|
Proč réva neobrůstá?, 1.5.2011 Tak tak, a navíc jste neuvedl stáří révy. |
 |
Chemická ochrana rajčat, 1.5.2011 ...červen, a taky červenec, srpen, září! Sedím doma a čučím z okna jak valí plevel, jak se šíří rez, saví-žraví a jak se zvětšují díry v listech révy a vylívám vodu z přísad které jsou v bedýnkách venku. Alespoň že je ten skleník... |
 |
|
 |
Chemická ochrana rajčat, 30.4.2011 Vzhledem k tomu že už týden každé odpoledne prší, tak to vypadá že přejdeme zrovna k Akrobatu. |
 |
Chemická ochrana rajčat, 30.4.2011 Preventivně používám Kuprikol, při počátcích choroby Acrobat MZ a při silném tlaku Ridomil Gold MZ Pepite, pokud nezabere Ridomil (má i krátkou OL což je výhodné vzhledem ke zrajícím plodům), tak pak už je po rajčatech. |
 |
Chemická ochrana rajčat, 30.4.2011 Takové "All In One" nejsou to pravé ořechové, záleží na počasí a tlaku choroby. Ošetřuji tím co zabírá a ne tím co mi nabízejí v nějakých balíčcích. |
 |
Moniliový úžeh, 30.4.2011 A co když jsou napadeny všechny letorosty na větvi?... Dnes jsem uřezal již druhou větev na níž začaly uvadat listy, na té první o minulém víkendu byla navíc popraskaná a odchlipující se kůra. Stejně popraskanou kůru a jsem objevil i na kmenu (ty... celý příspěvek > |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 29.4.2011 ... tady naštěstí píšou něco jiného. |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 29.4.2011 Já používám květináče nebo kbelíky cca 8-10 litrů + podmisky. Když je léto a horko tak ráno proliju květináč vodou až je podmiska plná, odpoledne po návratu z práce další zálivka. Čím je rostlina větší tím rychleji je voda pryč, zhruba každý víkend... celý příspěvek > |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 29.4.2011 ... a kde jste to četli o mrazících? |
 |
Sázení a stříh broskvoně, 26.4.2011  Díky za oznámkování, mistr bral trochu ohled i na to, aby na stromech byla alespoň nějaká úroda. U stromku č. 2 tvoří korunu de-facto dvě větve, z toho ta směřující na jih, roste jako divá a na severní stranu už kolikátá uschla, takže stromek roste... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování melounů a okurek 2011, 25.4.2011 Alespoň jeden pravý list u melounu se mi jeví jako minimum, jen děložní lístky - to je jen takové slaboučké tintítko. |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 25.4.2011 Dobrý večer Paľo, Afroditu mám třetím rokem a Evu jsem objednal letos u stejného zdroje jako Vy. Právě prodávající pan Kň. mi doporučoval omezit hnojení dusíkem a zaměřit se na hnojivo pro pro tvorbu plodů, konkrétně se jedná o Kristalon plod a květ.... celý příspěvek > |
 |
Sadíte už ven rajčata a papriky?, 25.4.2011 Ještě zkuste napsat KDE bývá vysoká teplota, kolik sadíte rajčat, jak a kolik té trávy používáte, díky. |
 |
Sázení a stříh broskvoně, 25.4.2011  Tady jsou fotky po zásahu... |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 24.4.2011 S vyslepením oček nebo vylomením počkejte raději až po zmrzlých. Z osobní zkušenosti, možná to není moc "vinařské", nechávám spíše dva letorosty ze spodních oček nebo jeden z horního a jedno zespod jako záložní. Pokud nechám jedno tak většinou stačí... celý příspěvek > |
 |