Příspěvky uživatele - 70.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Favorita Morettini 3, 6.6.2011
Oddělitelnost je tak střední. Nenechte se tím odradit. Na kompoty jsou stejně nejlepší clingy. Ty ale těžko zpracujete, protože od pecky nejdou. Ale ty řecké kompoty v plechovkách, to je něco. Takovou konzistenci dužniny u běžných broskví... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 6.6.2011
Ahoj. Soused má křížence broskve a švestky. Jsou to takové kulaté, měkké, modročervené blumy se zvláštní příchutí. Nejsou špatné, ale švestka je švestka a broskev je broskev. Zimolez mně moc nerodí, asi by to chtělo nějakého vhodného... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 5.6.2011
Myslím, že to nebude špatná odrůdová vlastnost. Podívejte se jestli nemáte někde poškozený kmen třeba od nezaceleného řezu. Vznikne tam černá prohlubeň a vše co je nad ní postupně usychá. Na místech po odříznutí větve je třeba po delší dobu... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 4.6.2011
Doporučuju tuto odrůdu i přesto, že mně minulý rok všechny tři mladé stromky zahubila kadeřavost. Byla to moje chyba, protože jsem je nepostříkal. Dnes mám už náhradníky, a těším se na kvalitní plody. Co se týče Elberty, tak od ní mě odradila... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 4.6.2011
Na tuhle odrůdu si Palo můžeš vsadit. Souhlasím s názorem na videokazetě z 90. let kterou dělal ČZS a tahle odrůda byla představena jako jedna z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší červencová žlutomasá odrůda. Mně tady zraje kolem 25.7. Pokud není v... celý příspěvek >
Má Radka šarku?, 29.5.2011
Ahoj Palo. Flamingo neflamingo, stejně zatím nejlepší broskve, které jsem zatím jedl (dejme tomu až za tou jednou obrovskou od Haleheaven), byly Favority Moretini 3. To jsem si před dvěma lety vychutnal asi tak jako Mr.Bean, když vychutnával ten... celý příspěvek >
Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 29.5.2011
Pokud máte zkušenosti s těmito odrůdami, tak napište svoje poznatky. Vím, že tady někdo nejvíce chválil Harbinger. Kdysi jsem ho zkušebně zasadil na Vysočině, ale nic z toho nebylo, takže letos mám druhý pokus. Tesku a Fenix mám několik let, ale... celý příspěvek >
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 29.5.2011
S plodností ani se zdravotním stavem nemám problém. Proti moniliovému úžehu se dá, alespoň tady, dobře zasáhnout. Mráz mě v posledních letech taky netrápí. S odrůd co mám, se nejvíce těším na Bergeron, Velkopavlovickou jak kdy, při horším počasí... celý příspěvek >
Děkanka robertova, 25.5.2011
Paní Zuzana má problém se slovem Šárka a Vy zase se slovem náhrada. Mně tahle pomologická terminologie vůbec nevadí a nevidím na ní nic špatného. Vonka měla být vylepšená Děkanka,  pravděpodobně z hlediska vyšší plodnosti. Byl to takový pokus... celý příspěvek >
Má Radka šarku?, 22.5.2011
Ahoj. Díky za odezvu. Oficiální název této nemoci je přesto Šárka švestky, latinsky Plum pox virus. Mám to tady před sebou v atlase přesně takhle napsané, takže tohle není žádná chyba. Jinak meruněk na stromech mraky. A Flamingo to taky přehání. Ale... celý příspěvek >
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 22.5.2011
Nevzdávejte to. Mně kdysi první Leskora taky zašla. Je to opravdu kvalitní ranná meruňka, sice z tužší dužninou, ale chuťově jednou z nejlepších meruněk, zrajících začátkem července. (Pardubice 230 m.n.m)
Děkanka robertova, 22.5.2011
V pomologii z roku 1961 se píše: Chutí vyniká nad jinými odrůdami, stejně jako Coxova reneta mezi jablky. Zajímal by mě názor všech, kdo vlastní tuto vyjímečnou odrůdu. Jednou jsem ji měl možnost ochutnat a byla opravdu výborná, sladce kořenitá.... celý příspěvek >
Má Radka šarku?, 22.5.2011
Zajímalo by mě, jestli taky někdo máte, tuhle výbornou ranou meruňku. Mám na listech každý rok takové podobné mapy jako při šarce nebo nějaké podobné virové chorobě. Na plodech se nijak neprojevuje, naopak se plodnost stále zvyšuje. Napište... celý příspěvek >
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 22.5.2011
Nevím jestli se mnou budou všichni souhlasit, ale podle mých zkušeností s těmito odrůdami stojí za zmínku snad jen Lemeda, ale žádná s těchto odrůd se rozhodně chuťově nevyrovná odrůdě Leskora. 
Bergeron je nejlepší, 22.5.2011
Mně osobně Leala zatím neoslovila. Vzhledem k nedostatku místa ji pravděpodobně vyřadím ze sortimentu odrůd. Sladší, fádní chuť. Můj názor je ten, že u meruněk určitá kyselost musí být pro zvýraznění chuti. Stejně tak mě neoslovila třeba starší... celý příspěvek >
Další diskuze:  212223  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika