 |
Příspěvky uživatele - 102.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Má to cenu opravovat?, 26.7.2011 Sekačkám nerozumím, ale u všech, co jsem měl odešlo všechno možné (šasi, kolečka, pojezd, startování...), jen motor pokaždé vydržel. Neumím si představit, že by stroj byl za 20 let (úctyhodné) v pořádku a jen vyběhaný motor. Osobně bych sekačce... celý příspěvek > |  | Vlaška končí, 26.7.2011 Vlaška je, podle mě, mrtvá odrůda. Smysl měla kdysi, kdy představovala švestku s největšími plody jako stolní ovoce. Navíc se chuťově vyrovnala domácí. Potud její dobré vlastnosti, ve všech ostatních (plodnost, nároky na teplo, ciltlivost k... celý příspěvek > |  |
|  | Zavaření pálivých papriček, 26.7.2011 Petóza byl staší název želírovacího přípravku, konzervant se jmenoval Petol. Dnes už se prodávají pod jinými názvy. Nicméně bych konzervant nepřidával, neboť v Deku je konzervant již přítomen. Ani ten však nezabrání postupnému žluknutí oleje... celý příspěvek > |  | Kidd´s orange, 26.7.2011 Taky nedám na "Kida " dopustit Cením si jeho dobrých vlastností - pěkný vzhled, dlouhá doba konzumní zralosti, velmi dobrá chuť. Odpustím jí i nectnosti - jen průměrná plodnost, při větší násadě menší plody, méně šťavnaté a sem tam... celý příspěvek > |  | Létající škůdce, 26.7.2011 Až na výjimky (střevlík) všichni brouci létají. Pokud je brouk celooranžový a bez pruhů, tak to musí být jiný druh. Údaj, že létá a kukuřice se vyvrací mlůže být jen stěží určující. |  | Co s touto broskvoní?, 24.7.2011 Kouknout se do knížky nebo do vyhledavače na netu, jak se řežou broskvoně. Nebo to vzdát. |  | Douzeni koupeneho uzeneho, 23.7.2011 Klávesnice snese všechno. Pokud se někdo rozplyne nad koupeným uzeným masem, následně douzeným doma a bude je považovat za lepší než řádně nasolené, naložené a uzené podle staletí osvědených postupů, pak jej těžko budu považovat za specialistu, jehož... celý příspěvek > |  | Tohle počasí kazí veškerou degustaci, 22.7.2011 Myslím si, že kdyby bylo teplo a slunečno, tak větší přísun vody chuti broskví neublíží. Naopak kladně ovlivní jejich velikost. Sady kolem mušovských jezer, jak si vzpomínám, se zavlažovaly i nedlouho před sklizní.
S tou 50. rovnoběžkou... celý příspěvek > |  | Delicious červený, 22.7.2011 Co třeba Kids. Orange red?
Taky Redgold, ale ten jsem ani neviděl. |  | Delicious červený, 22.7.2011 Pěstoval jsem před lety Red Delicious, Starking D., Starkrimson a Red spur Delicious. Patrné byly rozdíly ve vybarvení slupky a v růstu, v chuti jsem žádné nepoznal. Jak píše Palo, plodnost u prvních dvou (klasický Red a Starking) nebyla příliš... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká to je odrůda, 22.7.2011 Ialomita je spíš novější odrůda, muálo rozšířená. Velké růžovofialové oválné plody velikosti a tvaru až slepičích vajec má Viktorie. Odrůda bývala poměrně rozšířená. Zraje ale později. |  |
 |
|
|
|