|
Příspěvky uživatele - 104.23
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Melounoviště 2011, 29.7.2011 Není. Však jsem neříkal, že je. Můj triploid je Granát. A zřejmě je opylený od Sugar Baby, ne od Super Galaxy. Proto plody mojeho Granátu vypadají jinak než plody Granátu opyleného Super Galaxy. |  | Melounoviště 2011, 29.7.2011 Kratší den podle mě melounům vadit nebude, rozhodně ne před rovnodenností (20. září). Běžně rostou v tropech a subtropech a tam tak dlouhé dny jako u nás v létě nebývají. Dřív jim začnou vadit určitě nízké teploty než krátký den. |  |
|  | Melounoviště 2011, 24.7.2011 Takže doporučujete melouny nezalívat, ani když je sucho? |  | Melounoviště 2011, 21.7.2011  Přesně tak vypadají i plody mojeho Super Galaxy (na fotkách). Ale Super Galaxy mám jenom jeden, v mojem případě je pravděpodobnější opylení Sugar Baby. A ty jsou takové jednobarevné tmavé. Takže by sedělo, že vzhled plodů odpovídá odrůdě, která... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 19.7.2011 Měl by být světlý a pruhovaný. Máte pravdu, asi jsem si to poznamenal špatně a tohle je taky Sugar baby. V tom případě nevím, kam jsem ho zasadil. |  | Melounoviště 2011, 19.7.2011 Previcur, Ridomil, Rovral Aquaflo, Dithane - tak nějak nevím, podle čeho vybírat. Použití na tykvovitou zeleninu / melouny má v popisu přímo zmíněné jenom Previcur. |  | Melounoviště 2011, 19.7.2011  Melouny rostou pěkně, ale strašně je ničí houbové choroby (asi Verticilium nebo Fusarium). Jedna rostlina umřela úplně, ostatní se zatím drží. Zítra to půjdu zalít Previcurem. Melounků je zatím asi 10 s průměrem kolem 15 cm a další přibývají.... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 30.6.2011 Mají dost živin? Meloun a jiné druhy tykvovité zeleniny jsou náročné na živiny, je potřeba zarýt do půdy dost kompostu, aby to pořádně rostlo. Pokud rostliny sice vypadají zdravě, ale jsou taky malé a rostou pomalu, tak bude problém asi v tomhle.... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 29.6.2011 Myslím, že slimáci to nebyli, žádného jsem tam za celou dobu neviděl. Podle mě tam pro ně není vhodné prostředí. Ale možná se pletu a chodí tam, akorát jenom v noci. |  | Melounoviště 2011, 26.6.2011  Tak melounků už několik narůstá, největší má průměr asi 5 cm, ale má na sobě jakousi hnědou jizvu (na fotce). Ostatní jsou zatím malé a vypadají v pořádku.
Houbu, která napadá melouny na části záhonu blíž k poli, jsem odhadl na Verticilium. Polil... celý příspěvek > |  |
|  | Melounoviště 2011, 21.6.2011 Vidím, že pokud jde o pěstované odrůdy, tak je Rusko jiný svět a zřejmě má vlastní kvalitní rané odrůdy odlišné od těch pěstovaných na západě. V USA je známá odrůda Blacktail Mountain, která údajně dozrává taky za 50-60 dnů (není mi ale jasné, od... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 21.6.2011 Děkuju za radu, pokud to nějakou rostlinu ještě postihne, tak to zkusím. |  | Melounoviště 2011, 20.6.2011 U mě tyhle taky neuhynuly, právě to mě dost překvapilo. Se slimákama se mi to taky nezdá, žádné jsem tam neviděl, podle mě tam pro ně není vhodné prostředí a kdyby přišli, sežrali by spíš sousedům hrášek než mě melouny. Melouny jsem zkoušel jednou i... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 20.6.2011 Ta měděná páska okolo jednotlivých rostlin asi u melounů nebude dobrý nápad, slimák může přelézt dovnitř po stonku a pak by tam mohl zůstat uvězněný, kdyby nenašel po stonku cestu zase zpátky. |  | Melounoviště 2011, 20.6.2011 Tak to mě nenapadlo, myslel jsem, že na melouny nejdou, a sousedům roste hrášek (ten přitom jsou slimáci schopní okamžitě po vyklíčení ukousat těsně u země a vůbec nic nevyroste - vlastní zkušenost), tak jsem usoudil, že jich tam moc není. Celkem to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|