|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Mech, 21.3.2011 S tou výměnou plynů to nebude tak horké. Oč víc by musel vadit nátěr kmenů vápnem! A nevadí, třebaže kmen je natřen souvisle celý, což žádný lišejník nedokáže.
Úkryt pro škůdce? Taky úkryt pro jejich predátory - naše přátele. A co třeba... celý příspěvek > |  | Kdy odříznout část nad pupenem?, 21.3.2011 Nu, jsem zvyklý očkovat na jednoleté výhony. Znamená to, že jste očkoval na starší dřevo nebo ten letorost byl tak silný?
Podnož bych odříznul na čípek - tedy 3 - 4 pupeny nad ujatým očkem. Učinil bych tak co nejdřív, kdy je jasné, že očko bude... celý příspěvek > |  |
|  | Myší ouško, 21.3.2011 To velmi záleží na počasí. |  | Slivoň - postřik proti červivosti, 21.3.2011 Horizon je fungicid. A pilatka je hmyz. To asi účinkovat nebude |  | Broskvoň, 21.3.2011 Milý kacíři, Vaše příspěvky mají jistou hlavu a patu, to se musí uznat. Kladu si nicméně otázky, kolik těch broskvoní jste zasadil a kolik kilo broskví z nich každoročně sklidíte. Nevím, do jaké míry píšete z přesvědčení a co z toho je jen... celý příspěvek > |  | Myší ouško, 21.3.2011 To je spíš končící fáze zeleného poupěte. Myší ouško bude, až se jednotlivé lístky začnou od sebe oddělovat |  | Jaký štěpkovač?, 21.3.2011 Volil bych ten nejdražší Bosch se systémem Turbin cut - kuželovitý "válec" (omlovám se za protimluv). Nemám proti němu výhrad. Taky jsem si raději připlatil. |  | Sirius, Luna, Otava na Ostravsku?, 18.3.2011 Myslím, že na Ostravsku tyto odrůdy problém mít nebudou. Otava určitě ne, ty další nemám dlouhodobě odzkoušené. Zvažoval bych sázet tři poměrně podobné - žlutoplodé - odrůdy. |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.3.2011 Já jsem vypozoroval, že některé odrůdy (alespoň na mé zahradě) jsou obalečem vyhledávány výrazně častěji než jiné. Nesouvisí to samozřejmě s rezistencí vůči strupovitosti a když, tak jen minimálně.
Věřte, že dostupnost ovocné sadby se... celý příspěvek > |  | Môžem už vrublovať?, 18.3.2011 To, co popisujete, se stává, když roubujete rouby ze stromu na strom nebo již "probuzené" nařezané v předjaří. Pokud máte nařezané rouby v prosinci, tak (až na výjimky) buďto vyraší ujmuté nebo zaschnou. |  |
|  | Jak s vertikutátorem, 16.3.2011 U nás tedy tráva ještě neroste, navíc v neděli byla zem ještě pár cm pod povrchem zmrzlá. V tuto dobu lze vertikutátorem vyhrabat zbytky staré trávy (i na to používám jen nože, drátky ne). Na prořezání kořínků v povrchové vrstvě půdy bych ještě... celý příspěvek > |  | Likvidace stromku ryngle ano či ne?, 16.3.2011 Pokud strom, jehož listy jsou napadány mšicemi a plody moniliozou vykopete, problém s mšicemi a hnilobou zmizí. Ovšem jen do té doby, než na nově zasazeném stromku narostou listy, resp. plody.
Dostatkem vláhy a živin lze zajistit,... celý příspěvek > |  | Mech na broskvoni?, 15.3.2011 Nejde o mech, nýbrž lišejník. Ne že by škodil, ale možná ukazuje na vynechání postřiku proti kadeřavosti |  | Jaká je to odrůda?, 15.3.2011 Podle mne je hruška na 90% Červencová. Nebo je jí velmi podobná. |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 15.3.2011 Tak, jako většinou souhlasím s p. Vinšálkem - má své názory podložené objektivními znalostmi, tu se kloním možná víc k p. Paĺovi, třebaže jeho argumentace je spíš intuitivní.
Samozřejmě, že kdo se pěstováním jablek živí, kdo chce... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|