|
Příspěvky uživatele - 70.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kordia je nepřekonaná, 20.6.2011 Jaká je to nadmořská výška? My máme 230m.n.m. Musíte tam mít větší teplo. Myslel jsem si, že bydlíš někde výš. |  | Kordia je nepřekonaná, 20.6.2011 Prosím vás, můžete mi více přiblížit odrůdu Van. Kdysi mně jeden člověk tvrdil, že má tuto odrůdu a chuťově byla velmi lahodná, ale nebyly to úplně tmavé třešně a občas byla vidět sem tam i žlutá barva. Dalo se tomu věřit, protože Van pochází z... celý příspěvek > |  |
|  | Slivoně v mrazové kotlině, 19.6.2011 Mě by spíš zajímaly ty polské klony Domácí švestky, Tolar, Promise a Nectavit. Jedna z nich se jeví jako přínos v kvalitě plodů. V Zahrádkáři se jednou o nich psalo, ale nevím přesně která z nich to byla. Jinak od té Radky se nakazila asi šestiletá... celý příspěvek > |  | Konkord, 19.6.2011 Podobné Konferenci jsou zbarvením (prakticky totožné), ale nejsou tak protáhlé, dole jsou širší. |  | Konkord, 19.6.2011 Prosím vás, kdo pěstujete Konkord? Já jsem koupil asi před dvěma lety v obchoďáku balíček Konkordů a byly super. Další rok jsem koupil od pěstitele celou bednu, ale za 14 dnů zhniličkovatěly. To znamená, že byly pravděpodobně pozdě utržené. Byly... celý příspěvek > |  | Kordia je nepřekonaná, 19.6.2011 Prosím tě Palo, kde ty to vlastně bydlíš, že máte už vybarvenou Leskoru? U nás teprve přechází ze zelené do světle žluté. Já se naopak divím, že ta Leskora má tolik plodů. Kvete později, nevidím na ni včely, květy celkem malé a přesto tolik plodů. To... celý příspěvek > |  | Kordia je nepřekonaná, 19.6.2011 Tak tobě Palo nechutná Karešova? Jo, někdy jsem měl podobný názor, ale zrovna teď, když už jsou ty poslední plody černé a ještě ne nahnilé, tak to je sladká jako med. Já mám z dětství zafixovanou jako pravou třešňovou chuť, Kaštánku. Když jsem ji... celý příspěvek > |  | Gabrovská se Bulharům povedla, 19.6.2011 Nad Poličkou (Žďárské vrchy) asi v 600 m.n.m., pětiletý stromek Gabrovské, roste dobře, plodí středně, při dozrávání plodů jsem tam ještě nikdy nebyl, takže nemůžu posoudit, ale neměl by to být problém.Vedle mají ještě asi tak 15-20 let starou... celý příspěvek > |  | Slivoně v mrazové kotlině, 19.6.2011 Zkoušel jsem před určitou dobou pěstovat ovocné stromy v Železných horách, v dolní části údolíčka na jihozápadním svahu, kde bylo možno říci o tomto údolíčku, že toto místo je tzv. mrazová kotlina. Nevím jestli to byla 100% mrazová kotlina, protože... celý příspěvek > |  | Gabrovská se Bulharům povedla, 19.6.2011 Pokud se píše o nějakých náhradách za Domácí švestku, tak rozhodně nejlepší, co se týše kvality plodů, je právě Gabrovská. Plody jsou dostatečně velké, pěkně vybarvené, nasládlé, výrazně aromatické. Prostě výborná jakost každý rok. Je možné, že hůře... celý příspěvek > |  |
|  | Kdo ví, co to bylo tenkrát za višně, 17.6.2011 Z tou Záhoračkou mi to připadá stejné jako s těmi mezidruhovými kříženci. Ani ryba ani rak, ani kočka ani pes. Ani třešeň ani višeň. Je to můj názor. Jedl jsem ji ale vícekrát i ze staršího stromu. Chybí mi tam ta klasická višňová příchuť. |  | Kdo ví, co to bylo tenkrát za višně, 17.6.2011 Na svých cestách jsem občas narazil na výborné nasládlé višně a myslel jsem si, že pokud zrovna nekoupím třeba Fanal, tak budou mít odrůdy o kterých se píše, že jsou sladce navinulé podobnou chuť. Ale to tak rozhodně není. Možná leda tak nějaké... celý příspěvek > |  | Kordia je nepřekonaná, 17.6.2011 Zajímavé srovnání. U nás je Kordia ještě světle červená i když sem tam jsou nějaké plody už tmavší. Pokud ochutnáte stejně tmavě vybarvený plod Granátu a Kordie, je Granát navinulejší nebo jak je psáno v jedné publikaci, navíněný. Škoda, že se... celý příspěvek > |  | Granát - vhodná odrůda zrající mezi rannými a pozdními třešněmi, 16.6.2011 Chtěl jsem udělat přesně stejnou věc, jako pán, který psal, že vykácel nerodící Kordii. To samé jsem chtěl udělat s Granátem. První roky měl totiž málo plodů nevalné chuti. Letos poprvé má i větší plody, než dříve, a jsou přijatelné chuti. Je to... celý příspěvek > |  | Č. rodná a ranná - nedostatky, 16.6.2011 Jan Blažek a Václav Kneifel, Pěstujeme slivoně (z roku 2005). Zavoláme do Jugošky, jak to tenkrát v šedesátým prvním vlastně bylo. (Dělám si legraci) |  |
 |
|
|
|