|
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 5.4.2011 U mne v BV vykvetly broskvoně i nektarinka, ale květy se rozvíjí postupně, tzn. že nekvete celý stromek "naráz". |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 4.4.2011 Zeminu používám tu která je zrovna v "akci", v současné době je to zahradnický substrát Primaflora (75 l za 99,-), na zálivku (cca jednou týdně) Kristalony (Start, Plod a Květ, Jahoda) a později nějaké hnojivo na list (Hycol-Z), na výsev a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je to choroba?, 3.4.2011 Mne napadlo něco podobného, na listy pálilo slunce a v místech kde byly kapky vody se listy doslova "uvařily". |
 |
Hálčivec, vlnovník - postřik?, 3.4.2011 Paľo díky za info, byl jsem dopoledne na zahradě (tam to chci ošetřit), a tam rašení není zdaleka v takové fázi jako tady u baráku. Odpoledne to stříknu. |
 |
Je to choroba?, 3.4.2011  Přemístil jsem do skleníku nové pravokořené sazenice, bylo docela teplo a na listech se objevily fleky. Já osobně si myslím že je to způsobeno horkem a vlhkem, co vy myslíte?, vypadá to, že na nových listech již to není. |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 3.4.2011  Teploty se konečně vyhouply nad nulu a já přestěhoval přísadu do nově zbudovanéh skleníku (chci jen upozornit že skleník v okamžiku uvedení do provozu se stává malým). Vysadil jsem jen jedno rajče a vše ostatní, včetně lilků, je v kelímcích. Přísada... celý příspěvek > |
 |
Hálčivec, vlnovník - postřik?, 3.4.2011  Kdy se dá nejpozději stříknout réva Sulkou aby nedošlo k poškození pupenů? Ideální by byl nějaký snímek jak takový pupen vypadá, mám obavu že jsem postřik prošvihl, moc díky. |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 30.3.2011 A nemáte obavy že nachladne? Já jsem dal pokusně do skleníku pár plonkovních rajčat a paprik, ale např. o lilky bych se bál. Dnes opět mrzlo, venku bylo -3°C a ve skleníku 5°C. |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 27.3.2011 Já jsem to nakonec pořešil tak, že jednu odrůdu jsem stihl vysadit u baráku do země, a dalším třem jsem nachystal díry ale nakonec skončily v kontejnerech, protože se jim velmi rychle začaly zelenat pupeny a měl jsem strach je dát ven neboť hlásili... celý příspěvek > |
 |
Vertikutator florabest, 27.3.2011 Jak hluboko se nože umí "zařezat" do půdy? Měl jsem vloni půjčený stroj z půjčovny a aby nože alespoň "polechtaly" půdu tak jsem musel sundat kolečka a jezdit "po břiše". |
 |
|
 |
Stáleplodící jahody a ostatní jahody blízko sebe?, 26.3.2011  Záleží na odrůdě, my taky máme neznámou odrůdu a zkuste poznat na obrázku která je stáleplodící. |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 26.3.2011 Dokončil jsem výstavbu skleníčku a tak to zítra prubnu, některé rostliny již kvetou a teplota půdy je v současné době 13 - 16°C, čekám že koňský hnůj konečně "zatopí". |
 |
Roubování rajčat, 26.3.2011 Záleží jaké nemoci máte na mysli. Kousek výše máte u rajčatové podnože ty nemoci popsány, určitě mezi nimi není plíseň bramborová. Roubování rajčat se praktikuje ve velkopěstování kde nemoci mohou zlikvidovat celou populaci rostlin rajčat. |
 |
Semínka ze zakoupené papriky, 23.3.2011 Pro dozrání takových velkých paprik venku je potřeba teplo hlavně v noci. Pokud v létě klesají teploty k desítce tak je to špatné... |
 |
Stáleplodící jahody a ostatní jahody blízko sebe?, 20.3.2011 Jahoda roste, kvete a plodí. Potom na podzim zaschne a na jaře vyraší opět ze země, nemyslím že by opylení mělo vliv na mateční rostlinu, snad jen v případě že by jste množila jahodník semeny a ne odnožemi. Já mám zase trochu jiný dotaz. Jahodník... celý příspěvek > |
 |