|
Jak vypěstovat krásné sazenice rajčat, 18.3.2017  Papriky výsev půlka února, rajčata budu vysévat nejdříve za týden. (P. zonale výsev půlka ledna.) Hnedle je dám do pařeniště. Pokud bude zima, tak na noc zase domů. Teplota max. 20°C. |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 13.3.2017 Dnes jsem stříkal Syllitem + Trend (smáčedlo). Syllit je kationový tenzid, Jar anionový, kdoví, jestli by se spolu v roztoku pak neprali... |
 |
|
 |
Postřik na pilatku, 12.3.2017 Mospilan ano. Mrkněte na Ochrana ovoce v integrované bezreziduální produkci. Celé to je zajmavé, tabulky jsou na konci.
|
 |
Postřik na pilatku, 12.3.2017 Já jsem T. pyri vysadil cca před třemi lety a v tu dobu platilo, že Reldan lze použít až druhým rokem po vysazení a maximálně dvakrát za sezónu. Tak se toho držím a snažím se ho použít jen jednou za rok. Když použiju Reldan, tak už nepoužívám další... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 8.3.2017 Já mám s Mospilanem zkušenost zatím dobrou. I na pilatky. Možná u velkopěstitelů klesá účinnost (rezistence). Pro zvýšení účinku bych k němu přidal smáčedlo. |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 7.3.2017 Mospilan má ještě několik let být a dál se uvidí. Reldan není nakonec tak špatný. Určitou selektivitu (např. k roztočům) má a zajímavé je, že se poměrně rychle odbourává, rychleji, než mnohé s nízkou ekotoxicitou. Rád jej používám proto na... celý příspěvek > |
 |
Postřik na pilatku, 5.3.2017 Uvažoval jsem o něm, ale je toxický pro užitečný hmyz i dravé roztoče (T. pyri). |
 |
Identifikace pokojovky, 5.3.2017 Gynura. |
 |
Postřik na pilatku, 5.3.2017 Reldan nebo Calypso (ještě trochu mám). |
 |
Rajčata 2017, 4.3.2017  Dnes jsem koupil (zahradnictví John) tato semena. Co znamená "odrůda vyšlechtěna pro pěstování za zvláštních podmínek"? |
 |
|
 |
Už vám leze podzimní česnek?, 4.3.2017 HK 235 mnm. Vysázen v polovině října, výška 1 - 2 cm. Slavin vylezlý více, Karel méně. |
 |
Už postříkat proti kadeřavosti? ROK 2017, 4.3.2017 Meruňku proti monilióze až při rozkvétání a dokvétání (Horizon, Signum, Zato...). Ale teď ji lze postříkat mědí proti korovým nekrózám, kterými meruňky často trpí. Když stříkám broskvoň proti kadeřavosti mědí, tak jednou ošetřím i meruňky. |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 2.3.2017 V tuto dobu jedině měď. Organika až poté. |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 1.3.2017  V tomto případě se ošetřuje koncentrací 0,075 %. Postřik se ukončí ve chvíli, než začne stékat. Velkovýroba má přesnější aplikační techniku a může proto použít i dávku na hektar a zohlednit i prostorovost kultury, my zahrádkáři to řešíme takhle. Čili... celý příspěvek > |
 |
Porovnání klimatických podmínek, 26.2.2017 V HK 235 mnm kvetou talovíny a sněženky, půda už zmrzlá není, sázel jsem keře. |
 |