Příspěvky uživatele - 166.4

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Denivky v nádobě, 10.1.2011
Pár let jsem pěstoval semidormantní denivku v 10 litrovém kontejneru. Růst nic moc, jeden květní stvol s pár květy. Pak jsem si řekl, že to vymrznutí risknu. Růst ve záhonu neporovnatelně bujnější, květů snad 10x tolik. Zimy zatím přežívá. Snad... celý příspěvek >
Yucca a žloutnutí listů, 9.1.2011
Yuka je rostlina z polopouště. U nás v místnosti má málo světla i v létě, natož pak v zimě. Ideálem je, aby v zimě vůbec nerostla, zalévat málo, jen tak, aby neklopila listy, dát spíše do chladna a co nejvíce na světlo. Mladé listy jsou světle zelené... celý příspěvek >
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 9.1.2011
Jak si ten rozdíl v teplotě venku a ve skleníku vysvětlujete? Není Váš skleník částečně zahlouben v zemi? Nemá dřevěnou kostru? Není v něm něco, co akumuluje teplo - tmavá zeď na severní straně, vodní nádrž, čerstvý navežený hnůj pod... celý příspěvek >
Voní jako jasmín, 9.1.2011
Až příště budete fotit květy, zkuste to zepředu... Trachelospermum jasminoides. U nás běžně pěstované v chladných sklenících, např. velký keř mají v citrusovém skleníku na Floře Olomouc.
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 6.1.2011
Nebyl bych na skleník Venus tak přísný, i když jej mám teprve od srpna 2010, takže žádné mnohaleté zkušenosti. - teplota v noci je v každém skleníku stejná jako venku, pokud ten skleník není vytápěný - přehřívání ve dne - to je snad... celý příspěvek >
Je možné přezimovat letničky?, 5.1.2011
Hlavním problémem při přezimování u nás "jen" letniček je zimní nedostatek světla a malá vdušná vlhkost v přezimovacích místnostech. Kombinace těchto dvou faktorů vede k přemnožení škůdců a chorob a i když to kytka nějak do jara vydrží, po... celý příspěvek >
Výsev kaktusů, 5.1.2011
Z běžně pěstovaných druhů dobře klíčí a velké, rychle rostoucí semenáčky mají astrofyta, velkosemenná gymnocalycia, ferokaktusy a většina mamilárií - ne velkokvětých, ale těch s věnečkem drobných květů. Také aylostery a rebucie, i když mají... celý příspěvek >
Neznámá skalnička, 4.1.2011
Je to nějaký z nízkých řebříčků, např. Achillea ageratifolia, serbica, umbellata...
Rekonstrukce skleniku, 3.1.2011
Polykarbonátová deska má tepelnou roztažnost kolem 3 mm na metr v rozsahu běžných venkovních teplot. Při rozteči 70 cm to máte kolem 2 mm - s tím si nemusíte lámat hlavu, doporučuji rovněž silikon. Zvažte zvýšení počtu větracích oken, polykarbonátový... celý příspěvek >
O jaké rostliny se jedná?, 1.1.2011
Není na první fotce spíše nějaký pestrolistý rozchodník - např. Sedum spurium variegatum - tvar lístků a jejich naznačené zoubky, bezlisté poléhavé lodyhy pod listovými růžicemi? Se Sax. cotyledon souhlasím.
Co takhle lupina, 21.12.2010
... nemá konkurenci??? Snad nechcete tvrdit, že poráží i brambory 
Africký okrasný keř, 21.12.2010
Pokud člověk cestuje letadlem a na letišti mu tím pádem rentgenují zavazadla, vozit jakékoliv přírodniny ze zemí mimo EU je mírně řečeno o ústa. Nikdy nevíte, jaká v dané zemi platí pravidla pro vývoz a testovat vyšetřovací vazbu zrovna v Zimbabwe se... celý příspěvek >
Eleno blahopřeju, Vy jste to poznala. Je to skutečně Jatropha integerrima. A to se denně na její příbuznou podagricu dívám na parapetu a ta podobnost květů mně netrkla. Tomu se říká pro oči nevidět a pod svícnem největší tma. Mnohokrát... celý příspěvek >
Jatropha podagrica pěstuji, má skutečně podobné květy, ale malé, max. 15 mm, a úplně jiné listy - dlanité, troj až pětilaločné a neroste jako keř ale jako sukuletní stonek s listy a květy na vrcholu.
Africký okrasný keř, 20.12.2010
Opravdu velmi podobná kytka.  Kordii jsem dosud neznal, takže provnávám jen s obrázky a popisy na netu. Ale přesto vidím několik rozdílů - neznámý keř má květy pětičetné, kordie šestičetné (i když píšou, že může mít 5-7 četné, na všech... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika