|
Pochlubte se svojí zahrádkou, 26.7.2011 Dobrý večer. Nádhera, cit a nekonečná práce. Kamenné koryto velice dobré, ale celý vjem kazí cedulka na tom stromečku. Zdeněk |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 25.7.2011 Dobrý večer. Nečekal jsem tak rychlou reakci. Mám zato, že je to kosatec sibiřský /Iris/. Je to zákonem chráněná rostlinka. Prostě jsem ji kousek ukrojil v místě přebytku a přinesl jsem ji pod břízy. Veškerá péče- roste to samo. Je to naprosto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 25.7.2011  Dobrý večer. Opravdu jsem neodolal a přidávám taky pár fotek. Mám rád takové volnější kompozice - příroda je mocná čarodějka. První foto - modrý kosatec ve skupince bříz. Druhé foto - modré kytky ve společnosti pažitky na kůrové skalce a na... celý příspěvek > |
 |
Jak na kuny, 24.7.2011 Dobrý večer. Vážená paní, kuna na půdě je opravdové neštěstí. Přečet jsem na netu co se přečíst dalo a taky vyzkoušel. Zjistil jsem kudy ta potvora leze do střešního pláště a nastražil jsem tam 8 kusů pastí. Ta chlupatice překračovala jednotlivé... celý příspěvek > |
 |
Jak velký skleník, 22.7.2011 Dobrý večer. Pokud jste zanícení zahradkáři, potom zakoupený skleník se již v den zkoupení stává malým. Zdeněk |
 |
Kvalita trávniku, 16.7.2011 Dobrý večer. Mluvíte mi přímo z duše. Jsem taky pro NORMÁLNÍ pěstování, sekání a hrabání trávniku. Proč to dělat jednoduše, když to jde dělat draze a složitě. Dejte trávě přirozenou volnost a čas. Ona se usadí, prokoření, zmohutní a potom ji... celý příspěvek > |
 |
Světlušky 2011, 15.7.2011 Dobrý večer. Pepo, u nás stále nic. Šumava 764 m.n.m. Zdeněk |
 |
Smrk do nádoby, 15.7.2011 Dobrý večer. Doufám, že ten stromeček nebudete v zimě vnášet do vytápěného interiéru. V tomo případě by to znamenalo konec stromku. Mám ještě jeden poznatek. Pokud budete používat elektrické barevné světélka, potom vám budkou odcházet koncové větévky... celý příspěvek > |
 |
Na co se to používalo?, 14.7.2011 Dobrý večer. Všem děkuji za vaše názory. Taky se přikláním k názoru, že se s tímto nástrojem porcovaloo seno i došky. Zdeněk |
 |
Co je to za tesaříka, 10.7.2011 Dobrý večer. Tito brouci létají ve vrcholném létu, často se vyskytují na vrbách a krásně voní. Zdeněk |
 |
|
 |
Rozdíl mezi okurkou nakladačkou a okurkou hadovkou, 1.7.2011 Ddobrý večer. Děkuji za recept. Zdeněk |
 |
Urychlená zralost, 1.7.2011  Dobrý večer. U nás meruňky nerostou ale na 764m.n.m. jdou krásně okurky, již sklízíme první nakladačky. Zdeněk |
 |
Vrba kroucená - nemoc?, 1.7.2011 Dobrý večer. Mirku, mě loni taky začala takto "blbnout" vrba. Prvně jsem si myslel, že je to chladem 750m.n.m. Koncem srpna jsem vrbu totálně ořezal a ke kořenům jsem dal polévkovou lžičku cereritu. Letos je vrba jako fík.... celý příspěvek > |
 |
Rozdíl mezi okurkou nakladačkou a okurkou hadovkou, 30.6.2011 Dobrý večer. Chtěl bych se zeptat zda se dají zavařovat okurky hadovky, nebo jinak zpracovat . Neprozřetelně jsem zasadil 11 kusů hadovek do polykarbonátové skleníku a nestačím zírat. Zdeněk |
 |
Hryzec, 29.6.2011  Dobrý večer. Loni jsem stavěl nový skleník a hnedka jsem dal pod celou plochu a základy králíčí pletivo. Hlodavců je tady mraky. Toto opatření se plně osvědčilo, proto jsem stejnou taktiku provedl při stavbě pařeniště. Mám pokoj. Zato k sousedům... celý příspěvek > |
 |