|
Acer palmatum (Japonský javor) - usychá a opadává?, 11.9.2011 Dobrý večer. Když mají javory kolem sebe suchý vzduch /léto/ začínají jim schnout konečky listů a později i celé listy. Listy jsou vybledlé. Pokud bude tento stav pokračovat začnou schnout a opadávat listy. Jak jsem již... celý příspěvek > |
 |
Acer palmatum (Japonský javor) - usychá a opadává?, 10.9.2011 Dobrý večer. Okrasné javory se dají velice dobře množit a ryhle rostou. Jak už tady někdo napsal. Kyselejší, vlhčí půda drobet za stínit. Tyto stromy rostou skoro jako vrby. Bezproblémů snáší jakýkoliv sestříh, přesazování a poměrně drsné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je možné stříhat jeřabinu?, 9.9.2011 Dobrý večer. Nevěšte hlavu. Jeřabina se dá nornálně stříhat. Zasaďte si jí a učte se rozpoznávat květní pupeny. Než se je naučíte poznávat a danou dřevinu usměrňovat v růstu uběhne nějaký čas. Pokud si najdete ke stromu srdeční cestu,... celý příspěvek > |
 |
Sbírat nebo mulčovat?, 31.8.2011 Dobrý večer. Rochají se vám v tom mulči slimáci? Zdeněk |
 |
Jak se jmenuje tento stromek?, 28.8.2011 Dobrý večer. Mám tu fotku drobet rozmáznutou, ale já se kloním k tomu, že je to javor. Zdeněk |
 |
Poraďte trávu k soliteru, 24.8.2011 Dobrý večer. Je to můj názora nikomu jej nenutím. Ten betonový obrubník pod plotem bych se snažil zakrýt sbíraným kemenem a vytvořil bych zde krásnou skalku ve svahu. Tím to krokem máme skryt beton. Do mezi prostorů sbíraného kamení bych... celý příspěvek > |
 |
Strom na hory, 24.8.2011 Dobrý večer. Pepo napřed z asi 350 do 1 000 a nyní do svého do 764m.n.m. V čsovém rozložení 57 roků. Jo a tento týden svítila jedna světluška na skalce. Přece jsem se dočkal. To víš tady je všechno drobet jinak.Zdeněk |
 |
Diamantové brousky, 17.8.2011 Dobrý večer, já jsem je koupil za 75 Kč. Tyto brousky vám vydrží, ale opravdu se na nich nedá dasáhnout kvalitního ostří. Tyto destičky slouží jenom k odebrání materiálu na vlastním břitu a jeho vytvarování /úhel ostří/. Vlastní ostrost lze dosáhnout... celý příspěvek > |
 |
Jak znechutit srnkám naše tůje a stromky?, 15.8.2011  Dobrý večer. Na drobet klidnějším místě postavte malinký krmelec a nacpěte jej senem. Zvěř se stáhne za potravou a dá pokoj. Takto můžete využít letní přebytky trávy. K těm ohroženým tujím můžete dát čidlo na pohyb a do jeho obvodu zapojte žárovku,... celý příspěvek > |
 |
Kosa, 14.8.2011 Dobrý večer. Kosím hodně a rád. Mám 4 kosy. Dvě již dosluhují, proto jsem si pořídil dvě jako náhradu. Rakouské - jsou sice dražší, ale dobře se kolepou a drží ostří. Mohu doporučit. Zdeněk |
 |
|
 |
Plevel u vzrostlých natí brambor, 13.8.2011  Dobrý večer. Přečetl jsem kousek tohoto vlákna a jsem překvapen kolik chemie a práce se investuje do pěstování brambor. Já brambory pěstuji v trávě - to znamená, že je kolem 25 května strčím do loňské posečené trávy v půlce červana přihrnu další... celý příspěvek > |
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 13.8.2011 Dobrý večer. Když to tady čtu, tak je to opravdu problém. U nás nejsou, ale čím jdu blíže k městu začínají se producírovat po cestě. Když jedu na kole nakoupit, udělám si slalom speciál. Zdeněk |
 |
Habr a srny, 30.7.2011  Dobrý večer. Vemte v úvahu i zajíce. Jak jim zabráníte v okusu?Zdeněk |
 |
Foliak, 30.7.2011 Dobrý večer. Je lepší si koupit a postavit hnedka skleník. Proč? Je trvanlivější, hezčí a udělá vám lepší službu jako foliák. Když sleduji zahrádkáře kolem sebe, tak všichni začínali s foliákem a za chvilku to všechno zamítli a dneska mají... celý příspěvek > |
 |
Brambory ze semen - kvetoucí, netrpící pylovou sterilitou, 28.7.2011 Dobrý večer. Taky si rád přečtu jak jste naklíčil a potom pěstoval brambory. Držím vám palce. Já taky zkouším v praxi různé věci. Lidská přirozenost je taková, že mnoho lidí narazí na první překážku a daný cíl si nechá snadno rozmluvit,... celý příspěvek > |
 |