|
Individuální ochrana stromků, 9.5.2011  Dobrý večer. Když už ty stromky rostou a jsou okousné stačí je takto chránit viz foto. Ušetříte si práci a čas s novým sázením. Pro stromek je normální, že ho zvěř okouše. Tento přírodní proces vybudí nové a nové bohaté přírůstky. Zvěř jde samozřejmě... celý příspěvek > |
 |
Asi pomrzlý Javor a Magnolie nebo nějaká choroba, 9.5.2011 Dobrý večer. Javory, které mám ve skalce nehnojím jenom jim občas přidám kůru jako mulč. Javory, které mám v miskách jako bonsaje co dva roky přesazuji do substrátu 1:1:1 krtinec, lesní hrabanka a písek Do misky o průměru 20 cm dávám na jaře jednu až... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak na skalku?, 8.5.2011  Dobrý večer. Měl jsem kousek místa proto jsem se rozhodl, že si udělám pokud možno bezúdržbovou skalku. Postup- vykopat zeminu do hloubky 30 až 40 cm. Do takto vytvořené díry je třeba nasypat drenážní štěrk, písek. Na takto... celý příspěvek > |
 |
Kroucená vrba, 8.5.2011 Dobrý večer. Mám několik kroucených vrb v 750 m.n.m. Naprosto stejný problém. Mám zato, že tato vrba potřebuje drobet tepleji. Zdeněk |
 |
Asi pomrzlý Javor a Magnolie nebo nějaká choroba, 7.5.2011 Dobrý večer. Já bydlím 764 m.n.m. a každou noc mrzne. Ráno je je voda v podmiskách zmrzlá. Mám taky javory purpurové dlaňolisté ve sklace i jako bonsaje venku a takto mi nikdy nenamrzly. Mám za to, že javor je velice odolná dřevina ta nenamrzá.... celý příspěvek > |
 |
Stromky do hor, 5.5.2011 Dobrý večer. Bydlel jsem 20 roků v 1 000 m.n.m. Zde se dá celkem dobře zahradničit i pěstovat stromy. Vše záleží jak je ta zahrada položená, jak je chráněná. Kolik vám tam napadne sněhu atd. V naší vesničce se dalo pěstovat toto - česnek,... celý příspěvek > |
 |
Jaký jehličnan pěstovat ve velkém zahradním kvetináči?, 4.5.2011 Dobrý večer. Dobře živený a zalévaný strom přímo žádá kvalitní zimní spánek! Já bych měl obavu o namrzání kořínku v nádobě. Tomu se dá předejít a zmírnít dopady velkých mrazů, že se nádoba omotá něčím co částečně utlumí mráz. Stromeček musíte i... celý příspěvek > |
 |
Smrk v květináči usychá, 4.5.2011 Dobrý večer. Píšete, že jste ho na jaře vyšoupli ven. Jestli jste ten obyčejný smrček řádně nezazimovali / smrk musí usnout a v zimě spát řádně zalitý i během zimního spánku a nevadí mu teplota hodně pod bodem mrazu, ba naopak to přímo vyžaduje/... celý příspěvek > |
 |
Slimáci, 3.5.2011  Beze slov. Zdeněk |
 |
Usychání tvarovaných jehličnanů, 3.5.2011 Dobrý večer. V zápalu psaní jsem usoudil, že stromky jsou již odepsané. Jak radí níže, přistínit, zalévat a mulč. Potom již čekat jak se stromy zachovaní. Držím vám palce aby se ujaly. Zdeněk |
 |
|
 |
Usychání tvarovaných jehličnanů, 2.5.2011 Dobrý večer. Prví pravidlo zní - nekupujte stromy v takových řetězcích. Proč? Stromy jsou bůhví odkud. V daném obchodě je strom stresován . Nevíte jaká je odbornost a zacházení se stromkem. Takto upravované dřeviny jsou pěstované... celý příspěvek > |
 |
Dírky v ředkvičkách, 1.5.2011 Dobrý večer. Já to mám taky - dělají to mravenci. Zdeněk |
 |
Smrk sivý - prosychání, 30.4.2011 Dobrý večer. Tu suchou část odřízněte. Jak jsou na tom koncové pupeny větviček? Přirůstají větvičky? Zdeněk |
 |
Pom-pon jehličnany - jak na to?, 30.4.2011 Dobrý večer. Nejsnažší je takto tvarovatelná a dostupná borovice a tis. Tyto stromy jsou v pravdě nesmrtelné a dá se na nich naučit. Zdeněk |
 |
Živý plot ze smrku černého, 30.4.2011 Dobrý večer. Mám živý plot ze smrků. Nyní dosahuje délky asi 230 metrů. Právě dneska jsem zase sázel. Do předem vykopané drážky na jeden rýč dávám na jeden metr asi 4 sazeničky cik - cak. Sromky řádně přišlápnu a zaleji. Až se stromky usadí a chytnou... celý příspěvek > |
 |