|
Prosím o radu určení rostlin, 11.10.2011 To červené by rdesno mohlo být. Měl jsem ho jako druhou volbu, ale nakonec jsem ji nenapsal. V tom případě je dost pravděpodobné, že přežije i zimu venku (trvalka). Dračík jsem také jmenoval, podle opstřejší fotkyx by to mohl být on. Ty téměř černé... celý příspěvek > |
 |
Co je to za květinu?, 10.10.2011 A jak vypadá? Co kdybyste sem dal její foto. To bychom snad mohli poznat. Josef. |
 |
|
 |
Rez x jalovec, 3.10.2011 Zkusím oponovat AB: Myslím si (ale jist si tím nejsem), že zdrojem infekce jsou listy, když jsou ještě na stromě: již v té době jsou na rubu listů ony "pohárkovité plodničky" ze kterých se (podle mého nedůsledného) pozorování uvolňují... celý příspěvek > |
 |
Rez x jalovec, 3.10.2011 Petře Rybízku, připomínáte mi hrdinu nejmenovaného díla staré španělské literatury. Ať žijí ideály!
Ve Vašem boji musíte upřesnit kterým druhům jalovců vyhlašujete boj, jinak to odnesou i nevinní.
Myslím, že v současné době se už žádná izolační... celý příspěvek > |
 |
Kdo poradí, 27.9.2011 Nejspíše pryšec běložilný - Euphorbia leuconeura.
Josef. |
 |
Konifery mix z Lidlu - prosim o rozpoznani, 27.9.2011 Cypřišek Elwoodii roste dost pomalu, ale za nějakých 10-15 let snad do výšky živého plotu (předpoklad okolo 1,5-2 m) naroste. Pokud chcete živý plot dříve, kupte rychleji rostoucí tůje (např. Smaragd) nebo cypřišky Columnaris, Alumii, Ivonne,... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu, 27.9.2011 Ano, je to luštěnice bodlinatá - Cleome spinosa. Rozhodně se však nejedná o popínavku, ale pěknou letničku vzpřímeného vzrůstu dorůstající výšky okolo 1,5 m (někdy méně, někdy snad i bíce).
Josef. |
 |
Co je to za květy?, 26.9.2011 Nejsou to květy, ale plody, semeníky. Hledejte pod názvem vatočník. Už tu tato rostlina několikrát byla.
Josef. |
 |
Neznámá kapradina, 26.9.2011 Není co dodat, souhlasím s p. Jiřím.
Josef |
 |
Prosím o radu - nevím co je to za rostlinu, 26.9.2011 Paní Bohdano, je to jinak. Běžný plevel, který jste mívali v bramborách nebyl tento druh, který je na fotkách a předmětem dotazu. Je mu velmi podobný. Také má plody malé černé kuličky, také má jednoduché listy... Váš plevel se jmenuje nejspíše lilek... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Listnáč s ostře pilovitými protáhlými okraji, 26.9.2011 Není zač. Byla to (doufám, že vzájemná) zábava. Navíc - pro provozovatele serveru - během několika málo hodin vysoká návštěvnost. A pro mne to bylo, po celodenním přídělů příspěvků na téma dolmar a jiné pily... konečně takové večerní osvěžení... celý příspěvek > |
 |
Sequioadendron giganteum, 22.9.2011 Myslím, že se jedná o padání klíčních rostlin. Velmi běžná houbová chorobu napadající mlaďoučké semenáčky prakticky všeho možného (zelenina, květiny, stromy...).Původce se myslím jmenuje Pythium oligandrum. Ochrana: dezinfekce půdy, zálivka... celý příspěvek > |
 |
Tráva, 21.9.2011 Nebál bych se a šel bych do toho. za sebe říkám: klidně trávu ještě vysejte. Sil jsem ji i daleko později a bylo to bez problémů jak s klíčením, tak s přezimováním.
Josef. |
 |
Odruda?, 21.9.2011 pane Miloši, jistěže je nyní na astrachány hodně pozdě. Vždyť je původní příspěvek i druhá fotka ze samého konce července (loňského roku). byla to ryze prázdninová jablka (a možná prvních pár školních dnů??? To si už nevzpomínám.).
Josešf. |
 |
Odruda?, 20.9.2011 Poslední dvě fotky - "rybízlák" - bych si dovolil tipnout (bez záruky) na Astrachán červený, o kterém je již výše také zmínka. Kdysi dávno jsme ho také měli.
U prvních fotek bych si Astrachánem bílým naprosto nebyl jist. Ten jsme kdysi... celý příspěvek > |
 |