Příspěvky uživatele - 3.132

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přihnojení mladých sazenic, 29.8.2011
Bredík má pravdu. Doba hnojení /dusíkem/ skončila posledním červencem. Srpnové přírůstky většinou zmrznou, ale záleží na odrůdě. Velmi rané odrůdy ještě dokážou vyzrát a přežít mírnou zimu.  Nemusíte být ale smutný, když rostou bujně letorosty,... celý příspěvek >
Perenospora na plodech, 25.8.2011
Nebudu se přít, zejména když nevidím poškození v polních podmínkách. Nicméně nevěřím, že bobule Bianky v tuto dobu napadla peronospora.  Biancu pěstuji již 25 let. I když jsou hrozny kryty listy, sluníčko si cestu k bobulkám najde, pak stačí... celý příspěvek >
Perenospora na plodech, 24.8.2011
žádná peronospora, ale klasický úpal.
Burčák 2011, 18.8.2011
Siegr už má 16, takže v úterý jdeme na to.
Čím je réva napadená?, 25.7.2011
Na listech peronospora, na hroznech oidium.  Postřiky je nutné dělat alespoň jeden před květem a pak po 10 dnech. Letos už to nemá cenu.
Ako je to s opelením, 23.7.2011
Jo, jo, to je internet.  Je s podivem, že se najde vinař - zahrádkář a nezná Prof. Krause. Já kupuji od jeho vnuka Viléma III.  sazenice po stovkách a musím říct, že patří k těm nejlepším výrobcům.  V loni jsem vysadil m. j. ... celý příspěvek >
Hibernal a Solaris - choroby, 23.7.2011
Hibernal = úpal.  Odlisťování úpal podporuje.  Střikejte dobrým listovým hnojivem až do zlepšení stavu - třeba Wuxal super a navíc železo v chelátové formě.  Já jsem Solarisn /300 hlav/  letos stříkal  Wuxalem asi 6 x a... celý příspěvek >
Ako je to s opelením, 22.7.2011
Réva je rostlina hlubokokořenící.  V dobách mého mládi se dělaly v Lednici pokusy s vykopáním a vyplavováním zeminy.  Réva má kořeny mělce i dosti hluboko - někdy i desítky metrů. Záleží na stanovišti.  Pokud je stanoviště suché, ... celý příspěvek >
Ako je to s opelením "ženského" viniča?, 21.7.2011
Gratuluji k úspěchu. Réva je větrosnubná, neboli jsou-li v okolí odrůdy kvetoucí ve stejnou dobu, není s opylením problém.  Navíc letos bylo v době květu teplo a sucho, takže sprchání bylo opravdu řídkým jevem.
Réva náhle uschla (mrtvice?), 18.7.2011
Odborně se tomu říká Esca - syndrom náhlého odumírání keřů révy vinné. Myslím, že mrtvice je přiléhavý lidový název. Esca má v současné době vrchol výskytu. Sám jsem dnes ve vinici vyřezal několik keřů.  Častěji napadá keře staré, ale může... celý příspěvek >
Jak ochránit hrozny před vosami, 9.7.2011
Punčochy, papírové sáčky, ale jemnější druh, papír nesmí být moc silný. Pivo, sirupy atd. trochu pomohou, lepší jsou jako lapače bílé láhve než tmavé. Při šlechtění jsme používali také ušité sáčky z jemné látky, nevím přesně jak se jmenovala -... celý příspěvek >
Žloutnutí listů, 29.6.2011
Není železo jako železo. Klíč je ve vhodné chemické formě.  V těžkých případech anorganická chemie nestačí ani v koňských dávkách. Nechte si poradit, zjistěte pH půdy  a použijte vhodné chelátové hnojivo.
Žloutnutí listů, 28.6.2011
Je to nedostatek železa. Nehnojte fosforem. Nejlevnější je postřik 0, 5 % zelenou skalicí a lžickou kyseliny citronové.  Skalice je levná, když jsem měl jenom malý vinohrad, tak jsem dělal také hnojivé zálivky 5 % roztokem, 10 litrů na keř. Na... celý příspěvek >
Napadené hrozno - likvidace?, 28.6.2011
Solaris, Augustovskyj
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika