Příspěvky uživatele - 70.100

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Česnek - nenamořený - jak pěstovat?, 9.4.2009
Česneku se může stát všechno (plísně, háďátka, etc.), nebo nic. Zkuste to a uvidíte. Možná budete mít česnek, který o 254.65 % překoná ten šmejd z marketů.
Založení korunky - pro p. Vysloužila, 9.4.2009
Několik štíhlých vřeten jsem zasadil, větve zohýbal, bez řezu. Navzdory světovým výzkumům, moudrosti všech učitelů, a rad všech diskutujících stromky neuschly, ujaly se bez problémů a rostou a plodí. (hezky šoupete nožkou).
Založení korunky - pro p. Vysloužila, 8.4.2009
To je váš problém s tím věřením. Sází se buď špičáky, nebo zákrsky, nebo špičáky s předčasným obrostem. U zákrsků se jen upravuje hlavní výhon, pokud je moc dlouhý. Nejsem profík. Metodika je od ZO ČSSZ Vsetín.
Jeden argument bych měl. Při tvarování štíhlých vřeten se prakticky neřeže. Vysazenému stromku se ohnou výhony do vodorovné polohy. A ten stromek se s tím nějak musí vyrovnat. Ovšem jen tak plácnout, že je pitomost provádět řez při výsadbě, je dost... celý příspěvek >
Křovinořez - vibrace a zahřívání kloubu, 8.4.2009
Asi tak nějak, jen musíte najít ten správný okamžik, kdy do toho praštit (jestli je odkud) protože zároveň se zahřívá a roztahuje i ložisko, takže není moc času.
Všechny moudré knihy to tak uvádějí, jen jsem to opsal.
Furt nechápu, jak se dá ložisko na hřídel nalisovat "příčně". Jsem jen vyučený strojní zámečník a mám jen strojní průmyslovku. Deset roků jsem učil strojní zámečníky, frézaře, soustružníky, brusiče. O příčném lisování ložiska na hřídel -... celý příspěvek >
To mě zajímá, co je příčné a podélné lisování?
Jestli máte hrušku s tak krásnou korunkou, je třeba ji zničit řezem na 2 pupeny. Krásně si oddálíte plodnost, některé očko třeba nevyraší, takže koruna bude deformovaná. Jen do toho. PS. Nesmíte ty rady o HLUBOKÉM řezu brát tak doslova. A teď... celý příspěvek >
Netradiční metoda řezu, 7.4.2009
Ono to může být docela zajímavá alternativa. Roky se prosazuje u jádrovin jako základ koruna s hlavním výhonem. Ale je pravda, že u nás zase toho slunce tolik není jako v Korutanech a kotlovitá koruna bude možná výhodnější. Potlačí se v ní taky... celý příspěvek >
Co nasadit do truhlíků na které nesvítí slunce?, 7.4.2009
Protože se jednak těžko přezimují, druhak se musí intenzivné chránit před savými potvorami. Jsou citlivé na vyschnutí. Begonie přezimujete v pytlíku a stříkat je nemusíte (neměl jsem proč) vůbec.
Okurky na plné slunce?, 7.4.2009
Nesmysl, Moravané radí pro okurky  "Navch ohníček, vespod rybníček".
Křovinořez - vibrace a zahřívání kloubu, 7.4.2009
Promažte dolní kloub doporučeným mazivem (s molybdenem). Zkuste roztočit bez upnutého kotouče. Když bude vibrace pokračovat, je v tahu úhlový převod. Když ne, je nakopnutý a rozvážený kotouč. Je třeba jej vyvážit. Jestli je převod nějak extrémně... celý příspěvek >
Réva na fasádě, 7.4.2009
Připadne mi, že chcete tu plochu zdi nějak porůst révou, bez přísného vedení. Na to by byla vhodná  "volná palmeta". Je to takový vějíř. Vybírají se vhodné výhony a pouštějí se do místa, kam můžou růst. Na nich se pak zapěstují plodné... celý příspěvek >
Znáte ji někdo?, 6.4.2009
Je to pryšec, má čtyřhranný (snad) kmínek a v dospělosti střílí semínka po okolí. Má radši sucho, takže z vody ven, zakoření bezpečně. latinský název nevím.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika