Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvasnice, 12.12.2010
S běžným droždím vystačíte, dokonce vystačíte i bez jakýchkoli kvasnic. Pak můžete použít kvasinky pro přípravu ovocných vín nebo speciální kvasinky na ovocné kvasy.  Dají se koupit na netu, někde se prodávají přímo v palírně.
Jablkovice - jak na ni?, 10.12.2010
Podobné praktikuji v létě. Místo džusu s vodkou chlazený mošt s jabkovicí. Příjemné, lehké, jen mírně záludné pití.
Výběr motorové pily, 10.12.2010
Díky,. asi na Vás dám,  podle příspěvků je zřejmé, že se vyznáte dost dobře.
Výběr motorové pily, 10.12.2010
Nad těmi posledními dvěma větami jsem zpozorněl. Pomalu mi dosluhuje dvacetitetá huska (koupená po otevření hranic v Rakousku), stárne spíš morálně než technicky (váha, vibrace). Přemýšlím proto o nějaké nové. Protože kolem domu používám elektrickou... celý příspěvek >
Jablkovice - jak na ni?, 10.12.2010
Já ho mám v komoře s podobnou teplotou. Kvasinky chladomilné z včelařského ústavu v Dolu (původně na medovinu). Šumění už neslyším, ale nádoby mají 160 litrů, tak jim věřím. 
Záhoračka, 9.12.2010
Kolegové ze Slovenska ji zřejmě budou znát. Já už ji nemám přes 20 let. Trochu mi připomínala sladkovišně - víc sladká než kyselá. Oproti ostatním sladkovišním (Sl. raná, Kr. Hortensie, Favorit) více barvila. Chuťově skvělá, ale u nás v... celý příspěvek >
Ako uchovať vrúble, 9.12.2010
V předjarním roubování vidím jednu velkou výhodu. Na shánění roubů mám hodně času - celou zimu. Když je někde dostanu, seženu, koupím, nemusím hned běžet na zahradu jako u očkování.  Navíc, když mi nějaký roub nevyraší, stihnu jej... celý příspěvek >
Mars, 9.12.2010
Papíráky často naklovávají ptáci, aspoň se to píše.
Vzrůstnost odrůd na podnoži MM106, 8.12.2010
Pokud byste kupovala zimní očka - tedy rouby a naroubovala je kopulací na jednoleté výhony (očka se taky očkují na letorosty), rovněž se rány zavalovat  nemusejí.
Ako ošetriť poranenú slivku silonom, 8.12.2010
Ano, tento postup se praktikoval. Doporučovalo se navíc lejno od stelné krávy, které údajně obsahovalo víc hormonů a hojivých látek. Nakolik byla tato metoda prokazatelně účinná - např.  oproti balzámům s růstovými stimulátory nebo jen... celý příspěvek >
Ako ošetriť poranenú slivku silonom, 7.12.2010
Nedělal bych to. Pravděpodobnost, že se Vám přemosťující rouby u peckoviny ujmou, je malá a naděláte přitom do kůry ještě další rány.  Kůra nad ránou navíc nepůjde pro nedostatek mízy dobře odchlípnout. Centimetr chybějící kůry není... celý příspěvek >
Společný kvas švestky s broskvoní?, 7.12.2010
Nu, nevím, pane inženýre, jestli pecky do kvasu tak jednoznačně patří. Pokud si zadám do vyhledavače "příprava kvasu" nebo něco podobného, vyjede mi řada doporučení a receptur. Většima z nich káže pecky z broskví před založením kvasu rezolutně... celý příspěvek >
Vzrůstnost odrůd na podnoži MM106, 7.12.2010
Odkud jste čerpala pomologický popis pravbící, že Zuzana roste středně a později slabě? Podle mě rostou středně až slaběji možná Nabela, Melodie, Karmína,  o něco víc Diadém, Desert, Rosana, Opál,  ještě víc Delor, Gala, Otava, Melba,... celý příspěvek >
Odruda merunky Pinkcot, 6.12.2010
Možná by nebylo špatné, aby kontakt na autora - správce databáze byl přímo na hlavní stránce atlasu.     Je známo, že tištěné pomologické atlasy jsou v době svého vydání již trochu zastaralé. Byla by proto velká škoda, kdyby tato... celý příspěvek >
Zamyšlení nad přípravou kvasu, 2.12.2010
Dělal jsem to podobně, jenom místo sekáčku jsem používal dřevěnou palici, kterou jsem plody rozmačkal. Až jsem přisypával do již tekutého kvasu, už jsem nebyl s rozmačkávánáím tak důsledný. Cukernatost jsem neměřil, při různých hodnotách bych... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika