|
450e délka lišty 45cm, 14.11.2014 U nás vedle na pile dělají balíky tak, že mezi klanice 1/2 metru od sebe hází krajinky. když je jich asi tak do výše 3/4 metru tak to stáhnou "na krev" páskovačkou. Protože je balík dlouhý 4 m, počítají to jako 1 m3. Já osobně jej řežu na dva prořezy... celý příspěvek > |
 |
450e délka lišty 45cm, 14.11.2014 ano, ale úplně stejně o stejný poměr je rychlejší standardní lišta protože řeže "řidší" dřevo.
S delší lištou je větší riziko, že se Vám někde špička kousne kvůli efektu zpětného vrhu, takže čas neušetříte. Jediné + by bylo, když by lišta byla... celý příspěvek > |
 |
|
 |
450e délka lišty 45cm, 14.11.2014 Výkon na hřídeli zůstane stejný a aby jste ji nepřetěžoval, tak při prořezu balíku by jste nemohl na lištu tolik "spěchat". Já osobně bych si na tu práci delší lištu nebral (nebo dokunce HQ371 s lištou 80) a používal standardní délku 38 cm. |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 14.11.2014 ano, to dolní tam bude také takže potřeba projít vinici a udělat zelené práce bude stejná, jen pohledově maličko jiná. Na révě mne fascinuje, že i stejné réví potřebuje každý rok přemýšlet na tím jak nejlépe... a není žádná šablona (jen doporučení... celý příspěvek > |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 14.11.2014 Nastavovaných kmínků (tedy zapěstovaných za více sezón) bych se nebál, ale je potřeba aby pokračování rostlo z nejsilnějšího pupenu s minimální konkurencí. U některých odrůd to bude druhé očko na letorostu a u jiných až šesté. Mimo vzhledu je ještě... celý příspěvek > |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 13.11.2014 Jenže je rozdíl, jestli to bude trvat 2 měsíce tvrdé dřiny nebo jen cvičit 4 dny s vrtákem. Nejlíp by poradil Mikeš13, je to jeho "oblast" a ví jaké tam jsou půdy. |
 |
Jak vypěstovat citrusovník, 13.11.2014 Někde mají jednotnou barevnou visačku pro všechny odrůdy a pak je na rostlině taková ta nebarevná malá návěska nebo na květníku samolepka s EAN kódem, tak hledejte název odrůdy tam. Někdy je problém, že neznalý prodavač přelepuje EAN kód SLEVOU tak... celý příspěvek > |
 |
Vysadba loňského česneku, 12.11.2014 Pokud si myslíte, že je Vaše neznámá odrůda lepší než stávající registrované, pošlete pár cibulí panu Ing. Kozákovi. Buď bude stát za tu práci s ověřením vlastností, ozdravením a registrací a Vy se pak dozvíte nějaké jméno, anebo to bude jen jedna z... celý příspěvek > |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 12.11.2014 a prosil bych provedení ručně, na pozemek není příjezd pro techniku...
|
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 12.11.2014 Vycházím z toho, že pán má BPEJ 1.37.55 - a tedy úplně odlišné podmínky od toho co všichni tady diskutující. Ale máte pravdu, udělal jsem chybu v desetinné čárce tedy na ar bude hnoje/kompostu za 4-6 tis. |
 |
|
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 12.11.2014 No, když jste tak ochotný, tak bych si přál založit záhon pro kanadské borůvky. Jáma bude 1 m široká 20 m dlouhá a 120 cm hluboká. Na každý metr čtvereční chci 200 l dvouletého kravského hnoje a 500 l baltské rašeliny. Doufám, že se do ceny... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 12.11.2014 Ono Polsko je veliká země a s velikostí vždy roste rozptyl mezi nejkvalitnějším a nejlevnějším. Kdo nakupuje nejlevnější polské věci má to co si objednal - nejlevnější šunt. Je snad chybou poláků, že si německý řetězec v Polsku objednal pro českého... celý příspěvek > |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 12.11.2014 Asi jsme zajedno, že v daných podmínkách je pro pána nejlepší "zlatá střední cesta" (90-160 litrové výsadbové jámy). Na nejlevnější řešení 16 litrové výsadbové jámy bych asi také nešel, pokud bych vinici nezakládal ze sazenic cca v ceně 15 Kč/kus... celý příspěvek > |
 |
Vysadba loňského česneku, 12.11.2014 takže si to zrekapitulujeme : Vy jste na jaře v roce 2012 nasázel stroužky ze sklizně 2010 a po ukončení vegetace sklidil stejně velké cibule jako v porostu ze sadby vyprodukované v roce 2011?
No když já jsem to samé zkoušel s Benátčanem... celý příspěvek > |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 12.11.2014 Tak uveťe Vaše ceny...
Za kolik je rigolování 1m2, kolik tam dáte hnoje/kompostu a za kolik máte tunu hnoje/kompostu... |
 |