|
Husi krky, 6.1.2015 ... ale já jsem o žádných keramických nehovořil/nepsal |
 |
Husi krky, 6.1.2015 výrobce nevím, ale máte jedná se třeba o Bioakvacit kostky nebo stejně jako se se sekanými husími krky nahrazují biokuličky, tak dokáže český kutil nastříhat odpadní molitan na alternativu za kostky z bioakvacitu.
|
 |
|
 |
Husqvarna 560xp Sillent block, 5.1.2015 ... a nebude to tím, že původní byly sice prostorově méně výrazné, ale praskaly. Takhle alespoň poznáte, že se jedná o trvanlivý typ sillentbloku.
|
 |
Husi krky, 5.1.2015 s ohledem na další aspekty filtrace jako je promíchávání náplně vzduchováním, odkalování, jednoduchost provedení... je šikmé řezání nejméně vhodné (z pravidelných tvarů) a "2/3D + kolmo" naopak nejvhodnější (z pravidelných tvarů). |
 |
Husi krky, 5.1.2015 To je zanedbatelné procento ve vztahu k tomu, že potřebujete dostat co nejvíce "původní délky" korugované trubky do objemu filtru. To by jste se pak milý Ferdo mohl dostat k tomu, že budete trubky řezat na 1/4D a zasouvat zpoštělý ovál křížem do... celý příspěvek > |
 |
Husi krky, 5.1.2015 Pracovní plocha kousků je stejná ať je nastříháte delší nebo krátké, ale při příliš dlouhých mohou vznikat neprůtočné kapsy a pomaluprůtočné úseky. Je proto vhodné, aby délky ústřižků byla od 1/2D do 2D (tedy pro D=20 od 10 do 40 mm). Na rozdíl od... celý příspěvek > |
 |
Která odrůda Vám hýbe s rozumen nebo žlučí, 5.1.2015 Ono, pokud jste pánem na vlastní zahradě, tak problém se vyřeší dříve než začne být vážný (viz pan doktor Vysloužil). Blbý je, pokud se někomu staráte o jeho zahradu. Pak máte dvě možnosti :
za peníze cokoli (i opravy Jonatanu po zásazích... celý příspěvek > |
 |
Pěstování plodových růží - pro sklizeň šípků na zpracování, 5.1.2015 Tak konečně chápu, proč je šípková růže latinsky "Rosa canina"
|
 |
Plamen z výfuku u Hondy GSV 190, 10.12.2014 Doba skladování je u prémiových a standardních paliv přibližně stejná. Většina pump má nádrže dělené, vícekomorové a tak není problém mít skladem 4 m3 prémiového paliva a 36 m3 paliva standardního.
To spíše se nám hobíkářům podaří natankovat 20 l... celý příspěvek > |
 |
Plamen z výfuku u Hondy GSV 190, 10.12.2014 Jestliže výrobce motoru doporučuje pro konkrétní typ nějaké oktanové číslo, je dobré se od něj neodchylovat ani směrem dolů ani směrem nahoru. Tedy pokud je doporučeno BA95 až BA98 proč tam chcete lít BA99+?
Je mi jedno co říká překupník typu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 jj dobrý příspěvek Rafaeli. |
 |
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 a proč jste radši nezkusil jmenovat čaj "Smith Tea No. 18"? |
 |
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Opět mluvnické cvičení... Ano, i můj příspěvek obsahuje zjednodušení přimykající se k většímu objemu vyrobeného pitiva...
jen dvě upřesnění - nemluvil jsem o destilaci v nerezu, ale o masové výrobě velkých objemů "whisky" bez udaných roků zrání a... celý příspěvek > |
 |
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Nejvíc mne mrzí, že pán 93.2 neuvedl v které palírně byl na exkurzi či prohlídce s ochutnávkou. Ani bych neřekl, že je to vedlejší příjem. Spíše jde o nezbytnou součást prodejní strategie. Zejména pak raritní kousky "from a single barrel" se bez... celý příspěvek > |
 |
Jaký štěpkovač?, 5.12.2014 Sháním starší poctivé od Fiskarsu co jsou zmíněny vedle v tomto příspěvku.
Kolegyně je používá už 8 let a stále dobrý. V sezóně až 5 dní v týdnu 4-6 hodin za den (tedy i po cca 2500 hodinách používání pořád dobrý).
Jenže Fis občas inovuje i... celý příspěvek > |
 |