|
základy pod skleník, 12.9.2008 Přikláním se k té nezámrzné hloubce, ačkoliv jak hluboko v vás zamrzá půda??? Dělal jsem základy 90 cm hluboké a "nema problema". Ivo |
 |
Rezavý smrček, 28.8.2008 Už se to tu na fóru někde probíralo. Zkusil bych Hořkou sůl, postři a zálivku - dle návodu. I. |
 |
|
 |
lidová rada na plíseň okurkovou, 15.8.2008 Toto téma se objevilo už někde tady jinde. Tento recept jsem tam uvedl jen s tím rozdílem, že voda je velmi slabě hypermanganová. I. |
 |
okurky, 7.8.2008 Přidám do diskuse také jeden lidový recept: velice jemně růžová hypermanganová voda a 1/2 l mléka na 10 l. Nezkoušel někdo Previcur? I. |
 |
Nemoc smrku, 6.8.2008 Měli jsme týž problém, přimlouvám se za hořkou sůl, zálivku a po týdnu zopakovat. I. |
 |
Jak startovat?, 30.7.2008 No já nevím, možná vám poradí někdo líp, ale myslím si, že chyba je v použití sytiče. Mám jiný typ křovinořezu, při startu otevřu sytič, po "blafnutí" zavřu a pak už nastartuji. I. |
 |
vyber motoroveho postrekovaca, 27.7.2008 Při výběru bych se řídil požadavky na to, co chci stříkat (např. i koruny stromů) a především možnostmi servisu. Kdysi jsem zakoupil v marketu SOLO Junior a když jsem se dostal do problémů nenašel se nikdo, kdo by jej opravil. Slitoval se až jeden... celý příspěvek > |
 |
Hnědé skvrny na rajčatech, 17.7.2008 Jenom bych ještě poznamenal, že vápnění platí i pro pariky. Ale když jsme u těch rajčat, znáte spolehlivou odrůdu, která po vydatném přísunu deště nepraská? |
 |
Ještě k míchání postřiků, 17.7.2008 Souhlasím. A o to právě jde, jsou fungycidy, které nelze spolu míchat? |
 |
hašené staré vápno... co s ním, 14.7.2008 Mám půl plechového sudu starého vápna. Je už tak tvrdé, že ředění vodou nepomáhá. Nemá někdo zkušenost nebo nápad, jak jej "rozředit"? A po eventuálním zásahu, lze jej použít v zahradě? Díky. I. |
 |
|
 |
Zahrada je hra, 29.4.2008 Tomu pořadu se vůbec nedivte. Nalévalo se tam víno z "baga" a po něm, jak je obecně známo, se slepne a blbne. Zjevně měli už dost upito. |
 |
Roundup, 14.7.2007 Výrobci herbicidů uvádí časové intervaly, kdy na provedený postřik nesmí zapršet (Roundup 12 hod., Touchdown 6 hod.). Nemáte někdo zkušenosti? |
 |
Pilatka svestkova, 25.5.2007 O pilatce je známo, že po vykonání díla zkázy se dospělci zavrtávají do země pod stromem, aby přežili a připravili atak na příští rok. A tak mě napadlo a zajímal by mne názor zdatnějších zahrádkářů, zda by nepomohlo půdu prolít insekticidem. Otázka... celý příspěvek > |
 |
Angrešt a plíseň, 17.5.2007 Karathane má 30ti denní ochranou lhůtu, tedy stříkat před květem a těsně po odkvětu. Pak lze používat nezávadný Bioton na bázi řepkového oleje. |
 |
Pilatka svestkova, 19.4.2007 Přidám osobní zkušenost: pilatka mně likvidovala úrodu na ryngli. Překrásně rozkvetlý strom, nakonec ovoce žádné. Bohužel to chce postřik, Anthio, Zolone těsně před květem a pak po opadání 50% okvětních lístků a raději po pár dnech zopakovat. |
 |