Příspěvky uživatele - 175.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Slivovice vs. calvados, 4.9.2009
S Vaším příspěvkem lze souhlasit beze zbytku. Díky. Jsem Z Valašska a už něco jsem vypálil a vyzkoušel několik pálenic, protože i tam jsou ve způsobu pálení drobné odchylky (i názorové) u mistrů páleničářů a ne vždy to vede k top kvalitě.
Špendlíky - kolik cukru do kvasu?, 2.9.2009 Obsahuje fotku
Cukr nepřidávám jenom posypu vršek sudu aby se nechytala tak lehko plíseň. Jinak ve zdejším kraji (Valašsko) letos málo pršelo a bylo dosti slunečních dní a proto švestky mám z poloviny v sudech a dosti dobře vzhledem k teplotám kvasí.  Je to o... celý příspěvek >
Jaké tesařské spoje na pergolu, 27.8.2009 Obsahuje fotku
Nejlépe je dobré volit polokryté jednoduché čepy a dnes se na upevnění aby se to nějako neodálilo používá dlouhých vrutů. V jednom uzlu volit jeden čep a boční o něco níže. Otvor pro čep se předvrtá dvěma otvory ve vašem případě 50 mm a zbytek se... celý příspěvek >
Poraďte co je to za škůdce - hryzec?, 25.8.2009
Už jsem o tom tady psal ale těžko to najdu, takže něco o hryzích. Jsou vodní a ty které nejsou vázány na vodní toky. Mne sežraly 2 stromky a proto jsem jim vyhlásil totální válku a byla úspěšná. Pomocí pastí a tablet byl nakonec pokoj. Do pastí se... celý příspěvek >
Melounoviště 2009, 24.8.2009 Obsahuje fotku
No samozřejmě že byla, ale jak jsem psal výše choroba, která mě v pěstování melounů každoročně předčasně ukončí vegetaci se nenechala zahanbit ani letos a tak z melounoviště zbylo téměř, jak už se to tu několikrát psalo, jen seno. Naštěstí tedy se... celý příspěvek >
Sušené ryngle?, 24.8.2009
Zavařuji ryngle zelené a půlené bez pecky a musí se to ryche dělat a ihned zalít nálevem sklenici aby to nehnědlo a hlídat teplotu aby se to nerozvařilo. Sušit by to mělo jít podobně jako meruňky a tam platí. Sušit (přezrálé plody) rychle po... celý příspěvek >
Velký propad švestek, 22.8.2009
Propad zelených plodů u Duranzie, které letos u nás jsou s násadou tak na 10-ti procentech je vzácný úkaz. Ne nejsou to resp. to nebyly červavé plody. Těch 10% to už je výsledek toho propadu.
Jaký strom pro účel stinného koutu?, 22.8.2009
Dlouho jsem užíval stínu turecké lísky a ještě lepší a hmyz odpuzující je ořech. Má velké listy ale špatně hnijí někde v kompostu. U ovocného stromu a nebo i lípy hrozí přemnožení mšic a to se tam sedět nedá, jste celý "pomedovaný".
Melounoviště 2009, 18.8.2009 Obsahuje fotku
No, když už je tu diskuze o chorobách, tak přidám i problém, který trápí mě. Každoročně, bez vyjímky, mě začínají melouny kolem půlky července uvadat.Od kořenů postupně lístek po lísku vadne až rostlina zcela odejde to trvá i 2-3 týdny. Je jedno... celý příspěvek >
Ještě jednou základ pod domek, 13.8.2009
Jelikož mám alespoň jeden semestr statiky, tak můžu zodpovědně prohlásit, že stavař, který navrhne pod zahradní domek ze dřeva základy do hloubky 80 cm by měl být „potrestán“ a to nejlépe odejmutím diplomu za mrhání energií potažmo... celý příspěvek >
Stavba dřevěného plotu - prosím poraďte, 11.8.2009
Svislé plotovky jsou přidělané na vodorovné dřevěné latě, obdoba o něco silnějších střešních latí. Dříve jsem místo toho používal tzv. rozřezanou "brlinu". To je takový oloupaný kruhový kmínek síly 6 a8 cm a cirkulárkou přeřezaný na půlky a... celý příspěvek >
Melouny a tykve, 11.8.2009
No. Podle obrázků to vypadá všechno na dýně. Skuste si všimnout květů. Květy dýní jsou velké (jako na obr.3) květy cukrového melounu jsou drobné jako od okurky do 2 až 3 cm a nemají tak dlouhou stopku.
Stavba dřevěného plotu - prosím poraďte, 11.8.2009
Řešil jsem pro kolegu i plot, kdy požadavek byl kladený na estetiku. Kůl dřevěný byl opracovaný do několikahranu a nasunut na betonovou patku ze které trčela pozinkovaná trubka. Kůl měl vyvrtanou díru podobnou půměru trubky a byl naříznut. Po... celý příspěvek >
Stavba dřevěného plotu - prosím poraďte, 11.8.2009 Obsahuje fotku
Tady posílám fotku mého "polodřevěného" plotu obdoba jak popisuje p. Vysloužil. Jinak plotovky lze sehnat v marketu buď polokulaté nebo jiné. I na altánu mám plotovky. Ty betonové sloupky jsem kotoučem zakrátil až po usazení do země.
Betonování plotového sloupku - jak na beton?, 11.8.2009
Při vší úctě jse mne rozesmál s tou nazámrznou hloubkou. Snad to nebetonujete do té hloubky, to se nedivím, že se spotřebuje tolik betonu a že chcete šetřit. Mám na dvoře léta základy šopy v hloubce 30 cm a sokl asi 60 cm a ani vlásečnicová... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika