|
Příspěvky uživatele - 44.31
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kolísavé otáčky motorové sekačky, 29.4.2010  Obecně je nejlepší začít u toho, co je stejně tak, jako tak důležité pro chod motoru a často se to zanedbává, což je čistý karburátor a kvalitní - čerstvé palivo. I svíčka to nevydrží celou životnost motoru, i když NGK vydrží hodně dlouho. Může to... celý příspěvek > |  | Kolísavé otáčky motorové sekačky, 29.4.2010  Už jsem chtěl vyloučit membránové karburátory u Hondy, ale není třeba. Osobně bych opět začal u karburátoru. Má 2 trysky (jet) a pokud nejsou čisté, tak se to projevuje nestálým chodem jak při volnoběhu, tak při max. výkonu, který je navíc snížený,... celý příspěvek > |  |
|  | Motorová pila Einhell BG-PC 3735 z Baumaxu, 27.4.2010 Přepravní ochrana se musí odstranit před použitím u každé pily. Tedy, pokud při řezání chcete používat lištu a řetěz :). |  | Kolísavé otáčky motorové sekačky, 27.4.2010 Šroub slouží k nastavení bohatosti směsi, musí se nastavovat při volnoběhu. Dorazový šroub volnoběhu je pro sekačku nepoužitelný, ale motory, které jsou univerzální to mají. Např. GCV 160 se používá na sekačkách i malotraktorech. Potom ale mají jiné... celý příspěvek > |  | Kolísavé otáčky motorové sekačky, 27.4.2010 To bylo pouze obsáhlejší vysvětlení pro 11.107 k příspěvku z 26.4., kde uvádí, že jsem udělal z regulátoru aktivní prvek a teď to doplnil tím, že regulátor nereguluje. To jen pro vysvětlení, příspěvek se zařadil nakonec diskuze. |  | Kolísavé otáčky motorové sekačky, 27.4.2010 Výraz aktivní jste použil Vy. Ale to není důležité, jak to kdo pojmenuje, ale jak to funguje. Tedy Váš názor, že otáčky motoru neřeší regulátor otáček, s tím nemohu souhlasit. Už jen podle názvu, proč to nepojmenovali třeba regulátor větru:)). Co je... celý příspěvek > |  | Kolísavé otáčky motorové sekačky, 26.4.2010 Nejprve byste měl vyčistit karburátor a natankovat nové palivo. Když motor neběží správně vlivem proměnné směsi benzínu a vzduchu, dochází k tomu, že regulátor otáček má snahu vyrovnávat tyto výkyvy. Potom se to tak projevuje. Samozřejmě ověřte vše,... celý příspěvek > |  | Záběh nové motorové pily, 26.4.2010 Předpokládám, že mícháte směs 1:50. Mě tato pila vůbec nesmrdí, ale možná je to pro mě taková změna podle jiných pil, že to tak nevnímám, jako Vy, který máte jen tuto pilu. Po záběhu - asi 10 - 15 nádržek se může motor zatěžovat naplno, což není... celý příspěvek > |  | Krovinorez makita - dolmar, 26.4.2010  Strunovou hlavu snadno objednáte dle seznamu příslušenství. Je více druhů - výrobců - strunových hlav. Např. orig. Tap and Go má závit 8 mm. |  | Mazání řetězu při volnoběhu, 25.4.2010  Podle toho, co se dá zjistit ze seznamu dílů je čerpadlo funkční i při volnoběhu. Ale není to ověřené, neboť zatím jsem se s tímto modelem nesetkal. Na obr. vpravo je pružina, která je podle mého názoru nasazena na klikovku. Tím je dáno to, že... celý příspěvek > |  |
|  | Převodovka DSK 317 - protáčení hřídele, 25.4.2010 Nejprve zjistěte, jestli se točí v záběru obě poloosy. Už jsem viděl poloosy protočené na 6 hranech na převodovce, ale vypadalo to na nějaké náhražky, neboť stěny byly poloviční. Pokud je toto v pořádku, je třeba správně nastavit kolíky(palce) na... celý příspěvek > |  | Homelite 360 SL, 25.4.2010  Už v roce 1970 byla v prodeji a jestli není ve stavu, jak je na obr. :)), tak ji nekupujte. Jen byste sháněl komplikovaně ND, nehledě k tomu, že je to technická prababička. |  | Výmena oleja Briggs Stratton 450, 25.4.2010 To není problém, prostě udělejte výměnu oleje po sezóně. Je tam dost velká rezerva, jak nás naučili někteří majitelé těchto motorů, kteří se po 10 letech provozu ptali na to, kde že se ten olej z motoru vypouští. |  | Nastavení hrobkovací radličky AHR-355 pro výsadbu brambor, 21.4.2010 Návod je zde. Obecně půda musí být prokypřená do hloubky, jinak Vám radlice uhne před tvrdým místem. U těžké půdy, kterou máme také je třeba také zvolit správnou dobu - příliš nespěchat a počkat, až je půda více proschlá. Potom se rotavátorem promísí... celý příspěvek > |  | Sekačka Honda nebo Stiga?, 21.4.2010 Pro použití na sekačkách, malotraktorech je podle mého názoru olejový filtr zbytečný. Z pohledu provozních hodin a práce ve svazích je to výhoda zanedbatelná. Proto si myslím, že nejen Honda toto vyřešila rozstřikem, což je při správné konstrukci... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|