a na druhém nic. Samozřejmě jsem řez nezatíral voskem a asi jsem... celý příspěvek >
Střih mladé švestky - konkrétně, 13.4.2009
Pane "Děda Hary" mám celkem radost, protože to děláte tak, jako já a tudíž nejsem tak osamocen s názory a činy.
Hořké vs. sladké kořeny, 10.4.2009
Jadernička moravská je nejpoužívanější semennou podnoží v již bývaké ČSSR. Stromy na této podnoži rostou silně, zdravě a splńují všechny požadavky, které jsou kladeny na generativní podnož (podnož množená semenem). V drsních podmínkách se jí darí... celý příspěvek >
Jabloň na M9, 10.4.2009
Suhlasím s panem Vysloužilem. Mé pokusy s podnožemi M9 na zatrávněném svahu s jižní orientací se neosvědčily. Charkterizoval bych to stručně "strom nejede". Nehledě na to, že dvě podnože sežraly hryzci.
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 8.4.2009
Mám dojen, že jsem nebyl pochopen. Ty žluté čáry naznačují, že někde tam a pod tím úhlem byl už zmlazovací řez přen nějakými léty udělán a je to ukázka jak na to reagují sromy a jak se podařilo zvádnout to "zvlčení". Přiznám se, že zmlazuji... celý příspěvek >
střih nově vysazené švestky, 6.4.2009 Obsahuje fotku
Tak jsem to virtuálně "ostříhal". Podle zásady, že jarní výsadba se řeže hlouběji. Ty odkloněné větévky řezat raději na vnitřní pupen. Taky existuje možnost při požadavku na vyšší kmínek uřezat všechno, zakrátit terminál a ponechat tam 5... celý příspěvek >
Alko 520BR nebo MTD SPK 53 HW, 5.4.2009
Já jsem to již vyřešil. V pátek jsem koupil MTD SPK 53. Našel jsem ji na jednom e-shopu. Mluvil jsem i s prodejcem, ale nakonec jsem tam zajel osobně (cca 100 km), protože měli na prodejně oba dva typy k vyzkoušení. Po vyzkoušení to vyhrála MTD... celý příspěvek >
střih mladé švestky - konkrétně, 4.4.2009 Obsahuje fotku
Zde jsem něco přefotil amatérsky abych poukázal na chyby v řezu. Na obr. A je vlevo ponechaný stromek bez řezu a jak reaguje je vidět vpravo. Dolní obrost zaostal a nově a výše si zakládá korunu. Na obr. B stejný stromek správně zařezaný a jeho... celý příspěvek >
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 4.4.2009 Obsahuje fotku
Chtěl bych doložit, že radikálního zmlazovacího řezu se nemusíme bát. Samozřejmě u nižších tvarů tato potřeba nastává dříve než u vysokokmenu. Dnes odpoledne jsem udělal pár záběrů na jabloně, které byly zmlazované poměrně brzy (podle potřeby a mého... celý příspěvek >
střih mladé švestky - konkrétně, 3.4.2009
Speciálně u švestek a u jedno až dvouletého stromku a při výchovném řezu mám špatné zkušenosti s vyrašením právě toho posledního pupene směrujícího ven z koruny (u jabloní tento problém není). Když to udělám nůžkama a jenom mírně se odchlípne kůra,... celý příspěvek >
55 let stara jablon - prorezani (foto) - je to moc?, 3.4.2009
To by mne zajímalo v jakém věku se má jabloň zmlazovat. Právě v tom je ta potíž, že se na zmlazování jde pozdě. Je naivní si myslet, že větvě se můžou prodlužovat do nekonečna, však proto se i lámou. Samozřejmě jabloň zmalzovaná reaguje růstem mnoha... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika