|
Příspěvky uživatele - 166.4
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Štětkovec, 8.8.2011 To hajank5
Ta vápenitá půda je asi překlep, všechny zdroje informací o pěstování se shodují na potřebě slabě kyselého substrátu - konečně jako pro všechny myrtovité kytky. |  | Štětkovec, 8.8.2011 Mám dojem, že v našich podmínkách moc nekvete, měl jsem ho 3 roky a kvetl jen bezprostředně po koupi - evidentně dovoz z teplejších krajů. Nepřežil třetí zimu, i když byl v bezmrazé místnosti, uhnily kořeny. Velmi citlivý na vápník v zálivkové... celý příspěvek > |  |
|  | Kolkwitzia, 8.8.2011 Přesně tak, mně začala jakž takž kvést až asi 4 roky po výsadbě, to měla kolem půldruhého metru. Hlavně neřezat, kvete na starém dřevě. |  | Termostat do skleníku, 5.8.2011 Vertex znám, je to citlivé zařízení, přes jeho kontakty musí jít jen nepatrný proud a tím pádem vyžaduje speciální relé a zdroj nízkého napětí, ten termostat s kapilárou má mnohem jednodušší zapojení - spíná rovnou ventilátor na 240 V. |  | Termostat do skleníku, 5.8.2011 Díky, to je přesně to, co jsem potřeboval. |  | Prosím poraďte s názvem kytičky, 3.8.2011 No jo - odpověď kvapná, málo platná - teď vidím, že boubelík má taky úplně jiný tvar poupat... |  | Kala, 3.8.2011 Aleno, proč nevěříte, kaly se dají pěstovat ve volné půdě podobně jako mečíky. Chce to jen hodně zalévat, původem to jsou bahenní kytky. |  | Megapulci, 25.7.2011 Pane Josefe,
z našich žab má největší pulce blatnice skvrnitá (Pelobates fuscus), asi je to ona. Ti Vaši jsou ještě drobečci, největší v literatuře udávaná velikost je přes 20 cm. |  | Poraďte prosím název kytičky, 18.7.2011 Sanvitalia procumbens. Běžně prodávaná jako truhlíková letnička. |  | Kdo poradí, co to je?, 18.7.2011 Vyfoťte květ a zaostřeně!
Podle vzhledu stonků a listů možná nějaká netýkavka? |  |
|  | Díra v sudu, 11.7.2011 Plechový sud mi vždy nejdříve prorezaví ve spoji mezi dnem a pláštěm. Když se to stane, vymažu tento spoj zevnitř kolem dokola silnou vrstvou bytylénového tmele (tzv. medvědí ho... o) - běžně prodejný, kartuš za cca 80 Kč. Tmel zůstává trvale... celý příspěvek > |  | Sladký a šťavnatý druh černého rybízu, 11.7.2011 U mne z asi osmi zkoušených odrůd vyhrává pro přímý konzum švédská Ojebyn - příjemná sladká chuť bez náznaku myšiny.. |  | Znáte někdo název masožravé rostliny?, 2.7.2011 Rod Sarracenia - hodně druhů, spousta hybridů... |  | Neznámá rostlina, 25.6.2011 Také si myslím, že je to rulík - listy i semena odpovídají.
A proč vlastně chcete pěstovat beucarneu ze semen. Není to žádná vzácnost, všude se prodávají mladé rostlinky ve velikosti, kterou doma ze semen budete pěstovat spoustu let. |  | Je to Juka?, 22.6.2011 Pane Josefe, to je zajímavý postřeh s těmi vlákny. Moje juka, pěstovaná již desítky let doma i na chalupě, zakoupená kdysi u zahradníka v Blažovicích má zcela zřetelná vlákna po okrajích listů. Ovšem, když jsem omrknul juky v sousedství - vše... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|