|
Vari - Motor, 4.3.2015 a že vám to po večerech předělá příručí co za nic neručí
a co si od té investice cca 4 tis.Kč slibujete?
Za to se už dá sehnat vojetej "tlustej"... prostě komplet
|
 |
Vari - Motor, 4.3.2015  Teoreticky jde udělat převrtání frézou rovnou z originálu na píst "třetí výbrus", ale já osobně bych si to nikde neobjednal. Pokud chcete větší výkon, kupte silný 4takt.
|
 |
|
 |
Pařeniště bez hnoje, 4.3.2015 Trvanlivost igelitu je jen jednu sezónu, ale stále častěji se klasické sklo nahrazuje deskami polykarbonátu. Protože jsou pak okna lehčí, je v obou případech (igelit, PC) potřeba okna upevnit k rámu pařníku či k zatěžovacím prvkům (třeba pomocí... celý příspěvek > |
 |
Prorůstání kořenů stromů do záhonu, 4.3.2015 nejdůležitější je odstup od kmene. V určité oblasti důležité pro stabilitu stromu do kořenů zasahovat nemůžete (tam by byla spíše dohoda o skácení a náhradní výsadbě - menší strom má méně kořenů a menší kotevní okruh). Popkud se jedná o zbloudilé... celý příspěvek > |
 |
Řez velmi staré révy, 4.3.2015 souhlas, obětovat 1/3 úrody řezem na 2 očka k probuení výmladnosti jaloviny je možná alternativa k tomu, že zmenším plošný rozsah keře a zbytek budu řezat na delší dřevo (tj budu mít na 1/3 keře o 1/3 větší úrodu než na réví celém = méně velkých... celý příspěvek > |
 |
Řez velmi staré révy, 4.3.2015 Asi tuším co je to za odrůdu. je mezi lidmi v předzahrádkách dosti četná, protože se snadno množí a je rezistentní proti padlí a plísni šedé. Nevýhodou je právě ta tuhá slupka a poměrně velká semínka. Nejlépe plodí při řezu na 6 oček, ale pak... celý příspěvek > |
 |
Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 3.3.2015 Pokud udržíte Presentu řídkou a plody budou probrány na vzdálenost, že se nebudou vzájemně dotýkat, tak se udrží i bez postřiku.
Jinak já švestky dodávám do malé soukromé pekárny, takže nemusím být tak opatrný na užití fungicidů jako ti co... celý příspěvek > |
 |
Vari převodovka DSK 317, 3.3.2015 nevím, jak dlouho vydrží kroužek, ale jisté je, že pokud v tom po 20 letech provozu rachotí a někdo to kvůli tomu rozebere, vyměmí plno spotřebního materiálu (mimo jiné i ten O kroužek) přestože je "ještě dobrý" a dosud fungoval. Pak se Vám nemůže... celý příspěvek > |
 |
Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 3.3.2015 ... řeším to tak, že stříkám 2/3IOP (tj. 10 dní) před předpokládaným zahájením sklizně a postřik již neopakuji. Je pravdou, že plod omytý po OL3 ještě je cítit stejně azolem jako plod neomytý po 2×OL3 . Ale již 7 dní po postřiku Horizonem... celý příspěvek > |
 |
Fóliovník, svařování fólie, 3.3.2015 ano, žehlička v 90% případů je řešena jako cyklovaná termostatem a uvedené Watáže jsou průměrem mezi dobou chodu a tepelné setrvačnosti.
K horkovzdušce jsou dva způsoby svařování, jden foukáte na oba okraje pro ohřítí svařované strany folie a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 3.3.2015 OL - ochranná lhůta není totéž co doba účinnosti přípravku. Ideální přípravek by měl OL =1 a dobu účinnosti "nafurt" (IOP = 365 dní). Na dobu účinosti většinou ukazuje interval opakování postřiku (přibližně DU90 = IOP, DU50 = 2× IOP)
Je... celý příspěvek > |
 |
Vyvýšený záhon z pozink plechu, 2.3.2015 V Anglii jsou vyvýšené záhony oblíbené zejména v oblastech, kde není orná půda nebo kulturní vrstvy zeminy jsou velmi tenké (řádově méně než 1/2 hloubky zarytí rýče). Tam je to nutnost, protože kulturní rostliny potřebují hloubku ornice alespoň na... celý příspěvek > |
 |
Moniliosa - pomozte mi se v tom vyznat, 2.3.2015 Ano, má to smysl používat chemickou ochranu všech porostů v termínech a množstvích tak jak se má. Pro děti je určitě zdravější dostat chutné ovoce v množství "kdo co sní" než úrodu naházet na vlaskní kompost a ovoce jim kupovat. Ani cesta "vykrojené... celý příspěvek > |
 |
Fóliovník, svařování fólie, 2.3.2015 ani to zkoušet nebudu. Nejtrvanlivější sváry jsou takové, kdy dojde k polyfůznímu svaření bez aditiv či špíny. Metody ohřevu jsou kontaktní (žehličky) ultrazvukové, infračervené a horkovzdušné.
To horkovzdušné je podobné tomu jako se... celý příspěvek > |
 |
Fóliovník, svařování fólie, 2.3.2015 Teflonovou pásku (plachtu) v ČR prodává Řempo Holoubek a jiné eshopy.
Druhá věc je, že jsou nyní k dostání žehličky s teflonovým povrchem, ale tam není ten komfort svařování posunem = musíte krokovat.
Bezdotykově se dá svařovat horkovzdušnou... celý příspěvek > |
 |