|
Voňavá sadová růže, 1.6.2011 Koukněte se na Stanwell Perpetual. Vůně a časnost kvetení by odpovídala, jen ta barva...?? |
 |
Jak vyhubit komáry v sudech na zalévání, 21.5.2011 Pokud se jedná o plechové sudy, měl bych u Sava a vápna obavu z rychlejší koroze. Nejvíce má sklon k prorezavění spoj mezi dnem a boky. |
 |
|
 |
Jak vyhubit komáry v sudech na zalévání, 21.5.2011 A co takhle dát na ty sudy dekl... |
 |
Kdo prosím pozná tuto kytičku, 18.5.2011 Chtělo by to vidět celou rostlinu a taky hlízku před zasazením, ale asi Ixia. |
 |
Alocasia macrorrhiza, 17.5.2011 Jestli ji ještě sháníte, teď mají asi deset kousků přes metr vysokých v brněnském Hornbachu - za necelých 400 Kč. Hornbach je i v Ostravě. |
 |
Nová orchidej nebo ne?, 17.5.2011 Markéto, možná jsem po ránu nechápavý, ale prosila jste o radu ohledně čeho ?
To, zda se na tomto květním výhonu vytvoří nová rostlinka falenopsisu - v angličtině keiki, z havajského "dítě"- nebo ne Vám v tomto... celý příspěvek > |
 |
Nová orchidej nebo ne?, 16.5.2011 Na té nové fotce to vypadá jako z umělé hmoty...
Co si mám představit pod pojmem "normální výhonek"? |
 |
Dub zimní nebo dub letní?, 16.5.2011 Podle čepele listů sbíhající na řapík by to měl býl dub zimní. Ale tento znak není úplně spolehlivý, vyskytují se i kříženci a nevím, zda se projevuje i u tak malých rostlin. Spolehlivější je určení podle žaludů, ale to si pár (desítek) let... celý příspěvek > |
 |
Co je to za pokojvku?, 11.5.2011 To Lída.
Co vím zcela jistě je, že moje Adenium obesum, které mám asi 20 let, mléčnou tekutinu nemá. Nevylučuji, že v původních podmínkách Afriky - mnohem více slunce a tepla - je tato tekutina jinak zabarvená, i když jsem se s tímto rozdílem ještě... celý příspěvek > |
 |
Co je to za pokojvku?, 10.5.2011 Zajímavé odkazy.
V tom prvním se píše o používání otravených šípů v subsaharské západní Africe - Togo, Kamerun - zatím co adenia rostou v Africe východní a jižní.
Ve druhém je vskutku popsáno použití adenia k otrávení šípů jihoafrickými... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nákup růží potažených voskem, 10.5.2011 Vosk se neodstraňuje, ani by to nešlo, zničily by se pupeny. |
 |
Co je to za pokojvku?, 10.5.2011 Paní Lído, nemusíte se omlouvat, člověk nemůže pěstovat všechno a v literatuře se kolikrát opisují z knížky do knížky různé nesmysly. Osobně nevěřím ani na ty otrávené šípy, to je typická zbrań domorodců v tropické jižní Americe a ne v Africe, kde... celý příspěvek > |
 |
Co je to za pokojvku?, 10.5.2011 Paní Lído, teď jsem ustřihl kousek větvičky mého adenia, teče z ní jen čirá slizovitá tekutina, mléku zcela nepodobná. Její jedovatost testovat nebudu, ale dá se přepokládat, velmi jedovatá je celá čeleď Apocynaceae. |
 |
Co je to za pokojvku?, 9.5.2011 To je tedy zatraceně málo informací, čemu se podobá kořen?...
Poupata rododendronu - vždyť ten žádná nápadná poupata nemá, jen jakousi hlávku, ze které se pak po patrech otvírají květy. Z adenia neteče mléko, ze sundavileje si tím mlékem taky... celý příspěvek > |
 |
Identifikace stromu, 5.5.2011 Před týdnem tu byl stejný dotaz |
 |