Příspěvky uživatele - 65.50

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy provést střih, 4.4.2011
Je to dobře.
Staré kompoty + žito?, 4.4.2011
Ty švestkové kompoty, pokud nebyly chemicky konzervované, můžete přidat do švestkového kvasu. Ale nevěřím, že podobné kouzla s přidaným žitem přinesou něco dobrého.
Meruňka odrůda Goldrich, 4.4.2011
S meruňkami je to podobné jako třeba s třešněmi. Ty rané nedosahují chuti pozdních, ale pochutnáte si na nich víc - jsou první. Proto skoré odrůdy (třešně, meruňky, slivoně) jsou především na jídlo. U kompotu, džemu, povidel či pálenky už se nikdo... celý příspěvek >
Zmlazení broskvoně, 4.4.2011
Ano, Vaše broskvoň je stromek, na němž byl aplikován tzv. Kacířův řez.    Sesadit korunu lze, ale není to jednoduché. Řezné rány do víceletého dřeva se nehojí vždy dobře. Každopádně by bylo dobré využít výhonů rostoucích z kmene či silných... celý příspěvek >
Ideální velikost jámy a množství hnoje pro sázení ovocných stromků a rybízů, 1.4.2011
Mám absolutně stejnou zkušenost jako Rony. Vitalita růstu zasazeného stromku je přímo úměrná velikosti vykopané jámy a množství vyměněné zeminy.  Asi mám i podobně vyčerpanou půdu, sázím na místo starého sadu.  Na druhé straně znám... celý příspěvek >
Dusíkaté vápno a jiné herbicidy ve vinici, 1.4.2011
Dusíkaté vápno jistě obsahuje dusík i vápník, ale vzhledem k doporučenému dávkování na desinfekci půdy je jeho přínos živin poměrně malý.    Nemyslím si také, že se dá dusíkem (DAM) v jakémkoli ředění zničit plevel (burina)  Naopak,... celý příspěvek >
Ideální velikost jámy a množství hnoje pro sázení ovocných stromků a rybízů, 31.3.2011
Obdivuju lidi, kteří si dají tu práci a vykopou jámu metr hlubokou. K tomu jserm se přinutil pouze tehdy, když jsem na daném místě vykopával hodně velký strom i s kořeny. V tak velké jámě je třetina kolečka nic, ani tři kolečka nejsou mnoho. Důležité... celý příspěvek >
Ploštice - jak se jich zbavit, 31.3.2011
Zkuste si jich nevšímat.
Přihnojení, 31.3.2011
Na podzim sázenou švestku bych v tuto dobu, tedy v podstatě před začátkem vegetace nepřihnojoval. Nyní je důležité, aby se stromek ujmul, tedy aby byl zasazen do správné výšky, v kvalitní půdě, uvázaný volně ke kůlu a měl dostatek vláhy. ... celý příspěvek >
Drtič na ovoce, 28.3.2011
Pracoval jsem kdysi s jednoválcovým drtičem. Válec byl dřevěný, byly do něj vsazeny jakési nerezové 1 mm silné pilové listy. Součástí drtiče byl dřevěný hranolový píst, kterým obsluha drtiče jablka proti válci přitlačuje. Drtič fungoval lépe než... celý příspěvek >
Jak ostříhat 2-leté jabloně? viz foto, 28.3.2011
Na všech obrázcích mi chybí jedna elementární věc - kůl. Tedy bych napřed zatloukl silný kůl a jednu polovinu stromku k němu na několika místech přivázal tak, aby se napřímila, tu druhou odříznul a ránu zatřel (nebo ponechal omezeně aktivní čípek - u... celý příspěvek >
Jak ostrihat tenhle idared?, 28.3.2011
Mé zkušenosti s Idaredem jsou takové, že jde o velmi plodnou odrůdu, která vyžaduje pravidelný udržovací řez či jemné zmlazování, jinak rychle zpomaluje až zastavuje růst a stárne.     Letošní květní násadu samozřejmě... celý příspěvek >
Cibule ze semínka, 28.3.2011
Osvědčily se mi odrůdy Alice Lusy a Dagmar. Letos mám navíc nějaký F1 hybrid, jméno si nepamatuju.  Předevčírem jsem spotřeboval poslední cibule ze sklizně 2009. Zapomenuté, ne, že bych je schovával. Pravda, měkší a narašené byly, ale u... celý příspěvek >
Jak připravit pudu pro ovocne stromky, 28.3.2011
Souhlasil bych s tím, co píše stefanos, i když vykopat tolik kubíků zeminy musí být hrozná práce.  Já kopu jámu co největší, na dno dávám jen síran draselný a superfosfát. Ale jen pár hrstí. Taky drny z horní vrstvy. a prachové vápno... celý příspěvek >
Sázení a stříh broskvoně, 28.3.2011
Řez kořenů, resp. jeho důležitost se příliš zveličuje. Pokud zasadíte kořeny tak, jak jste je dostala, vůbec nic špatného se nestane. Když začistíte ostrým řezem (střihem) roztřepené, utržené konečky a odstraníte zaschlé části, taky dobře. Na... celý příspěvek >
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika