|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kvasnice, 12.12.2010 S běžným droždím vystačíte, dokonce vystačíte i bez jakýchkoli kvasnic. Pak můžete použít kvasinky pro přípravu ovocných vín nebo speciální kvasinky na ovocné kvasy. Dají se koupit na netu, někde se prodávají přímo v palírně. |  | Jablkovice - jak na ni?, 10.12.2010 Podobné praktikuji v létě. Místo džusu s vodkou chlazený mošt s jabkovicí. Příjemné, lehké, jen mírně záludné pití. |  |
|  | Výběr motorové pily, 10.12.2010 Díky,. asi na Vás dám, podle příspěvků je zřejmé, že se vyznáte dost dobře. |  | Výběr motorové pily, 10.12.2010 Nad těmi posledními dvěma větami jsem zpozorněl. Pomalu mi dosluhuje dvacetitetá huska (koupená po otevření hranic v Rakousku), stárne spíš morálně než technicky (váha, vibrace). Přemýšlím proto o nějaké nové. Protože kolem domu používám elektrickou... celý příspěvek > |  | Jablkovice - jak na ni?, 10.12.2010 Já ho mám v komoře s podobnou teplotou. Kvasinky chladomilné z včelařského ústavu v Dolu (původně na medovinu). Šumění už neslyším, ale nádoby mají 160 litrů, tak jim věřím. |  | Záhoračka, 9.12.2010 Kolegové ze Slovenska ji zřejmě budou znát. Já už ji nemám přes 20 let. Trochu mi připomínala sladkovišně - víc sladká než kyselá. Oproti ostatním sladkovišním (Sl. raná, Kr. Hortensie, Favorit) více barvila. Chuťově skvělá, ale u nás v... celý příspěvek > |  | Ako uchovať vrúble, 9.12.2010 V předjarním roubování vidím jednu velkou výhodu. Na shánění roubů mám hodně času - celou zimu. Když je někde dostanu, seženu, koupím, nemusím hned běžet na zahradu jako u očkování. Navíc, když mi nějaký roub nevyraší, stihnu jej... celý příspěvek > |  | Mars, 9.12.2010 Papíráky často naklovávají ptáci, aspoň se to píše. |  | Vzrůstnost odrůd na podnoži MM106, 8.12.2010 Pokud byste kupovala zimní očka - tedy rouby a naroubovala je kopulací na jednoleté výhony (očka se taky očkují na letorosty), rovněž se rány zavalovat nemusejí. |  | Ako ošetriť poranenú slivku silonom, 8.12.2010 Ano, tento postup se praktikoval. Doporučovalo se navíc lejno od stelné krávy, které údajně obsahovalo víc hormonů a hojivých látek. Nakolik byla tato metoda prokazatelně účinná - např. oproti balzámům s růstovými stimulátory nebo jen... celý příspěvek > |  |
|  | Ako ošetriť poranenú slivku silonom, 7.12.2010 Nedělal bych to. Pravděpodobnost, že se Vám přemosťující rouby u peckoviny ujmou, je malá a naděláte přitom do kůry ještě další rány. Kůra nad ránou navíc nepůjde pro nedostatek mízy dobře odchlípnout. Centimetr chybějící kůry není... celý příspěvek > |  | Společný kvas švestky s broskvoní?, 7.12.2010 Nu, nevím, pane inženýre, jestli pecky do kvasu tak jednoznačně patří. Pokud si zadám do vyhledavače "příprava kvasu" nebo něco podobného, vyjede mi řada doporučení a receptur. Většima z nich káže pecky z broskví před založením kvasu rezolutně... celý příspěvek > |  | Vzrůstnost odrůd na podnoži MM106, 7.12.2010 Odkud jste čerpala pomologický popis pravbící, že Zuzana roste středně a později slabě?
Podle mě rostou středně až slaběji možná Nabela, Melodie, Karmína, o něco víc Diadém, Desert, Rosana, Opál, ještě víc Delor, Gala, Otava, Melba,... celý příspěvek > |  | Odruda merunky Pinkcot, 6.12.2010 Možná by nebylo špatné, aby kontakt na autora - správce databáze byl přímo na hlavní stránce atlasu.
Je známo, že tištěné pomologické atlasy jsou v době svého vydání již trochu zastaralé. Byla by proto velká škoda, kdyby tato... celý příspěvek > |  | Zamyšlení nad přípravou kvasu, 2.12.2010 Dělal jsem to podobně, jenom místo sekáčku jsem používal dřevěnou palici, kterou jsem plody rozmačkal. Až jsem přisypával do již tekutého kvasu, už jsem nebyl s rozmačkávánáím tak důsledný. Cukernatost jsem neměřil, při různých hodnotách bych... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|