|
Uhnívání malých dýní Hokkaido, 7.8.2011 Mně uhnívají i ty narostlé :-(Mám teda jinou odrůdu ale dvě už vážily asi 8 kilo a byly oranžové a uhnily. Pravda že tady pořád prší a slimáků máme plnou zahradu :-( |
 |
Višeň - padá listí, 23.7.2010 Plně souhlasím že letošní rok je opravdu bídný a člověk může být kolikrát rád že své rostliny vůbec udrží "při životě" natož aby čekal velkou sklizeň. sklízet můžeme letos možná tak mšice a slimáky |
 |
|
 |
Rozdíl v plodech třešní a višní, 23.7.2010 Dobrý den, zajímalo by mě jaký je rozdíl v plodech a jejich chuti mezi třešní, višní a třešňovišní a jestli se podle toho dá poznat druh. Říká se, že višně jsou kyselé, třešně sladké a třešňovišně něco mezi tím. A pak třešňovišní se myslí prunus... celý příspěvek > |
 |
Višeň - padá listí, 23.7.2010 Taky nám opádávají višně. A nejen ty. Sousedi co se zajímají o pěstování ovocných stromů taky říkali že to bude těmi dešti a spodní vodou která se mimochodem u nás zvedla o nějáké 3 metry. Může za to i ta dlouhá sněhová zima. |
 |
Je to lilie?, 23.7.2010 děkuji moc opravdu je to denivka |
 |
Co je to za peckovinu?, 23.7.2010  Dobrý den, před pár lety jsme si koupili novou zahradu a na jaře na ní vykvetl nějáký keř. Je už hodně vysoký kvete bílými květy (viz obrázek) a po nich pak zůstanou malé žluté plody velikosti menší meruňky. Jsou hladké, chutnají podobně jako švestka... celý příspěvek > |
 |
Jaké zvíře mi krade misky?, 23.7.2010 Náš bývalý vlčák taky kradl jídlo aniž by se něco poznalo |
 |
Je to lilie?, 22.7.2010  Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je toto druh lilie a jaký. Květy vyrůstají na dlouhém stonku (viz obrázek) a listy rostou všechny od země. Jsou dlouhé tenké a docela hustě na sobě. Je to vcelku velká rostlina, většinou ji vídám v takové... celý příspěvek > |
 |