Příspěvky uživatele - 70.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kordia je nepřekonaná, 16.6.2011
A máš to Libore. Zase nás s těmi stromky podvedli. A já myslel, že to je speciálně jen český šlendrián, ale vidím, že i jinde to není lepší.
Favorita Morettini 3, 15.6.2011
Jak píšete o té Černošické, tak jsem si vzal do ruky atlas starších odrůd a narazil jsem tam na odrůdu Montfortská, kde se v závěru píše, že s touto odrůdou zkoušejí v Bulharsku zkřížit jejich Domácí švestku a chtějí tak vyšlechtit odolnou, jakostní... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 15.6.2011
Jestli je to vina odrůdy, na to je těžká odpověď. Myslím, že jeden z těch tří mladých stromků mně to dělal taky. Teď mně to dělá třeba mladý Redwin. Na druhou stranu mě ujišťoval jeden zkušený školkař, že nemá rád např. Harbritte, protože zaslepuje... celý příspěvek >
Č. rodná a ranná - nedostatky, 15.6.2011
Prameny právě uvádějí u Č.rodné jako rodiče Stanley a Domácí švestku, narozdíl od všech ostatních čačanských, kde jsou rodiče Wangenheimova a Domácí švestka. U Č.rodné není typická příchuť jako u ostatních čačanských. Máte pravdu, že Katinka roste... celý příspěvek >
Č. rodná a ranná - nedostatky, 11.6.2011
Vím, že někdo nemá rád slovo náhrada, ale uvádí se, že např. Č.rodná, Topper nebo Amers jsou možné náhrady za Domácí švestku, co se týče kvality plodů. Jelikož nemá Č.rodná za jednoho z rodičů Wagenheimovu, ale Stanley, nemá charakteristickou příchuť... celý příspěvek >
Kordia je nepřekonaná, 10.6.2011
Když už jsme u toho praskání plodů. Vemte si takový Burlat. Výborná ranná polochrupka. V tomhle období určitě super obohacení sortimentu, ale co z ní zůstane po dešti? Horší odrůdu na praskání a hnití po dešti neznám. Ta by vynikla jedině při... celý příspěvek >
Kordia je nepřekonaná, 10.6.2011
Přesně tak. To je obrovská výhoda u třešně, že praská minimálně za deštivého počasí. V tom Kordia taky vyniká. To, že někomu nerodí z důvodů vymrznutí je mi líto, nějaké zápory mít musí. Těchlovan jsem jedl dvakrát, výborná chuť, obrovské plody,... celý příspěvek >
Co je to za třešně?, 10.6.2011 Obsahuje fotku
Dozrávají teď (krátce po Karešově), slušně velké, se žlutou dužninou (tím pádem to není Burlat), tváří se jako chrupky. Zatím nejsou ještě úplně tmavé. Nejsem si jist, jestli dužnina ještě nezčervená, zatím se to nezdá. Pokud je máte, ozvěte... celý příspěvek >
Kordia je nepřekonaná, 9.6.2011
Znáte náš lepší vývozní ovocnářský artikl, než je tahle třešeň? Tahle odrůda se dokázala prosadit, a nejenom u nás. Nemám přehled o současných odrůdách třešní, ale přiznám se, že jsem za ty roky lepší třešně nejedl. Spousta chrupek je velice... celý příspěvek >
Bluefree za Jojo, 9.6.2011
Pan K. mi kdysi nabízel dvouletý stromek Bluefree v kontejneru. Tenkrát jsem zájem neměl, ale teď bych ho klidně nahradil za Jojo. Jojo bych chuťově možná přirovnal jako výraznější Stanley (plně vyzrálé větší plody). Plnější švestkovitější Stanley,... celý příspěvek >
Empress - nepovedená varianta odrůdy President, 9.6.2011
Tuto odrůdu si může dovolit zařadit do své sbírky např. jen pan K. z Čáslavi, který má už asi 60 odrůd a stále má místo na sázení nových stromků. Tato odrůda která vznikla v USA křížením President x semenáč Emily,  má sice celkem... celý příspěvek >
Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 9.6.2011
Dobrý den. Já jsem si původně myslel, že je špatně, pokud např. ovocné stromky jsou zasílány jen tak na sucho, s holými vyschlými kořeny, ale letos se mi všechny takto poslané stromky ujaly, takže pravděpodobně několikadenní transport v tomto... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 7.6.2011
Michaela je mutací odrůdy Redheaven a výhodou je údajně lepší chuť a cenné, dřívější zrání (týden před RH), což by bylo zde kolem 3.8.
Odpověď na příspěvek broskvoň po broskvoni, 6.6.2011
Odpovídal jsem někomu na jeho starší příspěvek jestli je možno sázet broskvoň po broskvoni, ale příspěvek se mi ztratil. Takže ještě jednou. Našel jsem v literatuře obrázky nových broskvoní, vysazovaných na místech, kde byly původně také broskvoně.... celý příspěvek >
Broskev Symphonie - podnož BSB nebo jiná do Ca půdy, 6.6.2011
BSB asi není moc vyzkoušená, sám jsem na ní taky zvědavý. Někde se uvádí, že jsou tyhle broskvoňové semenáče tolerantnější k vyššímu obsahu CaCO3, ale nic se tam neříká o těžších půdách. Tam by to chtělo nějakou tu broskvomandloň, St.... celý příspěvek >
Další diskuze:  212223  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika