Příspěvky uživatele - 244.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Agave a přezimování venku, 1.12.2014
asi proto, že agave jsou sousedky = tedy nebudu radit něco, co by bylo pro moje rostliny na mém pozemku. úžasné by bylo radit zahradníkovi amatérovi, kterého si najala sousedka, aby si najal zahradníka profesionála...
Česnek a myši (hlodavci), 1.12.2014
Tak jsem si naivně myslel, že hlodavci česnek nemusí. Maximálně tak ochutnají a zbytek nechají být. Když mi cca předloni zlikvidovali na půdě uloženou sazečku stutgatrské a kariny, pokládal jsem to jako důsledek nedostatku vody (byly holomrazy s... celý příspěvek >
Výsadba thují v prosinci?, 1.12.2014
Pokud sázíte každoročně více tůjí než zahradnictví Munzar ze Svobodných dvorů, pak máte pravdu. Pokud ne, tak se zamyslete nad kategorickým tvrzením, že i u výsadby těsně před zámrazem není potřeba kontrolavat vlhkost kořenového balu při vyjmutí z... celý příspěvek >
Agave a přezimování venku, 1.12.2014 Obsahuje fotku
Nyní se prodávají jako příslušenství k nafukovacím bazénům do 3 m průměru takové šikovné stany. Zkuste se zamyslet, jestli tento jako alternativa ke skleníku by na ty 4 kusy stačil. Temperování na "menší mráz" se provádí například petrolejkami,... celý příspěvek >
na těžkých půdách ano, ale na píscích je zásoba ze zimní vláhy kdesi hluboko pod výsadbovou jámou a thuje je odkázaná jen na to co je nasáklé v balu. A psát si můžete cokoliv, pokud bude tazatel poleno, tak se může přiklonit k extrému... celý příspěvek >
Agave a přezimování venku, 1.12.2014
no, ona je to spíše cukerná šťáva než voda (viz Tequila), ale naše vlhké zimy jsou i na toto příliš kruté. Je potřeba minimálně nevytápěný skleník, nebo dřevěná bouda. Tam je sucho a případné mrazy nad -15°C se dají snadno dotemperovat na... celý příspěvek >
Vysazení třešně, 1.12.2014
to je snad lepší sázet do jaloviny, než do čerstvého "kompostu" urychleného zálivkou močovinou. I v tomto chladném počasí totiž močovina nalitá do "hotového kompostu (tedy půdy), navezli listí, plevel a větvičky z vrchní strany kompostu" ... celý příspěvek >
Zahradníci mají sice závlahy zabezpečené a kvůli třem konvím za zimu nebudou 3× napouštět systém a znovu zabezpečovat při několika oblevách. Prostě naběhnou s konví nebo přijedou s lejtou a zalejí. Když se sází v optimální dobu na jaře, do zimy je... celý příspěvek >
Potaš, uhličitan draselný K2CO3, 28.11.2014
hydroxid se přidával pouze, pokud byl popel starý (zvětralý) a proběhla u něj sorpce vzdušné vlhkosti i CO2. Proto si popeláři popel sváželi sami, aby ho měli co nejčerstvější a bez smetí.
Jak na pěstování olivy, 28.11.2014
Ano, shazování listí je většinou reakcí na přelití. Pokud oliva vadne z nedostatku dostupné vody, tak se lístky svinují do ruličky. V té době je potřeba zalít, protože v pěstební nádobě si ani stoletý olivovník nedojde kořeny k podzemní vodě. Jinak... celý příspěvek >
jazykový rozbor mne nezajímá, tím rostliny nepřihnojím a pH mi nezmění...
Nevím, kde jste narazil na to, že přímo při spalování vznikají uhličitany. Já vycházím z toho, že pražští popeláři v 19 století odebírali od občanů čerstvý čistý popel zdarma s tím, že jim peníze přinášely suroviny vyrobené z této látky. Popel po... celý příspěvek >
Od té doby, co v latině je Kalium.
Kde vyraba Dolmar, 28.11.2014
Důvěřuj ale prověřuj. Tak jsem zapátral, proč to tak je a zjistil, že ta konkrétní značka je sice vyrobená v Turecku, ale vlastní ji Německá nadnárodní společnost platící daně "doma". Tak jsem z toho jelen.
Fazole becovky, 27.11.2014
Becovky nebo bencovky jsou fazole pro přípravu "baked beans". Pokud však někdo schání Fazol máslový neboli Limské boby, tak ten jako osivo v ČR není. Možná ho budou mít v Olomouci ve výzkumáku ..., ale protože je u nás prý poptávka pouze po... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika