|
Zakrývací plachta na bazén, 6.7.2011 A ta plachta s TAMPY na ORLANDO nepasuje protože je menší. |
 |
Pripojeni solarniho ohrevu, 6.7.2011 A nebydlíš náhodou někde u Komárna?Každej nemá dobrý sluneční podmínky. |
 |
|
 |
Zakrývací plachta na bazén, 6.7.2011 Mám taky ORLANDO a používám normální 5x4m plachtu ze železářství.Tam stojí asi 200,- oproti té originál.Ta originál má navíc dírky uprostřed a je to neprktický. A letos k tomu dělám takovej naviják aby to mohl obsluhovat jeden člověk.Kupovat ho... celý příspěvek > |
 |
Úprava vody a děti, 4.7.2011 Já mám 9ti letou dceru a má atopický ekzém a používám tablety do bazénu v dávkovači na potrubí přímo za solárním ohřevem.Je pravda že filtrace běží nepřetržitě, ale malá nemá problém.Tak bych se toho tolik nebál. |
 |
Bazénové čerpadlo, 4.7.2011 Ložiska to asi nebudou, spíš to může být kondenzátor.Já čerpadlo berlan mám a je to pěkně provedenej výrobek, ale má větší výkon než to vaše.Jinak absolutní spokojenost. |
 |
Trubka z mědi ohřáté vody ze solárka, 26.6.2011 Já mám už několik let solární panel celej v mědi a je to 22m trubek pod sklem a toto se neobjevilo.Problém bude asi jinde. |
 |
Jak často zavlažovat, 25.6.2011 Já mám nastaveno každý třetí den a 60minut v noci a je to akorát.Jednou za rok pohnojím hnojivem na trávníky. |
 |
Odstranění semen plevelů ze závlahové vody, 25.6.2011 Je to filtr Berlan, průtok asi 5000l za hodinu.Je určenej přímo na tento účel. |
 |
Jak silne cerpadlo pro zavlahu?, 24.6.2011 Tak ten průměr 25 je málo, jak píše kolega nade mnou tak tu 32 a odbočky 25.Ale na tak malou travní jak píšete 140 m2 bych dal spíš rozstřikovače s charekteristikou čtvercovou.Já jsem použil značku Claber a tam je napsáno jak velkou plochu při jakém... celý příspěvek > |
 |
Zakopání potrubí od soláru a filtrace, 23.6.2011 Já jsem to natáhl PE hadicí a na té je ještě 10 tepelná izolace a celé je to v novodurovém potrubí.Na zimu to nedemontuju akorát profouknu vzduchem.Tepelná ztráta od solárka a filtrace je zanedbatelná. |
 |
|
 |
Odstranění semen plevelů ze závlahové vody, 21.6.2011 Já beru vodu potoční a navíc tam byl i žabinec, který ucpával síttka u zavlažovacích trysek.Tak jsem tam dal předfiltr a mám pokoj.Stojí asi 350,- Kč. |
 |
Projekt závlahy, 17.6.2011 Opravdu na tom nic neni, já jsem nakoupil věci značky claber a spočítat rozmístnění si dovede každý.U každého výsuvného postřikovače maji plochu rozstřiku podle tlaku a i průtok vody za minutu.U kapkové závlahy je to to samé.Na elektroventilech je... celý příspěvek > |
 |
Solární ohřev vody a písková filtrace po domácku, 15.6.2011 Tak nyní teplota vody v bažénu 32°C a venku 25,6°C, ale na sluníčku bude asi víc.A do večera to možná vyleze na 34-35°C a v noci to schladne na 31°Ca i kdyby bylo venku 15°C tak se koupat dá a já když vylejzám mám chůdků... celý příspěvek > |
 |
Solární ohřev vody a písková filtrace po domácku, 15.6.2011 Sem s ním.Jsem na to zvědavej, protože jsem dělal něco podobnýho tak ať to můžu porovnat. |
 |
Pripojeni solarniho ohrevu, 14.6.2011 Filtrace dost výkonná a ten slim tu vodu neohřeje.Bohužel je to malá plocha. |
 |